Hra o trůny #4 (komiks)

Hra o trůny #4 (komiks) https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/256558/bmid_hra-o-truny-graficky-roman-svazek-4-PVf-256558.jpg 5 90 10

Smrt krále Roberta Baratheona a uvěznění jeho pobočníka, lorda Eddarda Starka ze Zimohradu, postaví proti sobě všechny významné rody Západozemí. Nejstarší z Eddardových synů a jeho dědic, Robb Stark, shromáždí na severu armádu a vytáhne s ní na jih, odhodlaný osvobodit svého otce. Cestou dá slib, že se ožení s jednou z dcer lorda Waldera Freye, a sice výměnou za svolení přejít se svou armádou přes hlubokou řeku. To mu umožní zajmout Jaimeho Lannistera, jenž se stane mocným vyjednávacím trumfem k zajištění bezpečného propuštění lorda Eddarda. Jenže zajmout Králokata je mnohem jednodušší než ho v zajetí udržet. Mladý král Joffrey v Králově přístavišti mezitím myslí na zcela jiné věci, než je výměna zajatců. Nedbá rad své matky královny Cersei, přilije olej do doutnajících plamenů sváru a zažehne tím požár, který hrozí strávit nejen Starky, ale i celé Západozemí - pokud se skřetovi Tyrionu Lannisterovi nepodaří přivést šíleného mladistvého krále k rozumu. Za Zdí se hromadí ještě mnohem větší nebezpečí, protože se blíží zima, jakou v Západozemí dosud nepoznali, a přináší s sebou nadpřirozené bytosti z dávných legend. Právě tam, na severu, se musí bastard Edda Starka, Jon Sníh, jednou provždy rozhodnout, komu chce být věrný. Daenerys z rodu Targaryenů za Úzkým mořem pozná skutečnou míru žalu – a vynoří se z jeho strašlivých hlubin proměněná, zocelená a připravená vzít si to, co jí po právu náleží: Železný trůn.... celý text

Komiksy Romány Fantasy
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

A Game of Thrones: Volume 4 , 2015


více info...

Přidat komentář

fvalek
06.11.2022 5 z 5

Jak už jsem psal po dobu celé série - krásná kresba, velmi kvalitní a moderní, žádné umělecké kousky, ale konstantní dobrý výkon. Velmi dobrý důraz na detaily a individuální potřeby postav. Rozsahově dobré, skvěle adaptované, ale u tohohle dílu mi možná už trošku vadilo, že komiks je přece jen trošku více strohý, než kniha. Některé pasáže bych si užil klidně delší. Neříkám nutně to tahat na deset dílů, ale kdyby se nastřádaly tyhle uniklé kousky, tak třeba pátý díl by to ještě sneslo, nebo minimálně prodloužit o pár stran, nic drastického. Asi jde o to, že tohle finále miluju už od čtení knihy, takže jsem od něj měl vysoká očekávání a komiks sice uspěl, ale ta špetka tam utekla. Jinak ale velmi dobré. První knihu jsem si tak mohl dočíst a užít dostatečně dlouho po přečtení knihy a zhlédnutí seriálu, takže mi udělala radost, oživila staré vědomosti a nebyl jsem zatížený očekáváním vzhledu herců ze seriálu. Jsem za tenhle grafický román rád, protože sice jen adaptuje existující kousek, ale všechno ze světa Písně ledu a ohně je moc fajn. Komiksy miluju, nemám pocit, že by "myslely" za mě a servírovaly mi fixní podobu něčeho, co bych si měl sám představit, takže opravdu na jedničku. :)

Jinak jako prvočtenáře, co za sebou nemá seriál ani knihy by mě asi naštvalo, že promo obrázek poslední kapitoly jsou draci, což je podle mě dost velké překvapení na závěr... A taky jsem našel chybu v překladu a bylo tam místo Samwell Tarly napsáno Sam Tarwell. Ale to jsou jen detaily... :D

Fortuna7
26.10.2022 5 z 5

Skvělé zakončení grafického zpracování 1. dílu Hry o trůny. Akorát bych nutně potřebovala pokračování :-).


