Jako ve filmu

Jako ve filmu https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411754/bmid_jako-ve-filmu-2qx-411754.jpg 4 183 59

Romance plná hudby a filmů od autorky Cindera a Elly. Nate Anderson právě nastoupil na univerzitu. Pochází z trojčat a zoufale se snaží svých bláznivých a rozdivočelých bratrů zbavit. Poté, co po jejich dalším kousku pohár Nateovy trpělivosti přeteče, pronajme si první pokoj, který mu přijde pod ruku. Jeho novou spolubydlící se stane Jordan – výstřední dívka z Los Angeles, která věří, že vše, co se v životě přihodí, se už stalo v nějakém filmu.... celý text

Romány Pro ženy Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

If We Were a Movie , 2016


více info...

Přidat komentář

Knihomolka97
17.01.2024 3 z 5

Od autorky jsem četla Cinder & Ella (pouze první díl) a miluju to. Četla jsem to dokonce dvakrát.
Jako ve filmu mě ale zklamalo a při čtení jsem si říkala, opravdu to napsala stejná autorka? Příběh neurazí ani nenadchne, zkrátka takový průměr/lehký nadprůměr.
Postavy byly vesměs sympatické. Jordan úplná chodící encyklopedie filmů. Nate zase milovník hudby. Ti dva se hezky doplňovali, rychle se mezi nimi vyvinulo krásné přátelství, mělo to našlápnuto na pěknou romanci. Jenže! Sophie... Linka se Sophií se zbytečně protahovala a navíc vygradovala v úplně absurdní situaci. Ukončila bych to celé daleko dříve a soustředila se na Natea s Jordan. Protože to mezi nimi bylo furt takové nemastné neslané, necítila jsem jiskření a začalo mě to nudit.
Moc mě ale bavil Colin. :-)

Kikulka97
14.01.2024 4 z 5

Kelly Oram má ten dar vzít jednoduchý nápad a vytěžit z toho maximum. Moc se mi líbí, jak sama odkazuje na postavy a události doplňující universum jejích knížek. Opěr velmi milá, vtipná knížka, co má dynamiku a krásný příběh.


jana1874
31.10.2023 4 z 5

Nenáročné, oddechové čtení, u kterého se člověk několikrát pobaví.

Moc milé postavy, kromě té záporné, kterou nebudu zmiňovat, ale každý, kdo to četl nebo bude číst, by danou osobu uhodl

Je zajímavé, že kniha je vyprávěna z pohledu hrdiny a ne hrdinky nebo oběma, to se moc často nestává.

Líbilo se mi, že v příběhu je zmíněno několik filmů, a k ději se to úžasné hodí.

aquaver
04.05.2023 3 z 5

Na tuhle knížku jsem byla hodně zvědavá, protože autorčina jiná kniha - Cinder & Ella (stopro doporučuju) se stala jednou z mých nejoblíbenějších knih. No další Cinder & Ella se rozhodně nekoná, na to to určitě nemá... Ale jinak jsem byla spokojená, taková klasická oddechovka.

MAU256
19.03.2023 4 z 5

Nenáročné, oddechové počteníčko, knížka mě neskutečně bavila, no hlavně mě bavily "nehody", naschvály a veškeré lumpárny bratrů. Dohazovačka Pearl a Collin, no ti nemohli být snad dokonalejší. No a když se do toho všichni vloží, tak jak může dopadnou přátelství mezi hudebním snobem a filmovým snobem? Jasně že se objevili i nějaké neshody a nějaká ta překážka, vždyť přece nemůže být vše až tak moc dokonalé. Moc ráda bych si poslechla Nateovu skladbu "31 příchutí tebe".

iv.ča
28.02.2023 2 z 5

Musím říct, že knížka se četla dobře a příběh ubíhal. Ale nelíbilo se mi dosazování názvu filmů a přirovnávání do děje knihy. Příběh byl vlastně strašně předvídatelný a neskutečně přeslazený. Takových příběhů jako je tento je spoustu, takže to nijak nevyčnívalo ani nepředčilo. A bohužel ani nenadchlo.

