Honzíkova cesta

Bohumil Říha

Veselý a laskavý příběh malého Honzíka, který se vypravil k babičce a dědečkovi na vesnici a zažívá tam každodenní malá dobrodružství. Kniha s nezaměnitelnými ilustracemi Heleny Zmatlíkové, která oslovuje už celé generace malých čtenářů.

Komentáře knihy Honzíkova cesta

Knižní_maniak
03.01.2026

To je prostě dětství. Jedná se o moji úplně první přečtenou knížku.

4xbabča
01.01.2026

Krásná a milá knížka pro malé čtenáře s hezkými obrázky Heleny Zmatlikové. Kdysi jsem ji četla svým dětem a po letech teď vnoučkovi, kterému se také moc líbila.

Radesan
04.12.2025

Co si budeme, je v tom hlavně nostalgie, ale i na děti od kamarádů to funguje a hlavně .... jim v očích při čtení vidíte totéž, co bylo kdysi v těch Vašich, když Vám knihu někdo četl poprvé :-) .

betička
02.12.2025

Četla jsem již po několikáté - jako malá sama, pak minimálně 2x s dětma, teď znovu vrámci výzvy a doufám, že si dobrodružství Honzíka přečtu i s vnoučaty :-) A bez ilustrací Heleny Zmatlíkové by to nebylo vůbec ono, tyhle obrázky miluju :-)

Michaela2307
14.11.2025

Krásné dětské čtení. Pro mě nostalgie, protože to byla nejspíš jedna z prvních knih, které jsem jako malá četla:-). Nevím, jak je tomu dnes, ale za mého dětství byla tohle naprostá klasika, na které se stavělo.

MíšaS.
12.11.2025

Ani mě a ani malého příběh moc nezaujal.

evca7271
30.10.2025

Moc pěkná knížka pro malé i velké čtenáře

knihomamka
28.10.2025

Krásná dětská knížka s krásnými ilustracemi Heleny Zmatlíkové. Četla jsem ji mockrát a vždycky, když jsem došla k obrázku, kde Honzík sedí u stolu a jí vajíčko naměkko, musela mi ho maminka taky uvařit...

Josse
02.10.2025

Krásné dětské čtení před spaním, plné nostalgie. Půl hvězdičky dolů za družstevní myšlenku. Jinak i dojetí jsem pocítil. Krása...

monte
16.09.2025

Krásná vzpomínka na dětství

Nelasp
08.09.2025

Kdo by si Hozíkovu cestu nepamatoval z dětství, že? Milá hezká kniha.

cheyene
27.08.2025

Kniha, kterou by mělo přečíst snad každé dítě. Honzíkova cesta je de facto jednou z prvních dětských encyklopedií. Snad každý, kdo toto dílečko četl, ví, že předchozí označení je na místě :) Bezchybné ilustrace Heleny Zmatlíkové jen dokreslují čtenářský zážitek.

Danda120
22.08.2025

Moc hezky zpracovaná kniha

Ryška.1
23.07.2025

Moc pěkné příběhy.

Květinka008
27.06.2025

Další oblíbená knížka z dětství s ilustracemi Heleny Zmatlíkové, ačkoliv už v osmdesátých letech jsem cítila, že je spíše z doby předchozích generací. Přesto jsem se k ní opakovaně vracela a neubralo to jejímu kouzlu.

jitka7326
21.06.2025

Přečteno v rámci ČV 2025.stejně jako ve dětství mě okouzlily ilustrace Heleny Zmatlíkové.Milá knížka.

lucie3944
04.06.2025

Návrat do dětských let. Ty obrázky! Helena Zmatlíková mě absolutně baví. Dneska je to kniha na několik hodin, jako malé mi to trvalo. Ale poetika je tam, ať je člověk velký nebo malý. Děkuji za tip v rámci čtenářské výzvy.

mekli
12.04.2025

Prostě klasika. Krásně napsané krásně ilustrované pořád mám doma sice v dost opotřebované formě ale hold když se čte pořád dokola.

Anavi8912
24.03.2025

Milá knížka pro malé čtenáře. Krásné ilustrace paní Heleny Zmatlikové. Asi jako každé dítě jsem se s knížkou setkala na základní škole. Po letech jsem příběh malého Honzíka četla večer před spaním své vnučce, které se knížka moc líbila.

Vaceda
29.01.2025

Četl jsem jako dítě, moc hezké.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi