Španělsko panovníkům

Španělsko panovníkům https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93369/isabela-a-ferdinand--93369.jpg 4 33 4

Isabela a Ferdinand série

< 2. díl >

Když se Izabele, po mnoha útrapách a zklamáních, podaří vdát se za Ferdinanda, překonává všechna nebezpečí v víře ve vlastní osud. Po pokoření Portugalska je královský dvůr svědkem vzestupu Tomase de Torquemady a vzniku obávané inkvizice. Avšak také příchdo Kolumbova, který opouští svou lásku aby mohl vyplnit své sny. Ambiciózní a nespolehlivý Ferdinand touží jen po tom, aby mohl vést své voje proti maurským pevnostem. Izabela je přesvědčena, že spolu dokáží zformovat a sjednotit celé Španělsko a vtisknout mu slavnou budoucnost.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Spain for the Sovereigns , 1960


více info...

Přidat komentář

Paulika419
20.03.2024 4 z 5

Stručný a výstižný román.

stanislava9718
09.05.2023 2 z 5

Druhé pokračování autorky o historii Španělska. Isabele se přes nesnáze podaří vdát se za Ferdinanda a začít budovat jednotné Španělsko. Snaží se znovudobít části Iberského poloostrova a vytlačit usazené Maury. Nábožensky založení panovníci podepsali listinu, papežskou bula Sixta IV., díky níž byla ve Španělsku zavedena krutá inkvizice v čele s inkvizitorem Tomásem Torquemadou. Jak uspějí je pokračování třetího dílu Dcety Španělska.


TheMelorry
27.03.2016 4 z 5

Už je to docela dlouho co jsem četla 1.díl, a byla jsem mile překvapena jak snadno jsem se dostala do děje.
O španělské historii toho moc nevím, a tak byla tahle kniha pro mě i zdrojem mnoha nových informací. Líbila se mi asi víc než předchozí díl a jsem si jistá, že se co nejdříve pustím do posledního dílu série.
A potom i do dalších knih od autorky...

mariva
02.10.2014 3 z 5

Mám ráda autorčiny historické romány, ale zdá se mi, že ty ze španělských dějin nejsou tak propracované jako z francouzské nebo anglické historie. Každopádně je zajímavé poznávat pozadí historických událostí.