Bestie

Bestie https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144469/bestie-144469.jpg 4 111 28

Chtěla mít všechno. A aby toho dosáhla, byla ochotna udělat… úplně všechno. Pro lidi, kteří ji neznají, je Cynthia Tailorová zosobněním úspěšného života: má oddaného manžela, honosný dům a dvě krásné děti. Avšak pro lidi, kteří Cynthii znají, je tato žena prokletím: nikdy jí nestačí to, co už má, a chce stále víc. Obvykle něco, co mají druzí, a ona se domnívá, že na to má větší právo než oni. Cynthia si s neuvěřitelnou lehkostí přivlastňuje peníze, úspěch i lásku druhých. Není proto divu, že postupně zničí všechny lidi ve svém okolí, včetně manžela, obou dětí a vnoučat. Její největší touha – vlastnit a ovládat – ji nakonec přivede do situace, v níž se nechtěla nikdy ocitnout. Uvědomí si alespoň na pokraji sebezničení, čeho se dopustila, nebo půjde dál a nezastaví se, dokud nebude muset za své činy krutě zaplatit?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Faithless , 2011


více info...

Přidat komentář

Emma27
08.02.2023 3 z 5

Dobry thriller

čef
04.10.2022 3 z 5

Bestií je v této knize mnoho, jedna však přečnívá a je to opět žena, matka na zabití. Některé kotrmelce děje jsou nestravitelné, mrtvol až moc a poučení veškeré žádné. Objevují se skoro na chlup stejné charaktery a dějové zvraty jako v ostatních knihách autorky, takže jestli máte něco od ní již načteno, můžete toto s klidným srdcem vynechat.


kalinka99
12.07.2022 5 z 5

Tak to je teda vyloženě bestie! Knihu jsem nemohla odložit a celou dobu jsem si říkala, že to není možné, jak jí furt důvěřují a že jí to prochází.

pastelka53
08.05.2019 4 z 5

U této knihy, se dle mého potvrzuje rčení: "Nesuď knihu podle obalu."
Když jsem knihu viděla poprvé obálka mě vůbec nezaujala, spíše mě od čtení odrazovala. Na doporučení jsem ale knize dala šanci a světe div se, byla jsem příjemně překvapená.
Čtivé, napínavé!
Hlavní postavu nejde nenávidět! Zůstával mi rozum stát, čeho je taková bestie kvůli vlastní spokojenosti schopna. Ne nadarmo se říká, že boží mlýny melou pomalu ale jistě. Na každou svini se někde vaří voda aneb karma je zdarma.
Zasazení do londýnského podsvětí mě mile překvapilo.
Zvláštní, číst knihu ve které jsou mafiáni a padouši vykreslováni jako kladní hrdinové!

2vivi
03.08.2018 2 z 5

Kdyby kniha skončila v polovině dala bych lepší hodnocení..Zbytečně natahovaný děj, ale zas ne úplně "blbý". Fajn kniha k vodě, na dovolenou.

Mrs.Morgan
07.12.2017 2 z 5

Nenávidim Cynthii.....nicméně,trochu slabší kniha.par zajimavych zvratu.cetla se rychle,ale asi se k ni nikdy nevratim jako treba k Maniakovi

Len2očka
31.10.2017 5 z 5

Kniha se mi moc dobře četla,dokonale vykreslený příběh,určitě se ke knize ještě někdy vrátím.

moudivlacek
26.09.2017 5 z 5

Tak to bylo něco, ještě teď mám z toho husinu a dost sevřený žaludek. A jediný silný pocit z příběhu - nenávidím Cynthiu, byť to je jen literární postava. Při představě, že takovou zrůdu mám ve svém okolí, nevím, jak bych se zachovala.
Jsem ráda, že nakonec její dcera Gabby a její muž Vincent našli svůj klid. Bohužel to vypadá, že zlo od nich úplně neodešlo....
Thriller či psychologický román - je jedno, jak to budete brát, každopádně jen pro silné nervy a žaludky.
Jinak dotyčným mohu knihu doporučit, aby věděli, že ne všem se dá věřit!!!!

