Jak se vraždí v Česku

Jak se vraždí v Česku https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172711/jak-se-vrazdi-v-cesk-172711.png 3 12 3

Autor, známý především svou humoristickou tvorbou pro mládež, nezapře v této, detektivce své sociologické vzdělání. Zajímá ho především prostředí zločinu a proměny vztahů, k nimž dochází nejen ve vražedných kauzách, ale i v citovém životě ústřední dvojice kriminalistů, která tyto případy vyšetřuje. Rychlý dějový spád a cynický humor spojují jak vznešené lékařské prostředí, tak prostředí pražské galerky. Detektiv se jmenuje Arnošt Váně. Má svůj reálný předobraz a autor si s ním moc užil a zažil. Zpočátku mu věřil, když tvrdil, že jeho příjmení je nesklonné. Teprve časem pochopil, že Váně, kromě toho, že ho jeho profese obdařila značnou dávkou cynismu a smyslu pro černý humor, je také velký mystifikátor. Soudí, že i v Praze se zločinu daří stejně dobře jako třeba v Las Vegas. .... celý text

Přidat komentář

n.ezn.amy
19.06.2020 5 z 5

Mám moc rád knihy Vojtěch Steklače a styl jeho psaní. Proto jsem po všech příbězích party z Holešovic sáhnul po této detektivce a byl jsem mile překvapen. Postarší kriminalista řeší případy, kdy prakticky veškeré vyřeší inteligencí, žádné honičky a střílení, prostě stará dobrá detektivka z pražského prostředí.

Mirka2778
28.02.2020 4 z 5

Tyto čtyři téměř rodokapsové příběhy mi vystačily tak akorát na dvě odpoledne. Po všech překombinovaných detektivkách, konečně jednoduché, odpočinkové povídky, kde kriminalisté nejsou zároveň akčními hrdiny, ale naopak, řeší své případy pěkně "po staru".


lagina
08.02.2014

Má první detektivní kniha. Líbila se mi. Rychlé, čtivé. Příjemné odpoledne :)