Jak pálit a neukládat

Jak pálit a neukládat https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348565/bmid_jak-palit-a-neukladat-FX8-348565.JPG 4 36 8

Autor knihy? Petr Novák, jméno mé. Bylo mi 30, funěl jsem při zavazování tkaniček, chodil po doktorech s prvními zdravotními problémy z nadváhy. Kolem sebe jsem přitom viděl lidi, kteří byli v 50 či 60 letech úplně fit. Začal jsem se proto zajímat o stravu a její dopady na tělo a postupně tomu úplně propadl. Při pročítání vědeckých článků jsem totiž zjistil, že většina toho, co kolem sebe běžně o hubnutí slyšíme, funguje přesně naopak a najednou díky tomu zhubl 24 kilo za 4 měsíce. Nashromážděné informace jsem si nechtěl nechat pro sebe. Vytvořil jsem tedy na naučmese.cz kurz o pálení tuků a s nadšením sledoval, jak jím procházejí desítky lidí, kterým mění život. Termíny však byly pravidelně vyprodané a já neměl kapacitu přidávat další. Sepsal jsem proto všechno, co jsem zjistil o pohybu, stravě i stresu, na papír a vydal tuto knihu.... celý text

sarka45
sarka45
04.04.2023 5 z 5

Kniha, která rozhodně stojí za přečtení. Jednoduché principy stravování a sportování založené na studiích (zdroje uvedeny). Škoda, že tyto informace nejsou více šířeny - v médiích, lékaři. Nechápu. Tolika lidem by to pomohlo.
Děkuji autorovi za to, že si dal tu práci, a shrnul pro nás ostatní všechny informace, které k této problematice nashromáždil.
Jo a funguje to. Mám osobní zkušenost ze svého okolí, po změně stravy podle těchto pokynů okamžitý úbytek váhy o 8 kg.

Katka1991
Katka1991
25.02.2020 5 z 5

Skvělá kniha, která jednoduše popisuje co jsme dělali do teď špatně a jak to změnit. Hlavně! jak je to vlastně jednoduché. Děkuji, opravdu děkuji


petr1637
petr1637
13.12.2019 5 z 5

Výjimečná kniha, která mi změnila život a pohled na stravu. Kila jsou konečně dole.

Azmodan
Azmodan
04.02.2019 5 z 5

Výjimečnost této knihy spočívá v tom, že se od zažitého způsobu hubnutí (kalorie, kalkulačka, kalorické tabulky) přechází k novému. A to "nové" je pochopení procesů jak tělo funguje. Hubnutí není matematika, hubnutí je "ovládání inzulínu". Kniha obsahuje poměrně detailní a pro laika pochopitelné popisy postupů a mechanizmů jak naše tělo funguje.
Následně popisuje dva z mnoha možných způsobů jak se stravovat (paleo a LCHF) a do zblbnutí opakuje pár jednoduchých zásad jak se stravovat aby člověk nejen hubnul, ale i zdravě žil (nekonzumace cukru, nekonzumace zpracovaných potravit, konzumace "opravdových", nezpracovaných a cukrem neobohacených potravin). Přidává i pár praktických rad jak se hýbat.
Člověk by tak už nemusel vidět v tělocvičně dívky (ale i chlapce) s nadváhou, kteří hodinu jdou/běží na páse, pak udělají pár serií sed lehů a zvedání noh v leže a jdou domů.... (o tomhle ale silně pochybuji...)
Jediné co bych knize vyčetl je odrazování od konzumace ovoce. Nevěřím tomu, že někde po zemi chodí, byť jeden, člověk, který má stravovací návyky v pořádku, vyhýbá se průmyslově zpracovaným, cukrem obohaceným potravinám, přiměřeně se hýbe a má nadváhu proto, že denně sní igelitku jablek, pomerančů nebo třešní... To je ale jediná a myslím si, že pidi výtka jinak perfektní praktické příručce tomu, jak nejen hubnout, ale i zdravěji jíst!
Vřele doporučuji
Jinak doporučuji, k pochopení procesu jak tělo ukládá tuk tohle video, mě osobně zaujalo asi nejvíc ze všeho, co jsem o stravování zatím četl/viděl a (možná) by jím měl začít každý, kdo se snaží se svou váhou něco dělat: https://www.youtube.com/watch?v=iqcQ55JOJ5o&list=PL_G3TlWk8AHkHVLd98BnoxWmc2Z1GqTTA

maze
maze
11.08.2018 5 z 5

Většina článků, které jsem četl na téma jak zdravěji žít, hubnout, zlepšovat kondici apod. je postavena na popisu nějakého jednoho přístupu - jak cvičit, nejíst maso, nejíst mléčné produkty, omezit lepek, stát se vegetariánem, veganem apod.
Přístup autora je jiný, většinu času se věnuje popisu toho, jak lidské tělo funguje, při stresu, sportu, když zpracovává potravu, co způsobují a jakou funkci mají hormony, atd. Na tom pak staví argumenty k tomu co jíst, či jak efektivněji cvičit.
I tady určitě platí, že doporučené rady nebudou vyhovovat všem, ale pro přehled či inspiraci v této oblasti, je to dobrá kniha.

suzziemusta
suzziemusta
28.01.2018 4 z 5

Velmi dobrá kniha. Nejsem úplný nováček v řešení stravování a mě třeba více vyhovovala kniha Co Vám výživový poradci neříkají (protože to nevědí). Ale i v téhle knize jsem se dozvěděla věci, které jsem nevěděla. Určitě doporučuji k přečtení. Já osobně se k ní ještě budu vracet a asi podtrhávat...

kittlerka
kittlerka
13.08.2017 5 z 5

Tato kniha by měla být v povinné četbě; nejen, že nás učí jak bychom se měli stravovat, ale hlavně nám vysvětluje PROČ to tak má být, a JAK to naše tělo celé funguje. Věřím, že tahle kniha dokáže změnit myšlení mnoha lidí. Děkuji, že jsem si něco takového mohla přečíst.

mia1990
mia1990
27.07.2017 5 z 5

Děkuji p.Novák. Vaše kniha byla první, kterou jsem o stravování přečetla a změnila mi život.