Holotropní vědomí

Holotropní vědomí https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152674/bmid_holotropni-vedomi-voi-152674.jpg 4 40 4

Velmi přístupně a živě psaná publikace představující nejširší škálu stavů vědomí směřujících k celistvosti lidské bytosti – holotropních stavů vědomí. V holotropních stavech můžeme překročit hranice tělesného ega a prožívat přesvědčivé zážitky, ztotožnění s jinými lidmi, zvířaty, rostlinami i anorganickými částmi přírody. Kniha obsahuje bohatou dokumentaci zaznamenaných zážitků zkoumaných osob.... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Gemma 89
Originální název:

Holotropic Mind , 1992


více info...

Přidat komentář

peterberes
15.02.2019

lahký prístup k intuitívnemu poznaniu

IŠ
18.07.2016 4 z 5

Největším přínosem této knihy je pro mě jednoznačně charakteristika jednotlivých perinatálních matric a jejich vztah ke kolektivnímu nevědomí a individuální psyché. Pan Grof v knize věnuje určitý prostor i C.G. Jungovy a jeho archetypům, jeho "vztahu" s duchovním průvodcem Filemonem a v vnitřnímu průvodci jménem Basilides. Právě komunikace s tímto vnitřním průvodcem stála za vznikem knihy Septem Sermones ad Mortuos (Sedm promluv k zemřelým). Pro člověka, který se nikdy nesetkal s Jungovou prací, s pojmy jako jsou transpersonální vědomí, nikdy nepřečetl nic od Freuda a Maslowa, bude nadšený. Je to krásně poskládaný obraz, kde vše se vším souvisí a čtenáři je předáváno velmi srozumitelně a poutavě. Pokud jste však tyto autory potkali a něco od nich přečetli je dost možné, že se nové informace nedozvíte. Knihu určitě doporučuji všem, kteří mají rádi práci pana Grofa, jsou obdivovateli C.G.Junga nebo je jednoduše zajímá psychologie a nebo si chtějí jen něco přečíst, a potom o tom přemýšlet.


Ivaksa
17.12.2014 4 z 5

Bohužel nejsem úplně zastánkyní parapsychologie jako takové. Nicméně musím přiznat, že mnohé myšlenky mě zaujaly.
Trochu mi vadí autorův sklon k manipulaci typu: nevěřit v reinkarnaci je stejné jako popírat gravitaci, protože se nám nelíbí, že věci padají na zem. atp. :-)
Dále mě nepěkně pobavilo jeho odkazování na svědectví věrohodného média XY, které však také někdy bylo přistiženo při podvodu. Jedním dechem tak popírá vlastní přesvědčení.
Tahle kniha je zvláštní. Řada podivuhodných jevů zde byla popisovaná i seriózními vědci, kteří však odpovědi na ně neznají.
Co se týče mého hodnocení knihy, první třetina moc zajímavá, poté jsem se musel prokousat úsekem o duchách ,duších zvířat ,vtělování do planet, věcí a podobných fantasmagorií, ale konec knihy zase mou mysl velmi zaujal.
Takže zajímavé to bylo, 'to nemohu říct'. )))

Pablo Kral
22.09.2013 5 z 5

Mezi ostatními pracemi transpersonálního psychologa Stanislava Grofa nezaujímá tato kniha – řekl bych – žádné výjimečné postavení. Ve čtyřech kapitolách zde shrnuje vše, co již bylo jasně řečeno v předchozích i pozdějších studiích. Osobně si cením (a rád se vracím k) druhé kapitole – „Perinatálním matricím“. Zde je důkladně popsán čtyřfázový proces perinatální existence včetně mechanismu, kterým vznikají porodní emoční traumata. Tato kapitola mi byla útěchou vždycky, když jsem se cítil být „down“. Kdo četl, asi ví o čem mluvím. Dávám 5*