Herní tester

Herní tester https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445414/bmid_herni-tester-qxD-445414.jpg 5 191 42

Temný bylinkář série

1. díl >

Dokáže nováček na prvním levelu přežít ve virtuální realitě, když ho hra vrhne rovnou do oblasti pro postavy o desítky levelů výš? Nebo goblin bylinkář umře ještě dřív, než si vůbec někdo pustí jeho stream? Tim je bývalý úspěšný hráč jednoho ze starších typů MMORPG, to ale platilo jen do chvíle, než herní sféru ovládl Svět bez hranic a vytlačil všechny ostatní hry z trhu. Timovy rozsáhlé investice v původní hře najednou ztratily hodnotu, a tak si hodně rychle musí hledat jinou práci. Naštěstí se mu podaří získat místo testera právě Světa bez hranic. Za nulový plat, ale zato s příslibem toho, že všechno, co ve hře získá, může převést na reálné peníze, které on i jeho sestra zoufale potřebují. Má to jeden háček – jako zaměstnanec korporace má Tim za úkol propagovat nepopulární rasy a lokace. Místo lidského paladina nebo elfího lučištníka tak dostane přidělenou postavu goblina bylinkáře s mizerným charisma a ještě nižší inteligencí a skoro nemožný úkol: natáčet svůj postup hrou a zaujmout diváky natolik, aby si goblini získali nové příznivce. Michael Atamanov si v žánru LitRPG stihl vydobýt pevné místo už svou sérií Obránce perimetru. Ve zbrusu novém Temném bylinkáři tentokrát buduje fantasy svět, kde hraji hlavní roli obvykle opomíjené „temné“ rasy – goblini, orkové, najády a jedna vychytralá nymfa. Goblin Amra se bude muset hodně otáčet, aby si udržel nepřátele od těla a vzácnosti v inventáři!... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Тестировщик игровых сценариев (Těstirovščik igrovych scenarijev) , 2016


více info...

Přidat komentář

Shaxx
18.01.2024 3 z 5

Taková milá a nenáročná oddechovka v žánru LitRPG. Jediné, co mi chybělo k větší spokojenosti je to, že hlavní hrdina příběhem proklouzává až moc snadno, případné problémy se vyřeší vždy poměrně rychle a jednoduše, bez větších zádrhelů. Děj je svižný, dobře se to čte. Pro fanoušky her a žánru super. A představa goblina bylinkáře je úsměvná :)

denoush
09.02.2023 5 z 5

Druhá kniha z žánru LitRPG po které jsem sáhl a ani tentokrát jsem nebyl zklamaný. Originální nápad, proč se hlavní hrdina stal herním testerem. Kniha je hezky psaná, rychle a dobře se čte a děj vás nenechá vydechnout. Ani chvíli jsem se u knihy nenudil a hltal jsem jí pomalu jedním dechem.


Frizer
04.01.2023 4 z 5

Velice zábavné, lehké čtení. V čem je kniha skvělá je originální pojetí hlavní postavy. Přeci jen, gobliní upír bylinkář se nevidí často. Kniha odsýpala a já se bavil. Klidně bych se obešel bez "lidské linky" a ponořil se více do světa. Nevím na kolik je počin originální v záplavě ostatních LitRPG ale rozhodně stojí za přečtení....nicméně po objevení Wandering Inn nevím kdy se dostanu k dokončení serie.

Rechpa
12.12.2022

(SPOILER) Nevěřil bych tomu, že postava golblina (nesnášim tuhle rasu ve všech hrách) mě dokáže tak zaujmout. Příběh vás hned vtáhne, líbí se mi i propojení s realným světem, které ve většině ostatních litrpg stojí za prd... Postavy jsou sympatické a knihy jsem prakticky vdechl. U takových knih mě vždycky mrzí, že příběh musí někdy skončit. :)
Vložka - barlog je neskutečně vzácný a nebezpečný tvor obývající jen ty nejhlubší jeskyně. Prvního barloga zabil člověk čaroděj zvaný Gandalf Šedý a údajně to dokázal úplně sám. K jeho profilu však nevedl žádný odkaz, což mě vedlo k domněnce, že nejspíš dostal ban za podvádění. Legendární :D

roso.mak
06.09.2021 4 z 5

Tenhle žánr mám moc ráda. Je to stejné, jako hrát počítačovou hru jako velký machr, aniž by člověk musel doopravdy hrát.

Nicméně, stejně jako většina knih tohoto žánru, trpí i tato série chorobou jménem příliš mnoho zas* štěstí. Hrdinovi prostě všechno příliš padá do klína.

Ale i přesto je celá série zábavnou od dechovkou samozřejmě se šťastným koncem.

