Jak naladit štěstí

Jak naladit štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481979/bmid_jak-naladit-stesti-TA2-481979.jpeg 4 50 11

Jedna tragická nehoda, dvě manželství, čtyři podoby lásky Z manželství galeristky Avy a veterináře Xaviera se po dopravní nehodě vytratila láska. Zatímco on v nemocnici trpí bolestmi a výčitkami, ona se pokouší jejich skomírající vztah zachránit. Marně. Xavier je totiž posedlý houslistkou Constance, za jejíž zranění je zodpovědný. Ava v nemocnici potká jejího manžela, dirigenta Sachu, a stanou se z nich nečekaní spojenci na cestě za ztraceným štěstím… Všichni touží po lásce, ale každý s jiným očekáváním.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

Nos résiliences , 2020


více info...

Přidat komentář

Rosana
14.02.2023 5 z 5

Skvělá knížka, ostatně jako všechny od této autortky. Těším se už na Hotel pod šťastnou hvězdou. Předpokládám, že ji taky přečtu během pár dní /hodin, jako tuto.

Mermaida
19.09.2022 4 z 5

Autorka opět nezklamala - i když zrovna tahle kniha byla o něco slabší než ty dvě, které jsem četla před ní. Ale, jak už jsem se mohla několikrát přesvědčit, knihy autorky mi sednou. Agnes píše poutavě a emočně zároveň, alespoň já to tak s jejími knihami mám. Přesto mi takhle kniha přišla jiná (odlišná), oproti těm, které jsem dosud četla. Vede hodně k zamyšlení: jak by se člověk (myšleno třeba čtenář) potýkal s takovou krizovou situací, jako je v knize. Jak by se zachoval? Člověk je druh jedinečný a každý bychom takovou situaci vnímali (a stavěli se k ní) jinak. Mě třeba osobně hodně překvapil konec - nečekala jsem ho takový - jaký byl. Autorka napsala opět silný a čtivý román, ve kterém opět zvítězila láska.


Kristy.Seb
19.05.2022 4 z 5

Život může jít dál.

Pro mě se příběh dlouho táhnul... začátek se mi líbil. I když mi přišlo od začátku divný, proč Xavier téměř nechodil podpořit svoji ženu v práci... Ale cestu k sobě nakonec našli.

Toňula
17.04.2022 4 z 5

Člověk je složitá bytost a v kritických momentech života někdy překvapí sám sebe..Kniha k zamyšlení nad nevyzpytatelností pocitů, které člověk prožívá,když mu do života vstoupí tragédie milované osoby..nelze říci , jestli to, co cítíme a jak se s tím vyrovnáváme je dobré či špatné..

Sedmikráska45
02.01.2022

Na knihu jsem se opravdu těšila, ale tentokrát jsem byla opravdu zklamaná. Bylo to ukňourané, žádný pořádný děj, zbytečné rozebírání pocitů. Nevím, jestli mi víc lezl na nervy Xavier nebo jeho žena. Nepřišlo mi to ani trochu romantické. Bohužel.

bookcase
29.12.2021 4 z 5

Slibný začátek, pak se mi to už docela táhlo, pořád se tam rozebíraly pocity a pitvalo se v problémech, Xavier mi pekelně lezl na nervy. Tak 3,5 *.

Hana62
29.11.2021 2 z 5

Zatím za mě nejslabší román (chybí mi už jen jeden přečíst). Zbytečně se opakující situace, zdlouhavé pasáže, neuchopitelné myšlenkové pochody. Škoda, protože potenciál to mělo...

Kaja1
14.11.2021 4 z 5

Příběh je napsán čtivě, jako všechny knihy této spisovatelky. Nicméně mi to tentokrát tak úplně nesedlo. Lidská psychika je složitá věc, nikdo nevíme jak bychom se v dané situaci zachovali, proto nesoudím.

Pípasek
05.11.2021 5 z 5

Pěkná, čtivá romantika. Když do šťastného manželství zasáhne tragická nehoda.......

Terezaazeret
03.11.2021 5 z 5

Taková lehce primitivní, ale zároveň zábavná vztahovka, která se moc dobře čte.

IvyLouve
14.03.2021 5 z 5

Síce sa príbeh odohráva vo Francúzsku, nie je to (žiaľ) príliš poznať. To, čo sa stalo manželom Ave a Xavierovi, by sa pokojne mohlo stať aj u nás. Je to nesmierne hlboká a dojímavá výpoveď o smutnej epizóde vzťahu, ktorým otriasla vážna nehoda. Avino rozprávanie vám neúprosne vyloží, aké to je báť sa o životného partnera a otca vašich detí, ako to bolí, keď ho strácate a keď bojujete s pocitmi viny, samoty, odvrhnutia. Hoci sú Avine úvahy neveselé, vzbudzujú veľkú empatiu a je to krásne napísané. Ani jedno slovo, veta, scéna navyše či nevhodne použité. Všetko dokonale dokreslilo atmosféru a pointu príbehu, hoci zo začiatku som sa do toho dostávala dosť pomaly. Ale tá počiatočná idylka medzi obetavým veterinárom a milovníčkou výtvarného umenia tam jednoducho musela byť, asi už tušíte prečo.