Historia o životu doktora Jana Fausta

Historia o životu doktora Jana Fausta https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302525/bmid_historia-o-zivotu-doktora-jana-faus-ifl-302525.jpg 4 5 2

Starý příběh doktora Jana Fausta, jenž se upsal ďáblu, aby pomocí pekelných sil pronikl k tajemství života a světa, patří k nejproslulejším. Zdrojem inspirace, jež se promítla do námětů evropského umění nejen slovesného, ale i výtvarného a hudebního, byly renesanční knížky lidového čtení.

Přidat komentář

ArkAngel
26.05.2023 3 z 5

Tak jsem se po delší době pustil do dalšího Faustovského textu, tentokrát toho původního, kterým všechno začalo. Díky bohu za zajímavé studie na začátku, protože samotný text z roku 1587, který je ponechaný v překladu z roku 1611 se čte neskutečně složitě a byť je zajímavé procházet si první text o Faustovi, onen starý jazyk sráží zážitek z příběhu. Teď už alespoň vím, jakou knížečkou se Goethe a před ním Marlowe inspirovali a dozvěděl jsem se i něco málo o skutečném Faustovi.

Nikolča
06.11.2016 3 z 5

Kniha mi hodně připomínala děj divadelní hry Faust. Divadelní hru jsem však nedošetla, vůbec mě to nebavilo. Tato kniha byla pro mě zajímavější a čtivější.


Štítky knihy

legendy o Faustovi

Kniha Historia o životu doktora Jana Fausta je v

Právě čtených1x
Přečtených12x
Knihotéce12x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x