Hledači mušlí

Hledači mušlí https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184085/bmid_hledaci-musli-65a1839591246.jpg 4 146 46

Legendární román a vrcholné dílo Rosamunde Pilcherové, jehož se prodalo více než pět milionů výtisků po celém světě. Penelopa Keelingová se na prahu stáří ohlíží za svým pestrým životem. Vzpomíná na malebné dětství v Londýně a Cornwallu, nešťastné manželství i životní lásku, které však nebylo přáno. Rodinná sága klenoucí se přes celé 20. století, ale i intimní příběh neobyčejné ženy, jejíž život byl triumfem lásky, laskavosti a odvahy, díky nimž dokázala překonat i ty nejtěžší rány osudu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Shell seekers , 1987


více info...

Přidat komentář

MartiH19
18.01.2024 5 z 5

.. štěstí je, vytvořit co nejvíc z toho, co jsem, a bohatství je, vytvořit co nejvíc z toho, co mám ... p.Pilcher mě touto knihou udělala nejen šťastnou, ale i bohatší o další úžasný čtenářský zážitek. Klasicky jsem si pobrečela, pousmála, pokývala, zamyslela a zase pobrečela. Kniha je zajímavě pojatá, každá kapitola jiná a přece je vše krásně propojeno, sladěno a logicky uspořádáno. Prostě wau. Je škoda, že se u této autorky musí knihy pečlivě vybírat. Snad budu mít i příště buď šťastnou ruku nebo opět skvělé doporučení sečtělé kolegyně.

vikaa
01.06.2023 4 z 5

Tak od této spisovatelky první pokus. Od čtení mě odrazovaly především hrozné německé romance v TV. Ale když se mi kniha dostala do ruky s tím, že je to rodinná sága, která má své kořeny i v 2. světové válce, tak jsem se zkusila začíst. A světe div se, příběh Penelope, jejich rodičů, dětí a přátel mě uchvátil. Žádná přehnaná slaďárna se nekonala. Takže za mě knihu doporučuji a na dovolené si vzhledem k tloušťce knihy opravdu dobře počtete. Nicméně čtení je to opravdu pro ženy, chlapy by to asi nebavilo:-))


Sagisia
17.04.2022 4 z 5

Přiznám se, že jsem knížku začala číst spíš ze srandy a taky ze zvědavosti. Při covidu mi došly půjčené knihy z knihovny a tahle se nám nějakým záhadným způsobem objevila v domácí knihovničce, tak jsem to pojala jako výzvu. Měla jsem předsudky a čekala trapnou slaďárnu, ale když už jsem byla uvězněná doma, tak jsem si trochu toho cukru do života byla ochotná dopřát. Nakonec jsem ale byla příjemně překvapená, příběh hezky šlapal, vůbec nebyl hloupý a hlavní hrdinka byla sympatická. Vlastně mě bavilo jak válečné období, tak současnost.

Dala jsem tomu teda šanci a pustila si i film, ale to byla naprostá katastrofa, plná příšerně dojemné hudby, patosu a pitvořících se herců. Tak to na mě dělá trochu dojem, že paní Pilcherová je asi fakt obětí německého romantického filmu. Knížka totiž vůbec nebyla tak špatná.

baji42
01.05.2021 4 z 5

Další vyloženě "dámská záležitost". Přesto byla tato kniha tak trochu jiná než jiné autorčiny romány.

Tesssay
10.12.2020 4 z 5

Pred nejakou dobou jsem videla film a konecne jsem se dostala k tomu, abych si precetla i knihu. Uz podle filmu jsem vedela, ze to neni zadna “prostoducha sladarna”, ale i tak jsem byla mile prekvapena. Je to hlavne pribeh zeny, ktera se rozhodla pres vsechny nesnaze svuj zivot nejen prozit, ale hlavne uzit a vychutnat. Moc se mi libilo, jak jsou tam popsany vztahy a vykresleny charaktery ostatnich lidi, prostredi Londyna i anglicky venkov. Proste prijemna, oddechova kniha, kterou si casem zase rada prectu.

m_martina
10.06.2020 5 z 5

Krásný příběh, který jsem přečetla jedním dechem.

PaniWiga
26.12.2019 4 z 5

Ke knize jsem přistupovala se značnou skepsí (měla jsem za "úkol" přečíst něco od této autorky - na počest jejího úmrtí a k svátku svatého Valentýna). Ale byla jsem příjemně překvapena. Místo jednoduchého milostného románku, který jsem očekávala, se mi dostal pěkně napsaný příběh života jedné ženy. A pohledy na životy různých lidí - sympatických i těch druhých.

