Hilda se vrací

Hilda se vrací https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/311664/mid_hilda-se-vraci-ZG7-311664.jpg 5 208 33

Hilda série

< 2. díl >

Hilda (komiks) série

2. díl

Po fenomenálním úspěchu první knížky se modrovlasá rozumbrada vrací ve dvou nových dobrodružstvích! Přestože se s maminkou přestěhovala do uspěchaného města Trolberg a kouzelnou zalesněnou krajinu nechala daleko za sebou, brzy zjistí, že ani v jejím novém domově není nouze o překvapení a magické bytosti. I když se ve městě ze začátku nudí, a dokonce se v něm ztratí, naštěstí kolem sebe má staré i nové kamarády – věrného Větvíka, tajemného zraněného havrana či nezbedné domácí skřítky. Díky své zvídavé povaze a dobrému srdci odhalí, kam mizí ztracené věci i jak se žije světě, kde jsou fyzikální zákony tak trochu postavené na hlavu. Zkrátka i Trolberg může být fantastické místo, v němž straší přízrak obrovského psa a kde se každoročně koná záhadná Ptačí slavnost.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Paseka
Originální název:

Hilda and the Black Hound , 2014


více info...

Přidat komentář

Knihotyna
11.08.2023 5 z 5

Druhý díl série a za mě tedy mnohem lepší než první díl! Pokud by vás první díl nenalákal - podobně jako mě - doporučuji ten druhý!

Hilda s maminkou bydlí ve městě. A jak může taková mala holčička se srdcem dobrodruha dopadnou ve městě? Připlete se do všeho možného i nemožného a zažije spoustu dobrodružství okořeněné o spoustu fantazie a nových bytostí!

Co se mi líbilo:
- pohled na děti - jejich svět - jak si hrají, co je pro ně považováno za hru (i když to hra není), jak tráví svůj volný čas - ničením, ubližováním - oproti tomu Hilda, která se snaží všemu přijít na kloub a vše prozkoumat a poznat
- skauti!

Lka
25.01.2023 5 z 5

Další pokračování příběhů Hildy - Hilda a ptačí slavnost, Hilda a černý pes.
První díl se mi líbil o něco víc, ale i tak to bylo milé, vtipné a napínavé. Jdu na další díl.


broskev28
11.07.2022 4 z 5

Moje první Hilda - jednička je pořád rozpůjčovaná, tak jsem se rozhodla, že zkrátka začnu od druhého dílu. A přiznám se, že už chápu, proč naše děti Hildu milují a proč ji máme stále vypůjčenou. Jsem sice dospělák, ale kouzlu téhle malé modrovlasé holčičky, její starostlivé maminky a Větvíka (o kterém se asi v první knize dozvím ještě mnohé) nelze nepropadnout. Hilda je správňácká takovým velmi příjemným způsobem, hned bych se k ní přidala.
Takhle se aspoň těším na další díly!

Adrim
02.05.2021 5 z 5

Úchvatný komiks. První komiksová Hilda mě nadchla a toto pokračování je též výborné :-).

annes
21.12.2020 5 z 5

Jojo, další super postavy. Super, rozhodně víc takových ????

Miro.slav
03.01.2020 3 z 5

O poznanie slabšie než prvý diel. Je badať, že prostredie mesta Trollberg nie je úplne adekvátne. Lesy, kopce a hory tú bytostne absentujú! Samotné mesto nevytvára možnosti lepšie sa vcítiť do deja, hoci sa samotný autor snaží čitateľa (a Hildu) hocijako zaujať. Škoda, že sa nepokračovalo v našliapnutom duchu. Ale ako oddychovka na večer môže byť.

Alex.Barunka
25.10.2019 5 z 5

Tak tahle Hilda je zatím zdaleka nejlepší :)

elenai
04.05.2019 5 z 5

Za mě trošku slabší než díl předchozí. To městské prostředí mi tak úplně nesedlo a u prvního dílu jsem se navíc pěkně nasmála. Ale Hilda a Černý pes byl skvělý příběh, který mimo jiné pěkně zobrazuje skautské hnutí.

lenkaabooks
06.12.2018 4 z 5

Dva komiksové příběhy modrovlasé Hildy. Přestěhovaly se s maminkou do města a zpočátku se holčička nudí. Ale pak se zapíše do Skauta a pozná různé magické bytosti.
Je to milé, ilustrace skvělé, těším se na další díly.

Broučice
27.11.2018

tato kniha byla velmi zajímavá a vtipná, ale i napínavá.