Janičta
07.08.2021 3 z 5

U prvního dílu budu s hodnocením opatrná. V zásadě je to klasická kniha na rozjezd. Seznámení se světěm, postavami atd.
Samozřejmě se rozjíždí zápletka. Podle mě ale velmi průhledná. Kvůli tomu jsem přerušila Mahaněnkova Šamana. Zdá se mi takové nějaké... podobné. Ale možná to tak nebude. Uvidím

davidurban1973
05.07.2021 4 z 5

(SPOILER) Docela povedené a ctive LitRPG, které oproti ostatním v sobě více propojuje dění v reálném světě s virtuálním. Hlavní hrdina má na můj vkus strasne moc štěstí a všechno mu snadno vychazi, zlepšuje se jedna radost a zvládá každou výzvu. Samozřejmě zrovna on narazi na speciální úkoly a potká NPC nove generace a na závěr knihy dostane, co chce a “zachrání situaci”, což zavání těžkým pohádkovým happyendem.
Za mě v tomto žánru stale vede Mahanenkuv saman.

Andi
28.04.2021 5 z 5

Prvních pár kapitol jsem přelouskala bez zájmu - tedy chvilku trvalo, než jsem se do příběhu "vžila", zdálo se mi to moc neskutečné, vzdálené. A víte co? Nakonec to bylo opravdu super, velmi dobrodružné se zvraty v ději (pravda, občas nelogickými). Líbilo se mi, že má autor spoustu nápadů - jak ve virtuálním, tak ve "skutečném" světě - které dokázal propojit, jsem si jistá, že v dalších dílech se to ještě více zamotá. Rozhodně si přečtu další díl.

prochyn
16.03.2021 5 z 5

Série Temný bylinkář je to nejlepší, co jsem v žánru LitRPG četl. Hraji hry RPG jako Might and Magic, Skyrim a Zaklínač. Tak se dokážu do herního světa ponořit i v literatuře. A temný bylinkář je fakt zábava. Vývoj postavy, hlavní dějová linie i vedlejší questy. Ještě poznámka k ilustraci obálky. Vladimir Manyukhin je asi desetiletý fracek, jinak by nemohl načmárat takovou mazanici. Myslel jsem, že na špici debilních kreseb jsou ilustrace Petra Bauera ke knihám J.P.Garena. Ale Manyukhin, to je jiný level :-D

Awča
09.03.2021 5 z 5

Ačkoli nejsem hráč a věkově ani cílová skupina, LitRPG mě neskutečně baví.
Temný bylinkář má klasický příběh outsidera s nejasnou budoucnoustí. S pomocí přátel, svou šikovností a z části možná díky šťastným náhodám se mu daří a postupuje hrou. Má smysl pro férovou hru, dobré srdce a sympatie krásných dívek.
Žádná velká literatura, ale v téhle době ideální čtení pro uchování dobré mysli. A to je hodno plného počtu*.

NextOne
10.02.2021 5 z 5

Moje úplně první kniha co se týká žánru LitRPG a musím říct, že jsem ten příběh neskutečně hltal. Nikdy jsem moc na tenhle typ her nebyl, ale ve čtenářském podání to nemělo chybu. Líbilo se mi jak příběh šel neustále docela rychlým tempem dopředu a když se stalo něco záporného, tak hned vzápětí přišla nějaká kladná část, která to napravila. Autor se moc nezdržuje v negativech a za to jsem nesmírně rád. Kniha přečtena za dva dny a za mě jednoznačně 5 z 5 :)

pobijecmuch
31.01.2021 5 z 5

Série Temný bylinkář je o hodně lepší než chaotická Cesta šamana od Mahaněnka.
Atamanov umí jasně oddělit reálný svět od toho herního. Postavy jsou propracovanější, celý děj má hlavu a patu a je hlavně daleko akčnější. Mně 4. díly stačily, protože tam nebylo zbytečně nic navíc. Pro mně zatím nejlepší ze žánru LitRPG.

Lethania
21.01.2021 5 z 5

Konečně další LitRPG série, která se hravě vyrovná Mahaněnkovově Šamanovi, a která překoná jak Korněvova Mrtvého lotra, tak i autorova vlastního Obránce perimetru.
Hlavní hrdina si mě získal hned na začátku příběhu a já ho tak doprovázela na jeho cestě za vylepšením své neobvyklé herní postavy, která se zpočátku zdála být zbytečnou. Hodně jsem se zmílila. I goblin může mít parádní a neobyčejné schopnosti.
Knihu jsem přečetla za jeden večer, autor píše neuvěřitelně čtivě a dokáže vás vtáhnout do děje tak, že najednou prožíváte dobrodružství s hlavními hrdiny celého příběhu.
Tohle se rozhodně vyrovná legendárnímu (pro mě) Šamanovi v mnoha ohledech - zajímavé bytosti, schopnosti, úkoly, bitvy apod. Můžu jen doporučit!