Terrez93
27.09.2019 4 z 5

Joo super romantarna, skvele napsano, puvodne jsem se tech 600steanek bala,ale cetlo se samo. Krasne popsane vztahy mezi rodici,detmi a zivotnimi prately.. krasne zapletky, i kdyz clovek vedel jak to asi dopadne

Radka1911
25.06.2019 3 z 5

Pěkný romantický ženský román vyprávějící životní příběh zralé ženy od dětství do stáří.

MonikaJanka
25.05.2019 5 z 5

Príjemná oddychovka.

kkaca
20.05.2019

brala jsem do ruky s představou trochu červené knihovny, ale byla jsem mile překvapena, moc hezky a poutavě napsáno, děj troušku přeskakuje ze současnosti do minulosti, ale mě to nevadilo.....

Fillipa
26.12.2018 1 z 5

Rosamunde Pilcher nikdy více ..... S pochybnostmi jsem začala, silou vůle doposlouchala.

Havrnka
30.03.2018 5 z 5

Kniha mne velmi překvapila. R.Pilcher mám spojenou s romantickými příběhy, ale v této knize hlavní hrdinka vzpomíná na svůj život. Pro mne strhující a velmi krásný příběh.

AlenaF
24.07.2017 5 z 5

Knihu čtu už poněkolikáté. Příjemné čtení pro volné chvíle, nekomplikované. Doporučuji jako oddechové čtení.

Jája92
11.06.2017 3 z 5

Dlouho jsem váhala, jestli si knihu přečíst. Kdykoli v televizi vysílají filmy od této autorky, otráveně jsem přepla na jiný program. Nemohu říct, že by mě toto dílo uchvátilo. Vadilo mi, že děj bez upozornění přeskakuje z minulosti do současnosti a naopak. Občas nastal zmatek v postavách, kdo je kdo.
Také výraz Helou mi vyloženě lezl na nervy, Penelopa a její živ.příběh se zdá na první pohled velice čtivým, ale něco mi v něm chybělo. Možná je to tím, že kniha je napsaná v roce 1987, vše mi připadalo jaksi zastaralé a často jsem se přistihla, že se nudím, obzvlášť u první poloviny knihy.
Nejvíce jsem si oblíbila kromě Penelope také Antonii.

YA-girl
19.05.2017 5 z 5

Hlavní hrdinka Penelopa vzpomíná na svůj život; dozvídáme se tak o jejích rodičích, dětech, osudových mužích i přátelích. Každá z těchto postav je jiná, každá má svůj vlastní příběh, přesto jsou všechny příběhy vzájemně propletené do jednoho velkého a silného - do Penelopina života. Čtení nutí k přemýšlení o tom, co je a není v životě důležité, o tom, jak je život krátký i pomíjivý i jak může, ale nemusí být naplněný... Přesto, že téma je svým způsobem silné, je vyprávěno úžasně hřejivým a uklidňujícím způsobem - já měla pocit, že sedím v příjemném, útulném domku u krbu s babičkou Penelopou... a i když kniha měla skoro 600 stran, na konci mi bylo líto, že už se nebudu moct k tomu krbu dál vracet :).

MíšaS.
01.05.2017

Moje první nedočtená kniha. Doopravdy jsem nemohla. Dávala jsem si načas, ale před půlkou jsem si zavřela a vrátila do knihovny...

intelektuálka
12.02.2017 4 z 5

Pro mě pohlazení na duši. Krásný příběh o síle ženy překonat válku i smrt. Určitě si přečtěte!

Tea02
20.11.2016 5 z 5

K této knize jsem přistupovala s předsudkem, že se jedná o "červenou knihovnu" a tudíž jsem očekávala oddychovku. Po přečtení musím uznat, že jsem mile překvapená a tato kniha se vymyká stylu autorky. Příběh mě dost zasáhl, nacházela jsem tam sebe, celou svou rodinu co se týká povah a jednání. Určitě se ke knize zase časem vrátím. Čtení jsem si užila a nenechte se odradit, není ani nudná, ani se netáhne :-) Takové tempo k takovému příběhu prostě patří :-)

Scarlett80
08.10.2016 5 z 5

Knihu jsem četla po narození syna. Byla to oddechovka při kojeni :-) a vždy u ni zustane nadech nostalgie. Penelopa mi byla velmi blízka svou vášní pro zahradu a pečlivostí v domácnosti :-) :-)