Honzíkova cesta
Veselý a laskavý příběh malého Honzíka, který se vypravil k babičce a dědečkovi na vesnici a zažívá tam každodenní malá dobrodružství. Kniha s nezaměnitelnými ilustracemi Heleny Zmatlíkové, která oslovuje už celé generace malých čtenářů.
Komentáře knihy Honzíkova cesta
Krásná a milá knížka pro malé čtenáře s hezkými obrázky Heleny Zmatlikové. Kdysi jsem ji četla svým dětem a po letech teď vnoučkovi, kterému se také moc líbila.
Co si budeme, je v tom hlavně nostalgie, ale i na děti od kamarádů to funguje a hlavně .... jim v očích při čtení vidíte totéž, co bylo kdysi v těch Vašich, když Vám knihu někdo četl poprvé :-) .
Četla jsem již po několikáté - jako malá sama, pak minimálně 2x s dětma, teď znovu vrámci výzvy a doufám, že si dobrodružství Honzíka přečtu i s vnoučaty :-) A bez ilustrací Heleny Zmatlíkové by to nebylo vůbec ono, tyhle obrázky miluju :-)
Krásné dětské čtení. Pro mě nostalgie, protože to byla nejspíš jedna z prvních knih, které jsem jako malá četla:-). Nevím, jak je tomu dnes, ale za mého dětství byla tohle naprostá klasika, na které se stavělo.
Krásná dětská knížka s krásnými ilustracemi Heleny Zmatlíkové. Četla jsem ji mockrát a vždycky, když jsem došla k obrázku, kde Honzík sedí u stolu a jí vajíčko naměkko, musela mi ho maminka taky uvařit...
Krásné dětské čtení před spaním, plné nostalgie. Půl hvězdičky dolů za družstevní myšlenku. Jinak i dojetí jsem pocítil. Krása...
Kniha, kterou by mělo přečíst snad každé dítě. Honzíkova cesta je de facto jednou z prvních dětských encyklopedií. Snad každý, kdo toto dílečko četl, ví, že předchozí označení je na místě :) Bezchybné ilustrace Heleny Zmatlíkové jen dokreslují čtenářský zážitek.
Další oblíbená knížka z dětství s ilustracemi Heleny Zmatlíkové, ačkoliv už v osmdesátých letech jsem cítila, že je spíše z doby předchozích generací. Přesto jsem se k ní opakovaně vracela a neubralo to jejímu kouzlu.
Přečteno v rámci ČV 2025.stejně jako ve dětství mě okouzlily ilustrace Heleny Zmatlíkové.Milá knížka.
Návrat do dětských let. Ty obrázky! Helena Zmatlíková mě absolutně baví. Dneska je to kniha na několik hodin, jako malé mi to trvalo. Ale poetika je tam, ať je člověk velký nebo malý. Děkuji za tip v rámci čtenářské výzvy.
Prostě klasika. Krásně napsané krásně ilustrované pořád mám doma sice v dost opotřebované formě ale hold když se čte pořád dokola.
Milá knížka pro malé čtenáře. Krásné ilustrace paní Heleny Zmatlikové. Asi jako každé dítě jsem se s knížkou setkala na základní škole. Po letech jsem příběh malého Honzíka četla večer před spaním své vnučce, které se knížka moc líbila.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Bohumil Říha také napsal(a)
| 1957 | O letadélku Káněti |
| 1989 | Heidi, děvčátko z hor (převyprávění) |
| 1977 | Přede mnou poklekni |
| 1986 | Vítek |
| 1984 | Dětská encyklopedie |

92 %
75 %

To je prostě dětství. Jedná se o moji úplně první přečtenou knížku.