Stafík1952
16.01.2021 5 z 5

Čtivá fantasy série LitRPG žánru, Clineova Ready Player One je sice více akční, Mahaněnkova série Cesta šamana zajímavá, ale Temný bylinkář je zatím to nejlepší, co jsem z tohoto žánru četl.

vandalindakova
29.12.2020 4 z 5

Tahle kniha mě bavila už jenom proto, že zde byl svět, který mi hrozně moc připomínal WoW. Super bylo, že daná herní společnost od začátku pracovala s tím, že chce ukázat herní svět ze strany, která není zase tak častá, je neznámá a neprobádaná. Proto nám hned před obličej nastrčili goblina bylinkáře. Děj v rámci hry mě hrozně bavil, uměla jsem se do toho vžít, jako bych to hrála.
Příběh odsýpal velmi rychle, nejspíš to bylo způsobené i tím, že se zde objevovali stavy a statusy postavy, což bylo graficky pěkně zvládnuté.
Navíc se mi líbilo propojení virtuálního světa s tím reálným, a jejich střídáním. Je sice pravda, že mě více bavilo číst o světě herním, ale toto střídání to aspoň pěkně oživilo.
Už mám i druhý díl, který mám v plánu brzo číst, a rozhodně jsem na pokračování zvědavá.

Turlogh
27.12.2020 5 z 5

Výborná fantasy série LitRPG žánru. Četl jsem za tím všechny, co u nás v češtině vyšly a souhlasím s tím, že Atamanov a jeho Temný bylinkář je nejlepší. Jistě Rus a jeho série je zatím také velmi dobrá, Mahanenko byl zpočátku také skvělý, ale sedm dílů na něho bylo zřejmě přece jenom moc a hlavně ten sedmý díl a závěr byl pro mne velikým zklamáním a o Korněvovi jsem již psal, že není špatný, ale přece jenom postapo a Přihraničí mu sedí daleko více. Co se týče opakování základního tématu v tomto žánru, to je bohužel zjevné, ale tomu se nedá vyhnout. LitRPG je prostě skvělé, pouze mě notně mrzí, že takový typ RPG online hry si prostě v reálu na PC zatím nikde nezahraji. Howgh.

JerryDexter
26.12.2020 5 z 5

Zbožňuju Cestu šamana i Jiný svět. Od Atamanova jsem četl Obránce perimetru, který byl skvělý, ale o klasické LitRPG se přece jen nejedná. Temný bylinkář je zatím to nejlepší, co jsem z tohoto žánru četl.

Beer_bro
04.12.2020 5 z 5

Povedený příběh LitRPG. Na dlouhé (pod)zimní večery jako dělané.
Za moc originální jej nepovažuji, zvláště po přečtení Šamana (celé série), Mrtvého lotra (jen první díl mi stačil) a nakonec mnoha "Light novel" (pro info doporučuji EN wiki).
Ve výsledku jsem spokojený a můžu doporučit. Už čtu další díl :o)

EDIT: Zapomenul jsem ocenit Fantom Print, díky kterým se k nám mohou podobné příběhy dostat. Děkuji.

elenai
19.11.2020 5 z 5

Naprosto perfektní kniha! Líbí se mi na ní totiž úplně vše. Hrdinové v reálném světě jsou mi vesměs sympatičtí, nejvíc asi Valerie. Jejich alter ega ve hře pak mají vážně šťávu a hlavně jsou úžasně rozmanití. No a příběh pěkně odsýpá a vy chcete jen číst a číst, abyste se dozvěděli, co Tim a jeho parta zase vymyslí za kulišárnu, aby ve Světě bez hranic přežili.

Žánr litRPG úplně unikl mé pozornosti, což je opravdu trapas. RPG, i když ne online, je můj oblíbený žánr ve videohrách. Autor mě vrátil o pár let zpět, kdy jsem proseděla dlouhé večery u PC a málem zavařila klávesnici a myš. No, teď ten čas vůbec nemám, takže jsem neskutečně ráda za Temného bylinkáře a jeho kolegy. Tohle se opravdu povedlo! Tak nádherný odpočinek jsem u knihy potřebovala a těším se na další díly.

Dubas
03.11.2020 5 z 5

Vypadá to na další povedenou sérii LitRPG

Štítky knihy

LitRPG (herní svět + fantasy/sci-fi)

Autorovy další knížky

Michael Atamanov
čečenská, 1975
2018  90%Sektor osm
2020  91%Herní tester
2019  90%Za smrtí
2019  91%Nová smlouva
2020  85%Hledání těla

Kniha Herní tester je v

Právě čtených3x
Přečtených261x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených18x
Knihotéce133x
Chystám se číst57x
Chci si koupit31x