Investice

Investice https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419946/bmid_investice-55H-419946.jpg 4 9 2

Publikace stručně a přístupně shrnuje více než 25 let autorových zkušeností na kapitálových trzích. Srozumitelnosti pomáhá bohatá grafická příloha. Nevyžaduje žádné zvláštní znalosti matematiky, makroekonomie nebo účetnictví. Autor věnuje velkou pozornost obvyklým chybám začínajících i pokročilých investorů, rovněž i různým druhům rizik. Zabývá se ekonomickými a politickými faktory, které ovlivňují výnosnost trhů akcií a pevně úročených cenných papírů. Podstatnou část obsahu tvoří kapitoly věnované algoritmickému investování. V této části knihy je popsáno, jaké přístupy fungují, jaké nefungují a proč. Dozvíte se o limitech umělé inteligence a o výhodách disciplinovaného investičního přístupu. Část kapitoly je věnována i práci se softwarovým produktem Robot Investment Calculator.... celý text

Přidat komentář

zabloudilova678
27.02.2023

Už jste se někdy bavili s někým kdo napsal moc chytrou knížku o investování a zmiňoval u toho investice do půjček https://www.julu.cz? No asi ne že, protože ony se takové věci prostě a jednoduše tají. Přitom je jasné, že toto je ta nejlepší platforma na investování. Já to mám ráda teda moc.

gubis
18.12.2019 4 z 5

Celkem mě tahle kniha překvapila, čekal jsem kolik na mě vychrlí ekonomických pouček a fundamentálních indikátorů, které mi jako laikovy spíše zamotají hlavu než něco objasní, ale nakonec mi představila investiční svět v jiném světle, ve kterém dává do vztahu objem peněz v ekonomice a vývoj celkového trhu vyjádřeného hodnotou hlavních akciových indexů. Svůj přístup zdůvodňuje a popisuje na významných historických událostech finančních trhů. Ačkoliv se tento přístup zdá relativně nový, má svou logiku, podle které by se daly přizpůsobit vlastní investice. Ačkoliv ve své knize autor používá svou předplacenou službu, neměl jsem pocit její silné propagace, spíše na ní s lehkostí poukazoval jako na nástroj, který mu "napovídá" zdali je trh příliš drahný nebo levný, na základě již zmíněném toku peněz v ekonomice. O algo. obchodování se autor zmínil velice zřídka na pár stránkách, ale tohle téma nebylo hlavním tématem této knihy, spíše jako bonusové, takže mi to nevadilo. Na závěr bych se rád zmínil o sérií webinářů, které autor natočil pro společnost Lynx a které jsou volně, ke shlédnutí na stránkách Lynxu.