Kastilie pro Isabelu

Kastilie pro Isabelu https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90217/kastilie-pro-isabelu-90217.jpg 4 35 2

Isabela a Ferdinand série

1. díl >

Španělsko je v patnáctém století zmítáno intrikami a ohroženo občanskou válkou. Mladá Isabela se stává figurkou své duševně vyšinuté matky a posléze prakticky vězeňkyní u prostopášného dvora svého nevlastního bratra Jindřicha IV. Opravdu je již v pouhých šestnácti letech předurčena k tomu, aby se stala obětí královniny pomsty, arcibiskupovy ctižádostivosti a žádostivosti chlípného dona Pedra Giróna? Ačkoli je ochromená zármutkem a strachem, zůstává odhodlaná provdat se za Ferdinanda, pohledného mladého aragonského prince, svého jediného pravého snoubence.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Castile for Isabella , 1960


více info...

Přidat komentář

stanislava9718
09.05.2023 3 z 5

Autorka tentokrát psala o neméně důležité historii Španělska o panovnících Isabele Kastilské a Ferdinandu Aragonském. Tento díl je o dětství a mládí Isabely, která po smrti otce byla s matkou ve vyhnanství a vládl její nevlastní bratr. Ke španělskému dvoru se vrátila s vyhlídkou, že se vdá za Ferdinanda. Opět autorka vypsala intriky.

mariva
29.10.2012 3 z 5

Knihy od této autorky se mi líbí, přibližují neznámé historické události i postavy a mě přitáhly k většímu zájmu o historii. Četla jsem od ní asi všechny u nás dosud vydané. Tahle je z historie Španělska a já mám raději anglickou nebo francouzskou historii, proto mě kniha bavila o něco méně, než většina knih autorky. Ale zajímavě přibližuje španělskou historii a určitě stojí za přečtení. Jde o první díl trilogie, já už dříve četla poslední díl, tak ještě někde sehnat ten prostřední.