Kiwisska
22.02.2023 3 z 5

Ale jo, prvních asi 80 stránek trochu nuda. Ale od půlky už mě to celkem bavilo. Bylo to jako nějaká romantická komedie z americké vysoké. Všichni krásní, talentovaní, klikaři... Takže pokud máte rádi příběhy o smutných, nehezkých lidech, rozhodně to nedoporučuji. Pokud hledáte totální oddychovku na víkend, zas takový průšvih to taky není.

Nessie72
12.09.2022 2 z 5

Tak já nevím. Tohle bylo vlastně bez děje. Co se stane vám dojde hned po pár stránkách, kdo je dokonalý, tak je dokonalý až moc, kdo je kravka je taky kravka až moc… Knížka, u které se nemusí ani minimálně přemýšlet, ale ani nezabaví, protože nějak nemá čím.

Knihy_nad_zlato
28.08.2022 4 z 5

Pokud jste četli Cinder a Ella, a líbilo se vám to, tak se pusťte i do Jako ve filmu.
Četlo se to skvěle, stránky mi úplně mizely pod rukama. A jo, štvalo mě tu docela dost věcí, ale zároveň tam tak nějak sedly. Třeba Chrisovo a Tylerovo chování vůči Nateovi (hlavně na začátku), Sophiino chování vůči asi všem, i Nateovo chování (i když ten se taky celkem zlepšil). Nebo to Sophiino přehnaný drámo u konce. Vlastně asi všechno mi přišlo moc. Moc velký náhody, moc silný emoce, moc přehnaný reakce… a jo, vytáčelo mě to. Jenže u konce jsem si už říkala, že to vlastně bylo dobře, dobře moc. Bylo to jako sledovat nějakou americkou komedii, ty taky bývají často moc (myslím asi moc přehnaný).
A děsně moc bych si chtěla poslechnout 31 příchutí tebe.
Prostředí klasické americké univerzity, nic novýho, ale čte se o tom dobře.
Děj byl… no, asi bych řekla zajímavý, ale krapet přitažený za vlasy. Komu ale nevadí sem tam nějaký to klišé nebo menší bizárek, ten s touhle knížkou snad nebude mít problém.
Postavy mě bavily. A zároveň velmi, velmi často vytáčely. Ale hlavní je, že byly všechny uvěřitelný.
Líbí se mi, že aspoň hlavní postavy tu mají nějaký ten vývoj. I když nebyl tak docela podle mých představ.
Sice mám nejednu výtku, ale i tak jsem spokojená, čtení jsem si užila, a to mi u téhle knihy stačí.

Elize
10.06.2022 3 z 5

Takové hezké oddechové čtivo, četlo se to hezky a od první třetiny knížka i hezky odsýpala, byla změna, že čtenář má vyprávění z mužského pohledu, ale na to, že vyprávění vede muž, tak to bylo napsáno, tak... nechci říct zženštile, ale zkrátka to nebyl dle mého názoru pohled kluka vysokoškoláka, nicméně to nepůsobí nijak rušivě, co mi vadilo víc, že v knize jaksi vypadlo sbližování hlavních hrdinů - jasně stali se z nich nejlepší kamarádi a jasně jsme všichni věděli, kam to směřuje, nicméně autorka zde zaspala ten zlom... Nate napíše píseň někdy po polovině knihy a bum, tam si to uvědomí... taky mi to nevadilo, ale hodně mě zklamal ten konec - respektive ta zápletka byla taková zvláštní i to rozzuzlení, nevím, ten konec to nějak celé zabil.

rampapa
11.03.2022 5 z 5

Krásná knížka. Je to krásná romance pro oddechové čtení. Knížku jsem přečetla ani ne za tři hodinky. Moc se mi líbila a velmi ji doporučuji všem co mají rádi romantiku.

SmisekIvuska
21.02.2022 4 z 5

Knížka je příjemná oddechovka. Srovnávání životních situací s filmy je super.

petulkapeta
31.10.2021 5 z 5

Zvuk. Pípnutí z mého počítače, které mi oznámilo, že se dokončilo uklá
dání souboru. To tiché pípnutí změnilo celý můj život.

