Jak přežít svého muže

Jak přežít svého muže https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457370/bmid_jak-prezit-sveho-muze-fez-457370.jpg 3 548 166

Mladá herečka Lucie se po mateřské dovolené snaží vrátit ke své herecké kariéře, ale setkává se s běžnými strastmi svobodných matek a zamotává se do bláznivých situací při hledání lásky. Svérázně a s vtipem řeší a komentuje různé životní situace, které by někteří označili za tabu a při nichž by leckdo raději přivíral obě oči. Hrdinku na její nelehké životní cestě nedoprovázejí pouze její extrovertní a tak trochu potrhlé kamarádky, ale i Šedivka, její vnitřní hlas, se kterým má komplikovaný vztah. Skrze příběh čtenář nahlédne do světa mateřství, filmu a sexuality. Román nejen pobaví, ale zároveň nutí se zamyslet a klást si stejné nebo podobné klíčové životní otázky jako Lucie. Kolik mužů a žen musíme v životě přežít, než potkáme toho pravého?... celý text

Přidat komentář

MíšaS.
včera 1 z 5

Jedna hvězda, ale zavírám všechna oka, i ta kuří, protože tohle je doopravdy tak jednoduchá kniha, že nechápu, proč má další dvě pokračování.
Neměla jsem žádná velká očekávání a spíš jsem se bála, že to bude špatné, a tak jsem vlastně dostala přesně to, co jsem čekala.

simona1542
předevčírem odpad!

Nedočetla jsem. Nedostala jsem se ani do půlky. Strašně nudné.


bajulda
30.03.2024 4 z 5

Knihu hodnotí slabšími 4*. Styl psaní a hloubka romanu mi připadá podobná Hartlovi. Bohužel ani romantická linka mě neoslovila. Pokud nemáte, co číst jdete do ní, ale přečetla jsem letos kvalitnější romány. I tak jsem knihu přečetla za deštivé odpoledne a něčím mě vtáhla.

Pall11
17.03.2024 2 z 5

Byl jsem zvědavý na to jestli někdo ze čtenářek a čtenářů bude z této knížky tak rozpačitý jako já. Na knížku a následný film jsem se těšil. Nejsem úplně náročný čtenář ani divák a moc jsem si ani od jednoho nesliboval. Po všech těch detektivkách a thrillerech,které hlavně čtu jsem se těšil na jiný žánr. Autorku jsem viděl v jednom nejmenovaném seriálu z hasičského prostředí a tam se mi líbila. Knížka mě zpočátku docela bavila,ale jak děj postupoval začal jsem se nudit. Dočítal jsem jí už s myšlenkou aby byl co nejdříve konec. O filmu jsem dopředu věděl,že díru do světa neudělal a je fakt,že byl ještě horší než knížka. Nejhezčí na něm byly záběry na Prahu. Tak asi tak. Aspoň za mě.

konicekbily
17.03.2024 1 z 5

Ta paní, u které se zdržuji a podílím se s ní o života radostech a strastí, po mně urgovala, že "nutně potřebuje" (výrok naší oblíbené vnučky z první třídy, když potřebovala po nás vymámit koupi nějaké zbytečnosti, co jí máma odmítla koupit) rychle vypůjčit tuto vychvalovanou knihu. Splnil jsem, i s ní přečetl jsem a jsem rád, že jsem poznal náhled na život stávajících matek. Kniha se mi nelíbila. Je určena pro jinou skupinu čtenářů. A do té nespadá ani moje paní. Tedy dvakrát NE!

Hancza
26.02.2024 3 z 5

Nebylo to úplně špatné čtení, jako oddechovka před spaním fajn. Ale autorka by se měla naučit používat uvozovky u přímé řeči, četlo by se to daleko lépe. A Kiki ať se naučí pořádně mluvit, místo toho šišlání, už je na to velká dost. :-D
Trošku mě překvapilo, že je knížka místy zbytečně vulgární, ale oproti Špíně za nehty od Sáry Saudkové, kterou jsem četla před tím, je to vlastně v pohodě :-D

JitkaHambi
22.02.2024 1 z 5

To bylo peklo! Vydržela jsem pouze do 50.stránky.Autorka nezná uvozovky, což mně teda vážně v knize vadilo a ty přitroublé dialogy ani nebudu raději komentovat.
Dávám jednu hvězdu, i když ani pořádně nevím za co.
Ztráta času číst tuhle knihu

Knihomol.ka
07.02.2024 5 z 5

Tak tohle bylo obrovské překvapení. Milé překvapení! Kolem knihy jsem dlouho chodila, byla jsem skeptická: herečka napsala knihu, to bude hrůza. Spletla jsem se a autorce se timto moc omlouvám za své předsudky. Knížku jsem zhltla za dva dny. Příběh je čtivý, zábavný a uvěřitelný. Styl psaní mi absolutně sedl. Vrhnu se na další díly.

L.Helena
05.02.2024 4 z 5

Nedávno jsem poslouchala Couru, aniž bych věděla, že tato kniha jí předchází. Měla jsem obavy, zda mě bude bavit ji číst, stejně jako když jsem poslouchala zmíněnou audioknihu. No, obavy zmizely po pár stránkách. Líbilo se mi to, humor, nadsázka, lehká erotika, životní peripetie... prostě takové čtení pro zlepšení nálady. Co mně však opravdu vadilo, je absence uvozovek v přímé řeči. Kolikrát není poznat, zda jde pouze o myšlenku nebo o výrok řečený nahlas.
Už mám rozečteného Kolouška, tam už naštěstí uvozovky jsou.

