Finance po krizi

Finance po krizi https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66281/finance-po-krizi-rozsirene-vydani-66281.jpg 4 16 3

2. rozšířené vydání Finanční krize a následná recese jsou události, které pohnuly světem. Ačkoli nejsou u konce, lze již analyzovat vývoj, který k nim vedl. Kniha se v první části zabývá kořeny finanční krize, mechanismy a motivy jejího vzniku. Ve druhé části ji analyzuje z teoretického hlediska a z hlediska hospodářské politiky. V poslední části se zabývá dopady krize na chování investic a investorů. Autor shrnuje, co z krize vyplývá pro investiční chování, které teorie a modely se osvědčily a které nikoli. Pro studenty i učitele bude kniha neocenitelným aktuálním pramenem faktických informací. Publikace je psána srozumitelně, nevyžaduje po čtenáři speciální znalosti nad rámec ekonomických rubrik denního tisku či populárních časopisů ekonomického zaměření.... celý text

Přidat komentář

pegasusss
11.05.2022 5 z 5

super kniha na pochopenie príčin kríz

hroneczek
19.10.2017 4 z 5

Knihu jsem četla jako podklad k seminární práci, přičemž mi byla velmi nápomocná - osvětlila důvody vzniku finanční krize a její další souvislosti.


Garik
26.10.2012 5 z 5

Anotácia je trochu zavádzajúca. P. Kohout detailne opisuje posledné udalosti od roku 2007, no veľkú časť knihy venuje aj histórii kríz v rôznych častiach sveta, počnúc tou z roku 1873, ktorá začala vo vtedajšom zjednotenom Nemecku.
Vďaka tejto knihe som dospel nielen k lepšiemu pochopeniu toho, čo sa to vlastne v tej našej skvelej EÚ deje, ale trochu som si rozšíril obzory aj v oblasti moderných európskych (ale aj svetových) dejín. Tiež som sa aspoň letmo oboznámil s viacerými ekonomickými školami.
Autor jasne a zrozumiteľne ukazuje, do akých sr..iek sa to pod vedením euroelity z Bruselu vlastne noríme (a môžem potvrdiť, že to naozaj nie je povzbudivé čítanie).
Pán Kohout evidentne nežije iba vo svete financií, ale je to aj všeobecne vzdelaný a rozhľadený autor, ktorý vie písať o danej téme s nadhľadom, humorom aj iróniou.

Takže, milí občania a daňovníci, majme pripravené kešene (alebo radšej čosi iné?), až príde čas „zacálovať“ dlhy.