Hubený nás nedostanou

Hubený nás nedostanou https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152406/hubeny-nas-nedostanou-152406.jpg 4 16 6

„V mládí jsem se viděl v celé řadě profesí. Kromě velmi populární dráhy kosmonauta či popeláře jsem uvažoval i o kariéře na Hradě, ale brzy jsem pochopil, že nemá cenu plánovat tak daleko dopředu. Můj život ovšem nabral nečekaný směr. Byl jsem v důsledku špatného zdravotního stavu velmi hubený a neduživý. Rodiče si řekli, že hlavu mám v pořádku a tělo potřebuje tužit; a proto mne nechali zapsat do sportovní třídy. Sport ovšem nepomáhal a všichni příbuzní říkali: ‚Jez, jez!‘ A tak jsem holt jedl a jedl. Po pár letech se karta obrátila. Obětavým gastronomickým úsilím jsem dosáhl váhy vskutku enormní. Sport nepomáhal a všichni příbuzní říkali: ‚Už nejez!‘ Když mi bylo osmnáct a o dívkách jsem si mohl nechat jenom zdát, byla mi darována zvláštní kniha – Jak sbalit ženu. Vyjeveně jsem pročítal tipy na neobvyklé rande, manévry zaručeně vedoucí k polibku a způsoby, jak si z dívky či ženy udělat stálou milenku. Jádro problému jsem nicméně odhalil až o pár let později. Důvodem mé nepřitažlivosti nebyla žádná chyba ve „strategii“, žádný nesprávný způsob seznamování. Celé to bylo mnohem prostší – o člověka žijícího podle hesla ‚Hubený nás nedostanou‘ je prostě menší zájem!“ ... celý text

Přidat komentář

Naďa2411
28.03.2024 5 z 5

Autor mě prostě baví, již má čtvrtá akniha, která mě opět svými vtipy, nápady ve sbírce fejetonů zbarvila tyto šedivé dny. Určitě doporučuji.

jaHanicka
29.04.2020 4 z 5

Zvyklá na ponuré příběhy nad 300 stran jsem se v rámci Čtenářské výzvy pustila do čtení knížky fejetonů. Myslím, že volba to byla úspěšná. Chvilku mi trvalo, než jsem si (po dočtení románu od Stephena Kinga) na tento formát zvykla, ale po pár "kouscích" to přišlo samo. Zejména "Sága Jaselská" byla super. Můžu vřele doporučit. A jsem moc ráda za vtipného sympatického autora, navíc z mého milovaného Brna.


Nubia
02.04.2020 5 z 5

První kniha s fejetony, kterou jsem četla (moje hodnocení tedy může být trošku zkreslené). Rozhodně ve mně probudila větší zájem o tento žánr vzhledem k tomu, že jsem se u fejetonů dobře bavila. Vtipné, svěží, ze života.

tučňák222
24.01.2020 3 z 5

Spousta originálních a nečekaných příběhů plných vtipu, které čtenáře krásně upoutají.

Iki1
15.06.2017 3 z 5

Napsat dobrý fejeton je značně obtížná disciplína. Důležitý je autorův nadhled i pohled na problém z jiné strany. Zvlášť důležitý je odlehčený závěr, který problému dodá novou dimenzi. Richard Skolek se s problematikou okolního světa potýká většinou se ctí, i když fejetony zařazené v knize jsou co se kvality týče nevyrovnané. Ale jak se říká, konec knihy dobrý, všechno dobré. Na konci knihy totiž najdeme eseje pod souhrnnými názvy Můj první trek a Jaselské humoresky. A ty mě hodně pobavily. Napravují reputaci méně zdařilých fejetonů.

CvB
23.03.2013 3 z 5

Od počátku jsem měl pocit, že se nejedená o knihu nadějného spisovatele, ale o spisky notorického stěžovatele. Přesto jsem zůstal, dočetl a zjistil, že se příběhy postupně zlepšují. Závěrečná série Jaselské humoresky pak vysloveně potěšila.

Kniha Hubený nás nedostanou je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených1x
Knihotéce24x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x