O letadélku Káněti přehled

Bohumil Říha

Příběh vesnických dětí, které se při návštěvě letiště seznámí s tajemstvím hangárů. Prožijí veselé i dobrodružné příhody, naučí se létat a dokonce se jim podaří zachránit pilota, kterému se porouchalo letadlo.

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha od Bohumila Říhy je milým vzpomínáním na dětství. Mnozí čtenáři si ji oblíbili a rádi se k ní vracejí. Příběhy sourozenců Aničky a Vojty, spolu s kamarádem Pepíčkem, jsou plné kouzelných zážitků. Kniha se vyhýbá ideologiím a zůstává nadčasová. Ilustrace Heleny Zmatlíkové dodávají knize na půvabu a přitažlivosti. Čtenáři oceňují její schopnost vyvolat vzpomínky na bezstarostné dětství a fantazii, která nezná hranic. Všichni, kdo si ji přečetli, ji doporučují dalším generacím. Více v komentářích.

Komu by se kniha O letadélku Káněti mohla líbit?

• Rodiče, kteří hledají knihy pro své děti
  • Milovníci klasické dětské literatury
  • Čtenáři, kteří chtějí oživit vzpomínky na dětství
  • Fanoušci krásných ilustrací
  • Ti, kteří ocení nadčasové příběhy

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O letadélku Káněti. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

markyticka
29.12.2025

Příběh pro děti o tom, že sny se můžou plnit i dětem. Sice to je trochu scifi, ale proč by nemohlo být jednou létaní jako jízda na kole, kterou zvádnou i osmileté dět?

všech 128 komentářů

Související novinky - O letadélku Káněti (0)

Kniha O letadélku Káněti v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 182x
v Mé knihovně331x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi