Islám & islamismus v České republice

Islám & islamismus v České republice https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91017/bmid_islam-a-islamismus-v-ceske-republic-3Hj-91017.jpg 1 8 2

Předkládaná publikace mapuje vývoj české muslimské komunity a její ovlivnění saúdskoarabským islamismem (wahabismem). Přináší komplexní zpracování působení různých organizací po roce 1989. V knize je popsán vývoj muslimské komunity na našem území, vnitřní konflikty a problémy s nedodržováním českých zákonu ze strany některých muslimských organizací. Podklady se staly nejen dokumenty a texty vydané samotnými muslimy, ale i analýzy a komentáře předních odborníků na problematiku islamismu a islámu (Mareš, Mendl, Randák apod). Součástí textu je také doslov, v němž autor rozebírá hlavní kontroverze kolem působení islamismu v České republice, postupující islamizaci a možné problémy s prudce narůstající populací českých muslimů ovlivněných islamismem.... celý text

Přidat komentář

helena8303
12.02.2022 odpad!

Bohužel, i tenhle protiislámský pamflet si najde své oddané čtenářstvo.
Plačící smajlík :-(

Metcheque
28.08.2019 2 z 5

Tak to byla hodně velká slabota. Kniha tvářící se jako odborná literatura je ve skutečnosti agitkou, která už v předmluvě řekne čtenáři, co si má myslet. Lhoťan se prostě neumí zbavit množství neprofesionálních prvků (třeba citování z dezinformačních webů), což jeho knihám značně ubírá na důvěryhodnosti.

Publikace je zmatečně členěná, řada důležitých kapitol je odbyta několika řádky bez dostatečně kritického zhodnocení zdrojů a bezmála půlka knihy je tvořena fotografiemi a scany ze setkání či mailové korespondence jednotlivých muslimů, která je pro běžného čtenáře zcela nezajímavá.

Lhoťan sice české arabisty a orientalisty obviňuje z přehnané politické korektnosti, jeho kniha však z důvodu výše zmíněných nedostatků nepředstavuje žádnou alternativu.