Hlasy džungle

Hlasy džungle https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106870/hlasy-dzungle-106870.jpg 4 11 2

Zajímavé zoologické poznatky ze života zvířat Ásámu, jedné z přírodně nejzachovalejších částí Indie, prokládá autor osobními postřehy a zážitky, získanými při výzkumu indických rezervací. Vypráví o životě, odchytu a výcviku slonů, o fauně indických řek, o divokých prasatech, kravách, nosorožcích, tygrech a dalších zvířatech, a upozorňuje na ohrožení indické přírody civilizací. 64 stran obrazové přílohy.... celý text

Přidat komentář

denib
17.08.2023 5 z 5

Moje druhá kniha od autora a opět jsem maximálně spokojená. Pan Veselovský uměl čtenáři podat fakta o zvířatech zajímavým způsobem a já vždy nestačím žasnout, co všechno nevím. I když čtenář musí přihlédnout k době vydání, můžu tuto čtenářskou výpravu do Indie jen doporučit.

vas
24.09.2022

Pan profesor Veselovský prostě uměl. Náš přední zoolog si vyrazil do posledního hájemství nosorožců a přivezl si nejenom plno zážitků, ale i inspiraci pro tuhle báječnou knihu o indické fauně. Je v ní tak trochu zakonzervované moje dětství, protože jsem ji četl poprvé v deseti letech a byl z ní, jak jinak, nadšený.