Jsem romanticka duse?To stoprocentně a na doporučení moji sestry jsem si tu knihu přečetla. Byla skvěla a odkazy na různé filmy a hudbu mě bavily...Moje první od autorky, ale určitě ne poslední.

kikikrat
25.06.2021 5 z 5

Přesně takovou knihu jsem hledala, knihu u které si odpočinu, která mě pobaví, knihu u které se budu rozčilovat a taky červenat. Spousta odkazů na filmy a písničky, to byl jen báječný bonus. Všem romantickým duším, které si chtějí u knihy odpočinout a pobavit se, vřele doporučuji.

Laf
14.03.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila. Je čtivá a se super hlavními hrdiny. Také se mi na tom líbili odkazy na filmy. Byli tam dost originálně zakomponované do děje. Za mě skvělá kniha :)

JanuldaN
08.03.2021 3 z 5

Pravá romance - 2x podtržená. Oceňuji, že vypravěčem je mužská postava. Autorka do příběhu dostala střípky z jejích dřívějších knih (zmínky o postavách Cindera a Ellemary). Kniha vás nezklame, ale ani nenadchne.

lily_maleckova
02.02.2021 3 z 5

Docela fajn čtivá kniha, ale ve svém žánru jsou zde určitě lepší. Taky jsem už četla autorčinu knihu Cinder a Ella a ta za mě byla fakt výborná, jedna z nejlepší za minulý rok. Tak toto bylo trochu zklamání, ale byli zde příjemní hlavní hrdinové a přečtení nelituji ❤️
3,5/5⭐

Rudolf14
25.12.2020 2 z 5

Nebyl to úplně můj šálek kávy, ale nebylo to špatné. :)

tereza1198
26.10.2020

Taková jednohubka, kde je všechno jasné už od začátku. Hlavní hrdina je sexy, milý, neuvěřitelně talentovaný kluk. Jordan roztomilá a extrémně hodná holka z milionářské rodiny, která pracuje v kavárně, protože chce zažit normální život. On studuje hudbu, ona režii. Rozumění si od první vteřiny a jediná překážka je, že Nate je zadaný a ona si vybírá za kluky kretény. Jak tohle může dopadnout? Přesně tak jak všichni čekáme.
Jediné co mě vytáčelo bylo množství chyb a překlepů. Většinou si toho nevšímám, ale psát, že hrála píseň "Maddony" - to by se královna popu zbláznila.

zuzak82
10.10.2020 4 z 5

Nate si plní svůj sen, začne studovat na univerzitě hudbu a dostane příležitost zúčastnit se recitálu, který mu může pomoci v budoucí kariéře. Ale vše ostatní se spíš stává pomalu zlým snem. Jeho dva bratři, se kterými bydlí na koleji a hraje v kapele, mu nedopřejí trochu klidu. Neustále mu dohazují holky, i když on už má přítelkyni dva roky. Rozhodne se tedy, že se odstěhuje. Díky náhodě se stane spolubydlícím Jorden, což jeho přítelkyni nadchne. Ale jen do chvíle, než zjistí, že Jorden je dívka. A drama muže začít....

Tak dobře, nebude to drama, ale spíše romantická klišé. Originální je však nápad, že postava Jorden tvrdí, že každý den v životě se dá připodobnit k nějakému filmu.
Každá kapitola knihy je nazvána podle filmu, který právě "prožívají" např. Srdcová sedma, Lets Dance, Praštěná holka....
Nate není zrovna znalec filmu, a tak ho Jorden přiměje ke filmovému vzdělávání (rozuměj každý večer spolu koukají na filmy). A tak objevuje nejen krásu filmových klasik, ale i výhody být s někým jako Jorden. Optimistickým, přátelským a podporujícím člověkem.

A protože jsem filmový fanoušek, tak jsem si tyto filmové odkazy užila. Postavy mi byly velmi sympatické. Bylo to čtivé, romantické a optimistické.