Hotel pod šťastnou hvězdou

Hotel pod šťastnou hvězdou https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493048/bmid_hotel-pod-stastnou-hvezdou-0Ef-493048.jpg 4 44 14

Kam až musíme dojít, abychom objevili domov? Mladá tulačka Hermine našla jako pokojská v Provence nejen práci, ale i náhradní rodinu. O dvacet let později je majestátní hotel jejím domovem, kde vychovává dvě děti, které má ve střídavé péči. Stárnoucí majitelé ji však nemohou chránit věčně. Hermine se musí postavit na vlastní nohy a vypořádat se s city, které v ní vzbuzuje jejich syn Ivan. Ten má po návratu ze Singapuru převzít rodinný podnik, k němuž v minulosti ztratil pouto.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

La Datcha


více info...

Přidat komentář

Mermaida
30.12.2023 4 z 5

Touhle knihou jsem dočetla všechny autorčiny knihy, které jsem měla doma a čekaly na své přečtení. Jediná kniha, kterou jsem nečetla (a ještě ji ani nemám) je loňská novinka "Než nás rozdělí láska". Jak je vidno - autorčiny knihy mám opravdu ráda a povětšinou mi i sednou. S Hotelem pod šťastnou hvězdou to nebylo jiné. Od prvních stránek se mi hezky četla, byla dojemná, poutavě napsaná a dějem i částečně smutná. Nestydím se za to, že během čtení nejednou ukápla slza. Byla to opravdu dojemná a hořko-sladká romance. Přála jsem Hermine trochu víc šťastnější konec a vůbec bych se na autorku nezlobila, kdyby tahle kniha měla třeba i pokračování. Ale je mi jasné, že autorka zvolila takový konec, který u některých čtenářů může vyvolávat další otázky, schválně. :-)

cukrovka
01.12.2023 3 z 5

Knížky této autorky čtu ráda, ale tady mi něco scházelo. Stále jsem čekala na nějaký děj a ono nic. Pořád dokola je omílán těžký začátek života hlavní hrdinky, její vděk a obdiv k jejím chlebodárcům a skoro nic se nedozvíme o druhém z hlavních hrdinů Vasjovi. Až na konci je nám vše trochu ovětleno.


pip11
18.11.2023 4 z 5

Příběh plný hlubokých emocí v podání vícero postav, smutný od začátku až do konce. Je to o truchlení, vzpomínání a také i trochu o naději.

Karin94
27.07.2023 4 z 5

Dvadsaťjedenročná Hermína, ktorú matka opustila ako malé dieťa, je večne na úteku. Žije bez domova, bez peňazí a bez nádeje na lepší život. Jedného dňa jej skríži cestu Jo a ponúkne jej sezónnu prácu chyžnej vo svojom hoteli. Hermína už nemá čo stratiť, a tak ho nasleduje. Starý, impozantný a majestátny hotel, ktorému dali meno Dača, sa stane jej domovom a zmení jej život.

Uff tak toto bola kniha pri ktorej neviem, kde začať.

Od tejto knihy očakávajte emocionálnu žmýkačku, skoro po celý čas budete mať slzy v očiach a stiahnuté hrdlo.

Príbeh bol krásny, smutný, dobre napísaný a úprimne by mi bolo ľúto, ak by som knihe nedala aspoň štyri hviezdičky aj napriek nasledujúcim mínusom.
Veľmi mi vadilo, že to nemalo poriadny dej a autorka stále omieľala dokola to isté. Miestami som sa aj dosť nudila, a preto mi trvalo dlhšie, kým som knihu prečítala.

Ale vhľadom k tomu, že to je zaradené do kategórie pre ženy, ani anotácia nie je dvakrát vábivá a o hodnotení ani nehovorím, to bola oddychovka, ktorá nebola ničím náročná.

Aj napriek tomu, že to je moja prvotina od autorky, ju musím zaradiť do takej tej kategórie raz a stačí a neviem, či si od nej ešte niečo prečítam. Snáď v budúcnosti.

Kaja1
04.05.2023 3 z 5

Nějak mi tam něco chybělo a ani jsem nechápala důvod Vasjova útěku.
Událost, která se stala, a kterou si vyčítal se přece mohla stát úplně komukoli. Bylo tam víc věcí k nepochopení, ale nechci prozrazovat děj.

Rosana
26.03.2023 3 z 5

Souhlasím s komentářem uživatele Vlaled níže. Po tak krásných a čtivých předchozích autorčiných knihách byla pro mě tato zklamáním. Pořád jsem čekala na nějaký spád, ale ten nastal bohužel až v předposlední a poslední kapitole. Snad příští autorčina kniha bude ve stylu "stará dobrá Agnes M. - L.".

Toňula
25.03.2023 4 z 5

Milá kniha, jejíž příběh a hlavně pohled hlavní hrdinky na život i na lidi kolem hodně rezonuje s mým. Autorka umí udeřit na správnou strunu.

ANDY28
07.11.2022 5 z 5

hodnocení není na plný počet, jsou i hezčí knížky, já je ale dát chci, byla jsem tam s nimi a každé slovíčko mi přišlo vhod

Nika.
22.09.2022 4 z 5

Knihy této autorky mám moc ráda.
Hotel pod šťastnou hvězdou byl krásná oddechovka. :)

attila1
30.08.2022 5 z 5

Mám ráda knížky od této autorky,když potřebuji nenáročné odpočinkové čtení. Bylo to fajn.

Vlaled
29.06.2022 1 z 5

Pro mě velké zklamání. V knížce je minimum děje a autorka stále dokola omílá jedno a to samé. Smutné dětství hlavní hrdinky a život majitelů hotelu, ktřeří jí kdysi pomohli, vzali k sobě a zaměstnali. Teprve na konci je vysvětleno, proč odešel syn majitelů, ale to už je dost pozdě. Prokousat se k tomu, bylo opravdu náročné. Za mě nejslabší kniha od této autorky.

moma08
29.06.2022 3 z 5

Pořádně ani nevím, jak to vlastně ohodnotit.
Cítila jsem se u toho dost smutně, od začátku až do konce.
Podle anonce jsem čekala asi něco jiného.
Nebylo to špatně, to ne, ale asi mi tahle kniha a styl psaní nesedl.

evineckY
31.05.2022 4 z 5

Je to taková jednohubka na jedno odpoledne.
Připadalo mi to jako harlekýnka.

Paja1709
16.01.2022 5 z 5

Po přečtení anotace jsem čekala úplně jiný příběh, ale to nemění nic na tom ,že kniha se mi moc libila.Mam od autorky přečteno vše a libi se mi jak píše.