Hrozba z minulosti

Hrozba z minulosti https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501175/bmid_hrozba-z-minulosti-ySh-501175.jpg 4 5 3

Hluboko v šumavských lesích se probudilo zlo. Dokáží ho strážci rozhraní zastavit? Po tisíce let střežili strážci rozhraní náš svět před hrozbami z jiných dimenzí. Až na pár členů tajného společenství neměl o jejich existenci nikdo ani potuchy. Klára k nim dříve také patřila, teď ale tráví čas v socialistické ozdravovně ukryté v šumavských hvozdech. Pak se ale v lesích protrhne rozhraní a do světa lidí proniknou temné bytosti. Klára, spolu s bývalým parťákem Gonnym a správcem revíru Klofáčem brzy zjišťují, že nic není náhoda. Kdo tahá za nitky a cíleně ohrožuje svět lidí? Co má za lubem tajemný muž, který Kláru sleduje? Má něco společného s její zapomenutou minulostí?... celý text

Přidat komentář

Bookworm345
13.08.2023 2 z 5

Z téhle knihy jsem docela dost zklamaná. Zaujalo mě to téma o Strážcích, kteří chrání náš svět před tvory z jiných dimenzí, ale v knize je ten systém strážců nepropacovaný a hrozně špatně napsaný a podaný. Taky jsem se chtěla zmínit o zasazení děje. Nemůžu si pomoct, ale kombinace začátku padesátých let, socialistické ozdravovny, Šumavy a řádu lidí kteří chrání náš svět před bytostmi z jiných dimenzí je prostě divná. Postavy mě moc nezaujaly a romantická linka taky stojí za prd, protože se vyvíjí moc rychle. I když se v průběhu knihy dozvídáme celkem dost informací o minulosti hlavní hrdinky, stejně mi to přišlo neúplné. (Btw, dost by mě zajímalo jak se vůbec dostala ke strážcům a jaký byl její výcvik atd.....chtělo by to prequel, třeba i špatný, ale prostě prequel). Docela mě překvapilo, že je to zařazené mezi "pro děti a mládež". Jak tady tak v knihkupectví. Za mě je to spíš šiťácká young adult kniha jak vyšitá. Dávám 2*. (Tolik potenciálu. Achjo)

Haaja
23.01.2023 5 z 5

Fantasy není můj oblíbený žánr, ale tahle knížka mě dostala během pár stránek a nešlo se od ní odlepit. Postavy jsou přirozené, děj hezky běží a napětí by se dalo krájet. Mrtvolami autorka nešetřila, ale ani mi to nepřišlo moc přes čáru. Za mě skvělý počin a všem doporučuj.


Zinnien
04.01.2023 5 z 5

Skvělá kniha od výborné autorky
Nemůžu se dočkat dalších dílů
jen mi není jasné, proč je prezentovaná jako "pro mládež"
asi je v ní málo sexu, mrtvol je tam dost
dávám 4,5 z 5