Hrdinové umírají

Hrdinové umírají https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489038/bmid_hrdinove-umiraji-PxU-489038.jpg 4 14 6

Ve světě Ankhany není větší hrdina než Caine, proslulý jako Čepel Tyshalleova. Je neúprosný, nezastavitelný, prostě nejlepší v tom, co dělá. A Caine zabíjí. Zabil už řadu vládců i prostých lidí, padouchů i hrdinů. Doma na Zemi vystupuje Caine jako Hari Michaelson, superhvězda, jejíž dobrodružství v Ankhaně přitahují miliardy diváků. Přesto je spoután rigidní kastovní společností, musí ignorovat chmurnou skutečnost, že zabíjí lidi na vzdáleném světě pro zábavu na vlastní planetě – a musí držet svůj vztek na uzdě. Nyní však Caine stojí na hraně osudu. On a jeho žena, Pallas Rilová, spolu dávno nežijí, ale některá pouta přečkají ledacos. To je Caineovi víc než jasné, když zjistí, že Pallas Rilová záhadně zmizela ve slumech Ankhany. Aby ji zachránil, musí čelit největší výzvě svého života: smrtící hře na kočku a myš s nejzrádnějšími vládci dvou světů…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Planeta9
Originální název:

Heroes Die , 1998


více info...

Přidat komentář

Grohlinka
14.04.2024 3 z 5

Čekala jsem maličko víc, prolínání fantasy a sci-fi mám ráda, líbily se mi akční pasáže, ale za celých 700 stran mi nezačalo záležet na jediné postavě a to je pro mě prostě velké mínus. A Cainova či Hariho motivace - láska, no tak pardon, zabiji ženy, děti, všechny, hlavně, když zachráním nevěrnou buchtu? Tak to joo.

Frizer
07.10.2023 2 z 5

Jsem asi zaujaty protoze nesnasim mix SF a Fantasy...nedava to zadny smysl. Presto jsem knihu zkusil kvuli pomer e dobrym recenzim.Pribeh i hrdinove mi ale prisli nudni a nebyli ani dobre napsani. Akce obcas ok, ale nic extra. Jedna z knizek ktera mela zustat hluboko v 90. letech. Vcelku zklamani. Knizka mi pripomina film Running man s Fantasy zasazenim...Styl psani, pribeh i postavy jsou proste prumer...


Hor89
11.09.2023 5 z 5

Výborný románový mix scifi a fantasy - jedna ze tří nejlepších knih co jsem letos četl (společně se Střetem králů a Lžemi Lockeho Lamory). Hlavní hrdina Hari (alias Caine) je skvěle napsaný. Děj, přeskakující mezi Zemí v budoucnosti a fantasy Mimosvětem, je promyšlený a napínavý. Překlad Milana Pohla je povedený, jediné co mi v knize trochu chybí je mapa Ankhany.

RaptoR
04.09.2023 5 z 5

Hrdinové umírají je kniha, která vám toho nabídne sakra hodně. Sám vlastně nevím, jak k ní přistupovat. Matthew W. Stover o ní hovoří jasně jako o sci-fi románu. Budiž: Já sám jsem si sice dobrodružství na Arkhaně užíval víc, než dějovou zápletku na Zemi, ale co už. Ve výsledku dostanete skvělou knihu, která po vás bude laškovně pomrkávat osmdesátkovým feelingem, kdy kyberpunk a nejrůznější dystopie hráli prim.
Více v recenzích.

bravefox
07.08.2023 5 z 5

Další kniha, ke které jsem přišla v rámci svých manýrů, že budu číst i knihy žánrů, které nevyhledávám. Ani nevím proč jsem nikdy nevolila sci-fi hlavně když jsem ve filmové tvorbě velkým fanouškem sci-fi žánru. Kniha je pořádná bichle, ale čte se velmi zlehka a stránky mizí pod rukama. Ze začátku jsem si musela chvilku zvyknout na ten mužský pohled včetně explicitního vyjadřování a množství vulgarismů, ale přiznávám, že bych si klidně něco podobného zopakovala.

Ládja
18.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Blaho, to se nedá jinak napsat. I když jsem dle anotace čekal něco jiného, více sci-fi, dostal jsem více fantasy, ale vůbec to nevadilo.
Zajímavý neokoukaný nový svět a nová magika.
...
Měl jsem napsaný už jeden komentář, ale z nějakého důvodu se "nepřidal", tak to jen zkrátím.citátem:
"Můj život je krátký skok do hlubokých sra*ek."

5* a snad vyjdou časem i další díly. Musím říci, že i když je kniha z těch dražších, tak jsem nelitoval ani chvilku ani koruny.
Ďekuji Planeto9 a jen tak dál(zde byla i bezvadná korektura).

Autorovy další knížky

2005  79%Štěpný bod
2009  76%Luke Skywalker a stíny Mindoru
2011  88%Zrádce
2023  89%Hrdinové umírají

Kniha Hrdinové umírají je v

Právě čtených3x
Přečtených16x
Doporučených1x
Knihotéce49x
Chystám se číst34x
Chci si koupit22x
dalších seznamech1x