Eurabia – mýtus nebo realita budoucnosti?

Eurabia – mýtus nebo realita budoucnosti? https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/266981/bmid_eurabia-Vky-266981.jpg 2 11 3

Je islamizace a s ní spojený vznik Eurabie mýtem nebo realitou, již právě prožíváme? Tuto otázku si pokládám od chvíle, kdy jsem si při poznávání islámu a muslimské komunity uvědomil, jak moc je islámská civilizace odlišná od křesťanské. V jistém smyslu byla tato záležitost rovněž i nevyřčenou otázkou na konferenci Islám a západní kultura, kterou v roce 2013 pořádala vysoká škola Cevro Institut a na níž jsem vystoupil se svým příspěvkem Islamizace Evropy a budoucnost české společnosti. Můj přednesený příspěvek se také stal základem pro tuto publikaci.... celý text

Přidat komentář

daniel1636
10.05.2020

Výrazná, leč možná úmyslně útlá studie přehnaného nebezpečí migrační politiky, který zase jednou jedna zbytečná Evropská unie nezvládla. Autor se zde jasně táže a předkládá argumenty pro nebezpečí islamizace Evropy, kterou lze přirovnat v novodobému pádu evropské říše (tentokrát již čtvrté). Ať už je to nebezpečí plynoucí z muslimských lží takkija, zabudované náboženské násilí, tak i nesprávné chápání islámu z pohledu evropské společnosti. V roce 2015, kdy knížka vznikla se dalo o daném problému hovořit jako o problému číslo jedna, to však ještě nikdo netušil, že migraci za pět let přehluší riziko globální pandemie.
Autorovi máme zásadní důvod důvěřovat - a to značně - díky tomu, že sám si prošel muslimským světem jako řádový věřící a po svém prozření se rozhodl od něj odpoutat a vrátit se zpět do katolické církve. Nejprve novinář, dnes publicista a student teologie na volné noze.

Garik
30.12.2017 3 z 5

Strata času. Snaha Lukáša Lhoťana varovať svojich spoluobčanov pred nástrahami islamu a hrozbami plynúcimi z (programového!) prijímania moslimov do európskej spoločnosti je síce chvályhodná, ale… Ale. Hneď na začiatku svojej knihy síce čitateľa upozorní, že vychádza zo svojej prednášky, no jeho lenivosť text prepracovať to nijako neospravedlňuje. Nemožno totiž prehliadnuť, že tému samotnú uchopil veľmi povrchne, spracovanie textu je skutočne chabé a výsledok chaotický. Napríklad (okrem mnohého ďalšieho, čo by sa dalo vytknúť) – pre prehľadnosť by bolo určite lepšie mať uvádzané štatistické údaje usporiadané v tabuľkových prehľadoch. Ďalším výrazným mínusom je, že z autorových ekonomických argumentov laické chápanie priam kričí. Nebudem ďalej rozpitvávať všetky neduhy, ktorých toto kratučké dielko obsahuje naozaj dosť. V kritickom čitateľovi to vzbudzuje pochybnosti o serióznosti autorových tvrdení, fanatického multi-kulti slniečkára nepresvedčí a človeku, ktorý je s problematikou aspoň ako-tak oboznámený, toho moc nedá.

Ako úvod do problematiky to nepovažujem za dobré, pričom publikácia takéhoto skromného rozsahu by práve ním mala byť. Na knižnom trhu sú neporovnateľne kvalitnejšie a presvedčivejšie diela.


Metcheque
09.03.2016 3 z 5

Velmi komplexní téma, leč povrchně uchopeno. Aneb pro koho ta kniha vlastně je? Víc v mé recenzi.

Štítky knihy

islám sociologie imigrace antiislamismus

Kniha Eurabia – mýtus nebo realita budoucnosti? je v

Přečtených10x
Knihotéce6x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x