Hana62
02.02.2024 odpad!

Děs, běs. Vše už bylo řečeno v komentářích, ale za mě velké zklamání. Autorka nezná uvozovky, je zbytečně vulgární, erotické scény strká všude, možná aby kniha byla zajímavá...
Jenom doufám, že to není obraz dnešních třicátníků.

Mon.CouCou
22.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Ráda si dělám srovnání knih verzus zfilmování, a tak jsem sáhla po knize velmi skromné a milé herečky a autorky Jany Bernáškové - JAK PŘEŽÍT SVÉHO MUŽE. Není to pro mě první kniha od Jany, i když musím uznat, že jsem začala s propracovanějším textem (miluju sledovat psací progres), ale mě humor i styl Jany prostě baví - prostě ideální kniha, když člověk chce prostě vypnout :-)

Tato osvěžující komedie, možná s trošku pomalejším začátkem, nás zavede do světa herečky Lucky, která po mateřské hledá nový restart. Ex Tomáše si odvedla kráva (Nicol) a sama potkává jeden průser za druhým (prostě má pech na ženáče). Nahlédneme malinko pod pokličku herce, což pro mě bylo velmi zajímavý a díky autentičnosti uvěřitelný.Do toho nám autorka nenápadně podstrkává zajímavé myšlenky z přemýšlení, což v knihách miluju.
Dcerka Kristýnka teda v knize šišlala, ale protože mám doma stejně starého rošťáka (Kiiho), tak jsem se bavila stejným situacím. Samozřejmě se stane přesně to, co čtenářky čekají :-)))) a "šedivka" jí to správně rozseká.
Naštěstí kamarádky, práce, život (nejen ta virtuální) přivádí i Lucce do života změnu... Zapomeňte na bohaté alfa samce, toto píše vážně život a upřímně-myslím, že hodně v knize je přímo ze života této krásné herečky <3

Co se v knize stalo a kam směřuje, už nechám na Vás-ať už v knize, nebo ve filmu, na který se nyní chystám. Protože aby tak úžasná ženská, herečka, autorka bestselleru, byla i hlavní hrdinka ve zfilmované verzi-to se tuším ještě nikdy nikde nenatočilo.

Jani, miluju Tvůj humor! Ráda tě stolkeruju (protože jsi vážně pěkná baba). Talentovaná jak s perem, tak za kamerou. Přeji upřímně jen to nejlepší a ať se daří hlavně v té roli největší. Maminky a superženy!

dracos_princess
20.01.2024

Bohužel jsem ji musela odložit nedočtenou. Asi nejsem cílová skupina.

maryska09
19.01.2024

Knihu nemůžu hodnotit, víc než do poloviny jsem jí i přes velkou snahu nezvládla přečíst. Z počátku jsem byla mile překvapená, protože jsem bohužel viděla film, ve srovnáním s ním by se mohla kniha řadit mezi klasiky... po půlce už to ale nešlo, neuvěřitelná přitažlivost Lucie, její schopnost poradit každé kamarádce a šišlavost Kiky jde už příliš na nervy. Své čtenáře si najde, ale to i Zlaté stránky.

ela1972
18.01.2024 4 z 5

Kniha je taková občas lechtivá oddychovka pro ženy.

MartaPear
14.01.2024 odpad!

Zase jedna "celebrita", která se snaží za každou cenu zužitkovat svou (pochybnou) "slávu".

zaglo
13.01.2024 odpad!

Mé hodnocení se týká pouze prvních 35 stran, protože číst dál jsem považovala za ztrátu času. Velkou část zabírají dialogy s hlavou, které nejsou ani vtipné ani chytré. Něco, co se odehrává v hlavě každého, ale v životě by mě nenapadlo to publikovat. I další dialogy v knize jsou velmi slabé. Děj žádný (aspoň na těch prvních stránkách).
Pro autorku možná kniha měla nějaký terapeutický přínos, ale pro čtenáře...

Veeria
10.12.2023 4 z 5

Pěkná kniha, velice čtivá. Moc jsem si oblíbila Šedivku, inspirativní postava. :) Janě Bernáškové moc fandím, je to žena mnoha talentů. :)

Market-k-a
28.11.2023 4 z 5

Oddychovka asi zejména pro ženy po rozvodu. Plusem pro mě byly krátké kapitoly, naopak co se mi nelíbilo, byly neznačené přímé věty a časté série několika vykřičníků na konci vět, to už je jak z deníčku dívek ze základních škol :) Sprostá slova ani sexuální scény mi nevadili, vlastně celá knížka byla o chlup lepší něž moje očekávání, těším se na filmové zpracování.

Ála41
27.11.2023 3 z 5

Když od této knihy nečeká člověk zázraky, tak ji lze přečíst a sem tam i může bavit....ale opravdu jen sem tam.... Ujde, ale myslím, že za měsíc, dva už asi nebudu vědět, o čem byla. A byla vůbec o něčem? Sem tam...

čtenářka76
21.11.2023 4 z 5

Mou první přečtenou knihou Jany Bernáškové byla Coura. Škoda. Při čtení této knihy, jsem už věděla jak se děj bude vyvíjet. Ale nicméně jsem se zasmála a pobavila. Je to taková oddechovka.:-)