Zlopoustevník Šáchor

Zlopoustevník Šáchor https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136485/bmid_zlopoustevnik-sachor-but-136485.jpg 4 6 3

Hic Sunt Dracones série

< 2. díl >

„Zlopoustevník Šáchor“ čtenáře znovu zavádí na samý konec Starého světa – na nevelké panství vladyky Karla, jehož dceru Karolínu a malou část dračího pokladu si hlavní hrdina příběhu ovčák Jakub přes nepřízeň osudu vybojoval díky věrnosti a odvaze, s jakou po boku synů dračího císaře Salamandra – Firfixe a Pancíře – dokázal vzdorovat záludné a moci chtivé čarodějnici Hedeře. Dračí princové opětují pozvání na svatbu Jakuba a Karolíny pozváním na galavečer na počest vysvobození svého otce.... celý text

Přidat komentář

Zelený_Drak
24.06.2021 1 z 5

Druhým dílem jsem se prokousávala rok a 12 dní. Nebavilo mě to vůbec v žádné fázi. Je to dost přeplácané a autor příliš skáče mezi postavami. Za chvíli si z děje nebudu nic pamatovat. Navíc nesnáším, když se o matce od dětí mluví jako o dívce nebo děvčeti. To by bylo přípustné snad jen kdyby jí bylo pod 18. Jakuba zase v jednu chvíli sváděla jakási jeptiška, která s ním cosi zamýšlela, ale nepochopila jsem co. Čarodějové se oslizle motali kolem bludičky, zatímco na ně měly spadeno sudičky... Ani ti draci to tentokrát u mě nedokázali vytáhnout nahoru. Do třetího dílu se mi moc nechce.

vlkodlaq
30.08.2018 3 z 5

Dějové linie na můj vkus příliš propletené a příliš hustě proložené, poněkud to kazí čitelnost a spád. Přesto stojí za přečtení a s radostí se pouštím do dalšího dílu.


Hoshi
24.01.2015 5 z 5

Zlopoustevník Šáchor .... Celý název knihy mluví za vše. V příběhu se objeví nejen známé postavy jako je pasáček Jakub s princeznou Karolínou, dračí princové Firfix a Pancíř, jejich rodiče - císař Salamander a císařovna Oris, pirát Balvan, který touží po odplatě a po bohatství... Ale i poustevník Šáchor, kterého ovládne temný Stín a nadělá v Kamenici paseku, vlkodrak Atros - vůdce vlčí smečky, kterého poradil Firfix, když zachraňoval Karolínu... K mému překvapení se objevují i Koryflej s Opuncií, které jsem po prvním dílu oplakala... Avšak nesmím zapomenout na Radu Tří, která místo toho, aby pomohla, natropila neplechu, i když nakonec se jim alespoň nějaké kouzlo povede ... A také na tři sudičky, které upředou věštbu narozeným Lucince a Ondráškovi - dětem Jakuba a Karolíny....

Kniha se mi četla velmi rychle, hltala jsem každou větu a toužila vědět víc. Příběh je plný zvratů, překvapení a neočekávaných setkání... Teď už se těším, až se začtu do poslední knihy - Uroboros.

Štítky knihy

draci

Autorovy další knížky

Petr K. Procházka
česká, 1960
2008  81%Firfix
2022  79%Stará škola
2012  60%Úroboros
2012  77%Zlopoustevník Šáchor
2020  80%Vorkuta