ewi
21.11.2016 2 z 5

neviem, co si mam o tejto knihe mysliet ....velmi jednoducha stylistika, ked snad autorka ani nepouziva rozvite vety, kopa " vaty", ked neustale opakuje uz davno zname veci a fakty, predvidatelnost deja, svet, v ktorom sa " za niekoho, kto to daleko dotiahne, a kto je vseobecnym vzorom" povazuje miestny zlocinec, ktory je za par rokov nahradeny inym ... pre tuto knihu oznacenie "brak" sedi asi najviac...

olcab
07.08.2016 3 z 5

Tak nevím..., kniha mi připadala napsaná naivním způsobem. Jelikož jsem ji koupila za pár korun, tak jsem si ji přečetla a můj pocit z ní je smíšený, těžko uvěřitelný příběh. Nicméně se četla dobře. Je to první kniha od této autorky a přečíst si další knihu od ní netoužím.

DickBach
20.04.2016 2 z 5

Velmi zvláštní námět. Perfektně vypiplané postavy, čtenář je s nimi seznámen úplně jako se svým vlastním sousedem. Ale opět... Velice předvídatelné a jaksi nereálné. Za mně: Martina má na víc.

DriftBooks
15.04.2016 4 z 5

Tohle je jedna z knih, u které kdybych se řídil obalem, tak se jí snad ani nedotknu. To ostatně platí pro celou sérii knih Martiny Cole v české verzi, která trpí nedostatkem vkusu nakladatele. Je to samozřejmě čistě subjektivní pohled - netuším, jaké mají knihy prodeje…

Někdy před lety jsem koupil ve zlevněném balíčku i jeden titul právě od Martiny Cole aniž bych tušil o co jde. Byl to tuším Maniak. Co vím však jistě, že mě její styl zaujal. Líbil se mi její sžíravý a až na hranu jdoucí popis zásadních postav. Dodnes si vybavuji nechutnou manželku onoho maniaka a v hlavě mi uvízly některé situace, které dokázala Cole skvěle ztvárnit. A protože má paměť se chová dosti svévolně (a svéhlavě), dám na to, když si něco zapamatuje. Pořídil jsem si tedy několik dalších knih - bez ohledu na jejich brakovou, nebo možná lépe řečeno hloupě kýčovitou, podobu. A protože jsem dočetl Beštii od Dominika Dána přišlo mi příhodné pokračovat Bestií další…

A mé očekávání se víceméně potvrdilo. Cole tu opět sahá svým postavám až na dřeň, samozřejmě především té hlavní - Bestii. Není to žádná velká literatura. Ale to přeci čtenář v této kategorii nečeká. Přesto se skláním před tou neúprosnou silou, s kterou autorka pitvá hrdinky a hrdiny knihy. Libí se mi jak dokáže vyhmátnout jednotlivé nuance charakterů. Jak je umí nemilosrdně použít, proplést, zamotat. Člověk má tendenci si říkat - no tohle v realném životě nepotkám, jenomže v koutku duše víte, že to může být (a leckdy skutečně bývá) ještě horší. Není to ani žádná mimořádná detektivka či snad thriller. Je to poměrně svébytný útvar - asi se tomu říká psychologické drama, ale to mi nějako nejde z pusy… Ale na škatulce houby záleží…