Hadati
20.11.2018 5 z 5

Příběh pokračuje, kde první skončil. Hilda se se svou matkou musí odstěhovat do města a srovnat se s velkou změnou prostředí – z divočiny na město. Po čase si zde najde i kamarády a zapíše se do skauta. Objeví se zde i další fantasy tvorové jako jsou třeba domácí skřítci.

RemiBlack
20.10.2018 4 z 5

2018/48
Druhý díl Hildy, aneb další půvabná (a taky pořádně šílená, záleží na úhlu pohledu ;)) jednohubka. První díl byl o fous lepší (díky magické krajině), ale ani u druhého se nebudete nudit!

Jizi
18.09.2018 4 z 5

Hilda se vrací ve dvou milých příbězích, které mohou být svým obsahem a sdělením pro dospělé příliš prosté (nesnažte se za každou cenu zapadnout, mějte rádi zvířátka, pomoc druhým je důležitější než uznání, nikdy se nebojte zbytečně předem, protože věci mohou být jiné, než se na první pohled zdají a i dospělí chybují, obzvlášť, když se uchýlí ke zkratkovitému myšlení a závěrům, jež jsou nejvíc nasnadě), ale kresba, colorování i lettering jsou krásné, odkaz na komiks přítelkyně Philippy (který mi, mimochodem, přišel dost o ničem) zábavný a celkově je to prostě takový hezký komiks, který třeba u té mé šestileté vyvolal vysloveně nadšení.

Atlantis
18.03.2018 4 z 5

Druhý díl Hildy je stále úžasný komiks. Baví mě ty malé vtípky (skautík a jeho beruška), dojímají mě nádherné konce (závěrečná strana) a hlavně se mi líbí hlavní postava. Hilda se chová jako malá holka, není to jen zmenšenina dospělého člověka.
Ale oproti prvnímu dílu něco chybí, ta poslední špetka do pěti hvězd. Možná je to tím, že už vím, že od tohoto světa můžu čekat cokoliv, nebo je to přesunem do města, ale první díl měl prostě něco málo navíc.

tichoslapek_
09.03.2018 5 z 5

Hilda je prostě kouzelná. Její nový přítel, domácí skřítek Tontu je stejně úžasný jako Větvík. O skvělé příběhy postaráno a my se královsky bavili.

Kingomolka
08.03.2018 5 z 5

Kdybych se mohla přestěhovat a žít v nějaké pohádce tak si vyberu Hildu, protože je milá a přátelská a člověk se s ní nenudí :)

gaspoda
04.11.2017 5 z 5

Ultimátní dil ze 3 knih co vyšli se mi líbil nejvíc.
Bezvadně propracovaně oku lahodicí kresba hromada detailu dětská bezstarostnost kterou mi už ztratili proto to hřeje u srdce.
100% doporučuji.

čika
31.10.2017 5 z 5

hilda se cita na jeden sup. bodka.

nakavusterezou
30.10.2017 5 z 5

Hned jak jsem dočetla první díl, musela jsem se pustit do druhého dílu.

Jak jsem již psala a zmiňovala u prvního dílu - tento komiks je opravdu rozkošný, roztomilý a slaďoučký. Dokonce i Hilda, i když ta má chování spíš takové průbojnice a nebojsy, než roztomilé holčičky.

Hrozně jsem si zamilovala Větvíka - ještě aby ne - když je tak roztomilý, vypadá jako polární liška a má růžky! ♥ No co víc k němu dodat?

Tento (i první) díl jsem měla vypůjčen z knihovny, protože jsem si nebyla jistá, zda se mi bude příběh líbit, no a helemese! Naprosto miliju Hildu, Větvíka, Tonta (nebo Tonty?) a i to naprosto velké monstrum, které řádí ve městě a žere lidi :D

Já už moc nevím, jak přesně bych měla mluvit o komiksu, už je mi i docela blbý je neustále chválit a být z nich tak nadšená, ale jak jinak to mám udělat, když to jinak nejde?!

Kdyby nakladatelství Paseka chtělo udělat radost nějaké duši, hlásím se všema deseti. Tady jo, jsem tady! Ta holka se 160 cm, která ani není vidět přes ten dav fanoušků a nadšenců Hildy.

tomas8334
08.09.2017 5 z 5

První díl jsem koupil dceři k narozeninám v červnu - asi 2 měsíce ležel nepovšimnut v knihovně, pak na knížku náhodou narazila u kamarádky! a od té doby Hildu miluje :-)
Druhý díl dostala tento týden k svátku a třetí si schovám na Vánoce.