Boříkovy lapálie přehled
Bořík a spol. série
Další nezbednosti party čtyř kluků z Holešovic jistě pobaví kluky i holky kolem 10 let. Bořík, Aleš, Mirek a Čenda přivádějí svými nápady, plnými dobré vůle, na pokraj nervového zhroucení nejen vlastní rodiče, ale celé okolí Holešovic a Trojského ostrova. Pořídí si klubovnu (nebo Haraburďárnu?), přátelí se s upírem, věší kozu, hrají si na detektivy... Příběhy byly napsány v sedmdesátých letech jako pokračo- vání časopiseckých historek Boříkovy holešovické party, vydávaných v Ohníčku. Maléry, které kluci prožívají, jsou nadčasové, nepodléhají společenským změnám, proto jsou zde také zachovány některé věcné detaily, které již patří minulosti. ISBN 978-80-00-01452-4 (dotisk)... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha Boříkovy lapálie se stala oblíbenou vzpomínkou mnoha čtenářů z dětství. Mnozí si ji znovu přečetli a sdíleli ji se svými dětmi. I po letech je stále považována za zábavnou a vtipnou. Někteří čtenáři však zaznamenali, že mladší generace mají s některými výrazy a delšími souvětími potíže. Více v komentářích.
Komu by se kniha Boříkovy lapálie mohla líbit?
- Rodiče, kteří chtějí sdílet své oblíbené knihy s dětmi
- Milovníci nostalgie a vzpomínek na dětství
- Čtenáři hledající zábavné a vtipné příběhy
- Fanoušci klasické české literatury pro děti
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Boříkovy lapálie. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 40 komentářůSouvisející novinky - Boříkovy lapálie (0)
Kniha Boříkovy lapálie v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 542x |
| ve Čtenářské výzvě | 24x |
| v Doporučených | 26x |
| v Mé knihovně | 109x |
| v Chystám se číst | 30x |
| v Chci si koupit | 6x |
| v dalších seznamech | 3x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vojtěch Steklač také napsal(a)
| 2004 | Boříkovy lapálie |
| 2003 | Čenda a spol. |
| 1989 | Aleš & spol. |
| 1980 | Bořík & spol. |
| 1978 | Pekelná třída |

87 %
75 %
Boříkovy lapálie
Kniha mého dětství na sídlišti s bandou kluků, kteří mě učili lézt na stromy a jakožto holka - pro ně podřadný stupeň té nejpodřadnější rasy, která s nimi lumpačila tak, až jsem se jim vyrovnala a časem jsem začala být rovnocenný partner a tuto knihu mého dětství jsme si užívali společně. Obzvláště, když se Bořík s Mirkem ponořili do Alešova koberce a já, trdlo, pozvala kluky k nám, když nebyli naši doma a na maminčině chloubě, novém koberci s vysokým vláknem jsme se snažili o něco podobného , co Bořík. No- výsledek - Maminka plakala, tatínek byl spokojený, že holka není žádný "ořezávátko"a já se nyní, poslední rok pokouším číst vnoučkovi Boříka a tajně ho nabádám na různé lumpačiny. A dostala mě jeho věta....Ale babi, to neuděláme, maminka by se zlobila.....jestli já neměla být kluk ...něco jako Bořík, kterého jsem od 6 do 13 let milovala .