Odvážil bych se říci, že to má takový kingovský nádech… tedy bez té vší magičnosti a bez jakéholiv náznaku nadpřirozena. A to je možná ještě děsivější…

tisha8409
19.08.2015 3 z 5

Ták, hotovo během pár hodin.
No čte se to dobře, byla psychopatická, ale zase se tomu dá něco vytknout.
Proč se sápala o vnoučata, ač svý děcka nemilovala? svou dceru a toho jejího mohla potopit jinak...
Proč ta dcera byla tak omezená a dětinská a pořád se nechávala zbouchávat když věděla, že si právě svou porodila svoji matku- co když další děcko bude třeba jejím bratrem?
Proč se tihle lidé, kteří mají psychopatické sklony v krvi, neustále množí?
No a v neposlední řadě jsem nějak nepochopila proč on šel 2x sedět za v podstatě nic, ale vraždu Bestie zametli s klidem pod koberec?
Ten příběh vlastně neskončil... neexistuje dvojka o tom, jak Cynthie žije v těle té dcery? :)

regulax
20.07.2015 5 z 5

Perfektní čtení!!! Výborně se čte díky krátkým a výstižným kapitolám. Samotná bestie je opravdu bestie!!!

motolka
12.06.2015 5 z 5

Super knížka - fakt nechutná Bestie :o))

Lochneska75
02.06.2015 5 z 5

Moc dobře se kniha četla, ovšem někdy mi bylo až fyzicky špatně z toho, jaká byla hlavní hrdinka mrcha :/

smejkalova.m
20.03.2015 5 z 5

Miluji tuhle knihu, první kniha, kterou jsem od ní četla :3

Andrea K.
01.03.2015 5 z 5

Toto je druhá kniha od této autorky, kterou jsem četla a opět perfektni. Cynthia Tailorová mě vytáčela a udivovala od první do poslední stránky. Ještě že jsem od první kapitoly věděla jak to dopadne. Nechápu, že takoví lidé vůbec mohou existovat. Co se v osudu lidí z této rodiny mohlo podělat (nevím jak to říct slušně) , to se podělalo. A za vším byla ona. Normálně jsem ji nenáviděla. Fakt dobře napsaná kniha.

DK197
20.12.2014 4 z 5

Zpočátku mě kniha odrazovala stylem vyprávení i jejím prostředím. Pochopila jsem, že o zločincích se mi moc číst nelíbí.

Ale kniha má nakonec mnohem kladů, než záporů. Za prvé je skvělou kronikou života čtyř genarací jedné rodiny a lidí kolem nich. Za druhé je Cynthia Tailorová skutečně neuvěřitelně skvěle popsaná bestie a vy máte chuť ji uškrtit skoro na každé stránce. Zároveň vám puká srdce nad osudy její rodiny, které tak zatraceně pohnojila. A říkáte si, jak by se asi příběh vyvíjel, kdyby ji její otec jako malou utopil tak, jak by to býval prý udělal, kdyby věděl, co z ní vyroste. A za třetí mě nadchnul konec.

Navíc jsem nakonec ocenila i styl vyprávění a krátké kapitoly, které děj svižně posouvaly kupředu.

A člověka také kniha donutí navíc myslet na to, aby v životě neusnul na vavřínech a držel svůj život v rukou. Protože, pokud se nechá převálcovat, i člověk s jiskrou v oku a energií, který má zdánlivě našlápnuto k super životu, může skončit jako troska. A svůj život promarnit.

kikina28
29.08.2014 5 z 5

Tato kniha jasně vystihuje, proč je BESTIE ženského rodu. Od Martiny jsem četla všechny knížky a všechny se mi líbily. Ano, píše pořád z jednoho prostředí, ale ani v jedné se žena ke své rodině nechová tak, jako Cynthie. Je to odsouzeníhodná osoba, kterou Martina vylíčila opravdu bestiálně. Já mohu knihu jen doporučit.

Štítky knihy

manipulace (psychologie) manipulátoři

Autorovy další knížky

Martina Cole
anglická, 1958
1997  89%Maniak
2002  87%Královna zločinu
2001  86%Zabiják
2002  87%Bez tváře
2013  78%Bestie

Kniha Bestie je v

Přečtených201x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených5x
Knihotéce115x
Chystám se číst30x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x