Ainyska
30.08.2022 4 z 5

Přečetla jsem všechny 4 díly komiksů, přece jen mě tato série dlouho míjela a já potřebovala něco, co mě rychle uvede do děje. Zpracování nádherné, bohužel děj, dle mého názoru, není žádná bomba. Pro mě, je celý tento příběh strašně zmatený, i když v tomto díle jsem se už trochu orientovala. Knihy si nejspíš nechám ujít, na seriál možná někdy kouknu. Nejspíš jsem měla začít něčím jiným, pak bych možná tuto komiksovou sérii ocenila víc.

ArkAngel
29.08.2022 4 z 5

K poslednímu svazku komiksové adaptace Hry o trůny mám jen jednu výtku: u některých kapitol to působí, jako by se kreslíři již nechtělo pracovat a tak je to oproti předešlým knihám nedodělané. Kniha jinak adaptuje zbývajících několik kapitol, kterých je méně než u minulých svazků, takže mohly dostat více prostoru na jednotlivých stranách. Čtenář se tu tedy dočká konce Eddardova příběhu, narození draků i dalších památných scén, které jsou zpracovány skvěle.

Jackline5
04.01.2022 5 z 5

Svazek se drží románové předlohy včetně všech náležitých detailů.
Ilustrace člověku až berou dech, obzvlášť v posledních kapitolách (zobrazujících boje a zrod draků). Ilustrátor, jak sám v doslovu naznačuje: nechal postavy "dýchat". Z mého pohledu by se dalo říct, že některé z postav na papíře v této knize podali lepší "herecký výkon", než v seriálu.
Velice oceňuji i doslov ilustrátora. Zaručeně splnil účel. Alespoň mě osobně motivoval.
Kniha se opravdu povedla. Vřele doporučuji.

zandu
30.04.2021 5 z 5

Pro mě to je skvost. Všechny čtyři části prvního dílu byly úžasné. A zde jsem na konci u scén s ohněm a draky měla doslova husí kůži.

Kate18
04.11.2019 5 z 5

Jde do tuhého a rody spolu začínají válku o moc. Téměř všechny rody jsou do války zapojeny. Dothrakové se vydali drancovat blízká města a Khal drogo byl raněn. Denearys za chvíli čeká porod a ze svých dračích vajec cíti vyzařující telo. Dojde k několika zvratům.

IVANA0123
05.06.2019 5 z 5

Tak tento poslední díl jsem dala na jeden zátah, je naprosto skvělý a moc mě mrzí, že další knihy od G.G. Martina nemají grafickou podobu. A ještě mě mrzí jedna věc, že ilustrátora Tommyho Pattersona si nemohu dát mezi své oblíbené autory, protože v mém případě by tam patřil. Celou sérii jsem si moc užila a asi si časem dám i klasickou knižní podobu. A už teď se těším.
(6/19)

Tomas@S
04.05.2018 5 z 5

Tak hura, posledni dil vysel a serie je dovrsena. Dalsi serie se mozna chysta, mozna nechysta, tezko rict. Prevest bohaty dej Her o truny je pretezky ukol, ktery se nastesti zde opravdu povedl. Nicmene existuje i v cestine vydany tridilny komiksovy prequel a verim, ze dalsi knihy na sebe nenechaji dlouho cekat.

Lucie51
08.09.2016 4 z 5

Krásné zakončení čtyřdílné série grafického románu zachycujícího děj první knihy Hry o trůny :-) škoda, že se neplánuje grafické ztvárnění další knihy :-) ★★★★✰

Autorovy další knížky

Daniel Abraham
americká, 1969
2012  89%Hra o trůny #1 (komiks)
2014  75%Hon na lovce
2015  76%Dračí cesta
2009  75%Stíny v létě
2016  84%Královská krev