Hra o trůny #3 (komiks)

Hra o trůny #3 (komiks) https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225041/bmid_hra-o-truny-3-2z3-225041.jpg 5 106 10

Lord Eddard Stark, pobočník krále Roberta Baratheona, je v Králově přístavišti obklopen nepřáteli. Někteří z nich, jako královna Cersei, sir Jaime Lannister a jeho sestra, své nepřátelství neskrývají, jiní se krčí ve stínech a další nosí na tváři masku přátelství. Všichni jsou však smrtelně nebezpeční. Nepřátelství mezi Eddardem a sourozenci Lannisterovými není jediným zdrojem třenic mezi těmito dvěma mocnými rody. Tyrion Lannister, trpaslík, jehož znetvořené tělo skrývá mozek génia, se teprve nedávno osvobodil ze zajetí Eddardovy ženy, lady Catelyn Stark, která ho obvinila z pokusu o vraždu jejího mladšího syna Brandona, a jeho neklidná mysl touží po pomstě. Daleko na severu podniká bastard Jon Sníh, nově přijatý do Noční hlídky, první nejisté krůčky k osudu podivnějšímu, než sám tuší – osudu, který ho vystaví nepředstavitelným hrůzám přebývajícím za okrajem světa. A zatímco Daenerys Targaryen za Úzkým mořem čeká se svým manželem, velkým dothrackým khalem Drogem, syna, který si podle proroctví podrobí svět, její vlastní osud nabere nečekaný směr.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

A Game of Thrones, Volume 3 , 2014


více info...

Přidat komentář

fvalek
06.11.2022 4 z 5

Ke čtení grafického románu se vracím po opravdu dlouhé době, pár let, a protože kdysi jsem u prvních dvou dílů hodně chválil kresbu a věrnost adaptace, tak v podstatě nemám co víc zhodnotit. Kvalitu si to drží, vydání od Egmontu jsou na kvalitním papíře a ani nevadí, že nemají přebal. Příloha vzadu je vždy příjemná na pohled. Musím ocenit, nakolik se grafické vydání drží všech fyziologických pravidel postav. Barva vlasů, očí... Zní to banálně, ale v sérii s takovým množstvím postav, kde navíc všechny tyhle vzhledové detaily hrají podstatnou roli je to hodně velké plus. Vlasy Sansy a Robba, proti Arye a Branovi a Rickonovi v dědičnosti na nějaké osobnostní rysy Catelyn a Neda, fialové oči Daenerys a nebo zlaté x černé vlasy Robertových dětí. Tyhle detaily jsou parádní, i když některé postavy vypadají dost podobně, takže to přece jen lehce matoucí může být.

Asi není úplně dobré hodnotit tohle podílech, spíš jako celou sérii, takže uvidíme při dalším čtení. Nicméně se sérií jsem spokojený a opět mě nalákala na čtení dalších dílů, které tedy vychází děsivě pomalu, protože aktuálně vyšel třetí díl Střetu králů, ale aspoň nám to, jak se říká, dlouho vydrží. :)

Fortuna7
23.10.2022 5 z 5

Mě to komiksové zpracování prostě neskutečně líbí. Příběh mě okamžitě vtáhl, odvedená práce je úžasná a já se jdu pustit do pokračování :-).


ArkAngel
28.08.2022 4 z 5

Celých devatenáct kapitol bylo zadaptováno ve třetím svazku komiksu Hry o trůny, kdy se politické machinace dostávají na samotný vrchol. Ned se dozvídá pravdu o "dětech" Roberta Baratheona, Tyrion čelí soudu a Jon nové pozici v Hlídce. Kvalita opět dosahuje prvním dvěma svazkům, kdy z toho skutečně cítíte atmosféru Martinova díla.

zandu
26.04.2021 5 z 5

Co napsat... Opět paráda.

Kate18
04.11.2019 5 z 5

Eddard je vážně raněn a král Robert se vydává na nebezpečný lov. Jon mezitím prochází výcvikem na Zdi. Cathlyn se dostane na Orlí hnízdo za svou sestrou Lys Arryn, kam přivede svého zajatce, se kterým Lys nezachází zrovna v rukavičkách. Zajatec chce soud před bohy a ten mu taky bude dopřán. Eddard se dozví tajemství, kvůli kterým zemřel Jon Arryn. Jon se vydá za Zeď, aby zde před starými bohy složil přisahu bratrstvu, když jeho zlovlk Duch přinese, co nalezl v lese. Najdou tam své ztracené bratry průzkumníky. Denearys je spolu s celou hordou ve Vaes Dothrak s Dosh Khaleenem, posvátném městě Dothraků, kde musí sníst srdce hřebce, aby se jí narodil silný a rychlý syn. Pokud se jí to nepovede, mohlo by se jí narodit zdeformované nebo mrtvé dítě, anebo dcera. V Dosh Khaleenu žijí staré ženy a děti, to Denearys nahání husí kůži. Její bratr stále vyžaduje svou odměnu, takže mu Khal Drogo snad konečně dá jeho vysněnou zlatou korunu. Setkáme se také s Jinými. A v Královském přistavišti musí Sansa učinit velké rozhodnutí.

IVANA0123
05.06.2019 5 z 5

Mně se tento díl naopak líbil zatím nejvíc. Možná je to tím, že už se víc orientuji mezi postavami, ale hlavně byl hodně napínavý a plný zvratů a intrik, které jsem nečekala. Moc se mi líbila doplňková část s rozborem kreseb postav. A už se těším na závěrečný díl.
(6/19)

Anie94
01.01.2019 4 z 5

Stejne jako predchozi dily ocenuji i tento dil jako velmi kvalitne zpracovany pocin. I kdyz dej uz zacinal byt mene zajimavy, i presto se mi pribeh stale libil..

Tomas@S
04.05.2018 5 z 5

Budu se opakovat, ale i treti dil pokracuje v kvalitne odvedene praci a nezbyva nez si pockat na posledni dil serie.

Lucie51
08.09.2016 4 z 5

Třetí díl grafického románu na první díl svou zajímavostí nemá, ale také mě bavil, příběh se sice již trochu táhl, občas mě to až nebavilo, vše však vyvažují opravdu nádherné kresby :-) ★★★★✰

janacheca
25.01.2015 5 z 5

Výborná varianta pro fanoušky Hry o trůny. Opět vynikající práce kreslíře Tommy Pattersona, na scénáři by bylo občas co zlepšovat, ale chápu, že dostat takový román do komixu je opravdu oříšek.

Autorovy další knížky

Daniel Abraham
americká, 1969
2012  89%Hra o trůny #1 (komiks)
2014  75%Hon na lovce
2015  76%Dračí cesta
2009  75%Stíny v létě
2016  84%Královská krev

Kniha Hra o trůny #3 (komiks) je v

Právě čtených1x
Přečtených160x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce56x
Chystám se číst31x
Chci si koupit28x
dalších seznamech2x