Zlomení

Zlomení https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411756/bmid_zlomeni-Q8P-411756.jpg 4 60 18

Inspektorka Annie Carrová série

< 4. díl

Městečko Grantley opanuje strach. Všechno začalo vyhlášením pátrání po pohřešované čtrnáctileté školačce. Už jen tato zpráva poskytla obyvatelům města dostatečný důvod k obavám. Pak ale bylo nalezeno dívčino mrtvé tělo – a krátce nato se stejná situace opakovala. Několikrát. Teď už nikdo nemohl být na pochybách, že v Grantley znovu řádí sériový vrah. Inspektorka Annie Carrová požádá o pomoc Kate Burrowsovou, která před lety vedla pátrání po Grantleyském rozparovači. Kate ráda přijímá, protože účast na vyšetřování jí poskytuje pádnou výmluvu, aby nemusela být doma. Tam se totiž nedávno objevil syn jejího partnera, bývalého gangstera Patricka Kellyho, a s ním přišly problémy. Annie s Kate brzy zjistí, že vrah je jim mnohem blíž, než by si pomyslely. Začíná pro ně boj s časem, ale ony se vlastně pořád nemají čeho chytit. Policajstský instinkt jim oběma napovídá, že za těmi vraždami je něco víc, než na patrné na první pohled. Povede se Kate zabijáka dopadnout dřív, než zemře další dívka?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

Damaged , 2017


více info...

Přidat komentář

ropotamo
12.11.2022 3 z 5

Martinu Cole si pamatuji ze svých mladých let a její knihy mě moc bavily. Byly vždy napínavé a děj dobře vystavěný. Nyní lehké zklamání. Chvílemi jsem měla pocit, že se nechala inspirovat krimi seriály, jenž vysílají komerční TV.

Pavlína2019
19.10.2020 4 z 5

Kniha mě velmi bavila, je dobře napsaná, napínavá, děj rychle plyne. Zajímavé téma, doporučuji.


petrpospa
14.08.2020 1 z 5

Opět Martina Cole. Proč? Byl jsem zvědavý, zda-li to bude stejná slabota jako vždy nebo jsem doufal v nárůst kvality? Možná obojí, ale hlavní důvod - ležela v knihovně úplně nahoře (...někde vespod by ji zřejmě nikdo nehledal).
Co se dá vymyslet na spojení mafián na penzi a policistka v důchodu? Nic. Jen další sériový vrah, vševědoucí policistka, spravedlivý boss podsvětí, který pro odreagování sem tam někoho zmasakruje bejsbolkou a při tom vroucně miluje svá právě objevená vnoučata. A k tomu spousta keců a stále se opakujících obrazů natažených do 113i kapitol.... Nic se nezměnilo, typická M. Cole.
Proč?....dobře mi tak!

BecaTark
18.06.2020 4 z 5

Poutavy pribeh

Vlaďkaa4
03.06.2020 3 z 5

Nenadchne a neurazí. Konec je hodně laciný.

lea735
07.03.2020 4 z 5

Mně se to líbilo.Čtivé. Víc než detektivní příběh , kdy vraha odhalíte sami, mě zaujal život Patricka Kellyho a jeho syna Josepha. Katy,mi byla dost nesympatická , paní dokonalá která měla ve všem jasno.Všichni měli na vše sluhy a žili bezva život .Taková čtivá pohádka. Číst se to rozhodně dalo Sympatické krátké kapitoly, kde se střídaly dějové linky.Fakt odpočinek, až na tu nabubřelou paní Katy OK.

čef
21.02.2020 3 z 5

Zlomení a možná také uražení budou asi někteří čtenáři, protože se místy trochu ze strany paní spisovatelky pochybuje o jejich zdravém rozumu. V každém okamžiku se dovíme, jak se kdo cítí a co se mu banálního míhá v mozku, což, uznejte, není pro každého zvláště podnětné. Záměr knihy je pro mne až příliš triviálně varující před škodlivostí internetu pro mladé lidi viz např. str. 320: kteří nemají ponětí, jak v opravdovém světě žít, natož aby chápali, proč je důležité se to naučit.“ Sériového vraha určitě uhodne každý trochu zběhlý čtenář velmi brzy a tak nakonec zůstane jen lehce zapomenutelný dojem plytkého čtení.

DominaCZ
29.01.2020 3 z 5

Nó, jako...ano i ne.
Byly by to ideální dvě knihy.
Jedna-krimi o čtrnáctiletých hulibrknách ze základky a druhá o nalezeném synáčkovi vrahouna, jež se vetřel i s děckama do bohatého života a z nějž jeho tatíček stříká, narval by mu svá sídla i bazény a zatáhl by ho i do byznysu a jehož musejí v nadšení střízlivě krotit jak manželka-policajtka, tak i hoši z branže-kriminálníci.
Takhle splantaný dohromady je to sluníčkově-srdceryvná realityšou o faganech na přesdržku a jedné šílené krávě.

