Konec světa

Konec světa https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491221/bmid_konec-sveta-sbR-491221.jpg 4 29 8

Jack Irish série

< 3. díl >

DO MELBOURNE PŘICHÁZÍ ZIMA A S NÍ SPIKNUTÍ PŘINÁŠEJÍCÍ SMRT… Zdeptat Jacka Irishe není jen tak. Ale když Melbourne sevře studená vlhká zima, klesá jeho nálada hluboko pod bod mrazu. Proto se zprvu ani příliš nesoustředí na zakázku od svého občasného zaměstnavatele Cyrila Woottona: najít jistého Robbieho Colburna. Věci však naberou na obrátkách, když Jack přijde na to, že zmizelý barman je už zřejmě mrtvý, a také, že jeho skutečným klientem je známý soudce Colin Loder. Toho ani tolik nezajímá sám Robbie jako fotoalbum, které mu ukradl. Fotoalbum, jehož zveřejnění by ukončilo Loderovu skvěle rozjetou kariéru a jímž se ho nyní někdo pokouší vydírat. V tomhle případu nikdo a nic není, jak se na první pohled zdá, a vše se ještě víc zkomplikuje, když na povrch začnou vyplouvat jména úplatných policistů, drsných ranařů i melbournské smetánky. Sebemenší ztráta ostražitosti může mít najednou fatální následky. Dokáže se Jack dobrat pravdy dřív, než ho to bude stát život? ____ Podle knih s Jackem Irishem byla natočená brilantní televizní série s Guyem Pearcem v hlavní roli.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

Dead Point , 2000


více info...

Přidat komentář

Artep25
17.12.2023 3 z 5

Tak ani třetí kniha mne nějak nenadchla. Přečíst se to dalo, ale opět dost jmen a děj mi nepřišel tak svižný. Ta první kniha s Jackem byla zatím nejlepší.

Lmslaver
06.05.2023 4 z 5

Politika, korupce, i prostředí dostihových sázek s výrazně vykreslenými postavami, to jsou opět kvalitní ingredience detektivního příběhu s Jackem Irishem.


zbuy
15.10.2022 5 z 5

Třetí kniha s netradičním právníkem Jackem Irishem, se drží nastolené linie předchozích dílů. Spousta charakteristických postav, nádech drsné školy, odhalování zločinu skryté pod rouškou politického spiknutí i policejní korupce. Je zde o trochu více akce osvěžující děj, než ve dvojce. Kvalitní krimi čtení.

trudoš
21.09.2022 4 z 5

Advokátní praxi provozuje z povinnosti, klienty však nikdy nenechá ve štychu. Není mladý, neholí si hlavu a ani nenosí černou. Je spíš starší a barevné spektrum jeho oblečení se pohybuje na ose mezi barvami žvýkacího tabáku, přes tabák šňupací, až po tabák dýmkový. Přesto je častokrát tím jediným, kdo stojí mezi zločinem a spravedlností. Tentokrát mu na stole přistane žádost o nalezení promiskuitního barmana, jenž zmizel s citlivými fotografiemi význačného soudce. Zdánlivě fádní případ se komplikuje v okamžiku, kdy je barman nalezen mrtvý. A ještě větší obrátky události naberou, když se ukáže, že dotyčný vůbec nebyl tím, za koho se celou dobu vydával…
Peter Temple sází na poctivé řemeslo „americké drsné školy“ a komponuje cynický příběh zcela v duchu otců zakladatelů žánru Raymonda Chandlera a Dashiella Hammetta. Detektivní román Konec světa přináší fascinující pohled na korupční praktiky soudobé australské politiky, které jsou natolik „veřejné“, že už je nikdo raději ani „nevidí“.

Katania
20.09.2022 4 z 5

Občas jsem měla guláš ve jménech, ale jinak opět super čtivo. Napínavé se špetkou sarkastického humoru.

vera4669
30.08.2022 5 z 5

Wau, zatím nejlepší díl, od začátku to byla čtecí jízda a 2 dny a je přečteno :-) Jack mě baví od začátku, líbí se mi styl psaní, orientace ve jménech mi problém nedělá i když zde jich je více, za mě pecka díl a těším se, až bude vydán další :-)

šipek
10.08.2022 3 z 5

Tak zde dávám slabší tři hvězdičky. Tato kniha mě nenadchla a to jsem se na ní těšil. Na můj vkus zde bylo moc jmen, docela špatně jsem se orientoval. A styl psaní mi také moc nesedl.

mikika
03.08.2022 4 z 5

znovu Jack Irish a znovu Austrálie, jak ji neznáme - plná deště, koňských handlů a podivných kšeftů. ale díky Peteru Templovi získává Melbourne úplně nové obrysy města, kam se nikdy nevydáte, protože bohatě postačí přečíst si o tom, co tam potkalo Jacka... fakt už si musím najít ten seriál, co podle tohohle natočili.