Docela se mi nelíbilo, že tam byla takhle se chovající děcka vyobrazována jako oběti doby, jako něco, za co oni nemohou, jako že vystavovačka na netu a chování se jako děvka je něco normálního a že je to téměř nutné, chcete-li zapadnout a zaujmout, že to je prostě nutnost doby a téměř se nesl celou knihou během vyšetřování podtón "chudáci děti, co všechno dnes musejí dělat aby byli populární".
Ne, nemusejí.

Konec?Byť spravedlivý a úlevný, tak příliš jednoduchý, rychlý a "bezbolestný" a to na tolik zla nestačí.
Ale jo, čtivý to bylo a to je u mě co říct.
Maniaka jsem nečetla, zkusím ho někde sehnat, ale jak píše TGM - žije happy luxusní lajf s vrahem a je na to ještě hrdá.
Že cože? Byla tam zmínka, že jí vrahoun-manža "několikrát kryl zadek". To snad naopak, jako policistka ona jemu ne?

(edit: trocha tradičního spoileru: napřed je pro ex policistku nově se vetřivší "snacha" kosočtvercem s čárkou uprostřed a nenávidí se jak mor, a poté je jí hrozně líto a vysekala by ji z lochu všema deseti ??? wtf ??)
KONEC.

TGM
13.01.2020 1 z 5

Kniha mě ze začátku nadchla, ale čím jsem déle četla, tím jsem byla zklamaná - stálé opakování již napsaného. Nejvíc mi vadilo, že bývalá policistka žije s vrahem a vypadá to, že jí to snad nevadí.

jan6775
11.12.2019 4 z 5

Příběh je záživný ale zklamal mě rychlý konec.

Mandlevest
07.12.2019 5 z 5

Maniaka, jehož volným pokračováním Zlomení jsou, jsem četla před mnoha lety a i přes krutost, kterou tato autorka ve svých knihách nešetří, se mi líbila moc. A tak jsem byla docela zvědavá na tuto knihu. Zklamaná určitě nejsem, je to opravdu dobré čtení, za mě lepší než její poslední knihy tzv rodinných mafiánských ság, které se mi zdály hodně podobné. Nicméně autorka píše velice čtivě, ve krátkých kapitolách, které Vás nutí pokračovat ve čtení. A detektivní linka jejím knihám více než sluší. Velká spokojenost.

NADEI
16.10.2019 4 z 5

Knihy Martiny Cole patří mezi mé oblíbené. Kniha Zlomení mě maličko zklamala, protože se vic zabývala Patrikovým pochybným podnikáním, jeho společným soužitím s Kate na úkor vyšetřování, přiblížení mysli a pohnutek samotného pachatele.

Ishir
08.10.2019 5 z 5

Toto byla osvěžující změna. Jsem ráda že autorka ukázala, že její knihy nejsou napsány podle jedné šablony.

veveronka
06.09.2019 5 z 5

Skvele.I kdyz jsem si vraha tipla hned na zacatku a spravne a to jak skoncil bylo spravedlive,jen to melo prijit mnohem driv.Patrikovi novou rodinu moc preji.

Januli
04.08.2019 3 z 5

Kniha mi přišla málo propracovaná, tak nějak odbytá i když nějaký příběh a dej má, tak za mě slabší kousek.

alexis818
29.07.2019 5 z 5

Po dlouhé době jsem sáhla po své oblíbené autorce a byla to dobrá volba.Kniha se četla velmi dobře,příběh měl spád,no prostě super čtení.

Pípasek
05.06.2019 5 z 5

Je nepředstavitelné, čeho jsou schopné "děti". Z tohoto zjištění mrazí je i smutno zároveň. Cesta k dopadení sadistického vraha byla velmi obtížná o to více překvapující. Přečteno na jeden zátah

Titas9001
02.06.2019 3 z 5

Martinu Cole mám ráda a tahle kniha patří do série spolu s Maniakem, Zabijákem a Těly na prodej. Troufám si tvrdit, že díl z mého pohledu nejslabší. Námět dobrý, ale pramálo detektivní práce, a to už vůbec nemluvím o tom, že hlavní padouch a jeho pohnutky byly opravdu rozpracovány jen ledabyle a jakoby náhodně. Připadalo mi, že je to celé odbyté a více děje se točí kolem Patrika a inspektorky Kate, jejichž příběh začíná už ve skvělém Maniakovi. Takže pro mě zklamání a více se mi líbila mnohá její díla z gangsterského prostředí, i když se tam opakuje podobné schéma. Nového Maniaka každopádně nečekejte.

Autorovy další knížky

Martina Cole
anglická, 1958
1997  89%Maniak
2002  87%Královna zločinu
2001  86%Zabiják
2002  87%Bez tváře
2013  78%Bestie

Kniha Zlomení je v

Právě čtených1x
Přečtených78x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce60x
Chystám se číst51x
Chci si koupit14x