Stále ve střehu

Stále ve střehu https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446877/bmid_stale-ve-strehu-MqV-446877.jpg 5 166 23

Temný bylinkář série

< 2. díl >

Tim už si za svou krátkou kariéru korporátního testera MMORPG hry Svět bez hranic stihl vydobýt slušné renomé. Jeho videa o hraní za nepopulární rasu v totálně nudné lokaci mají čím dál víc zhlédnutí a mnohem víc reakcí na herních fórech, než by u postavy goblina na nízkém levelu kdo čekal. Jenže s Timovým posledním videem se strhla vlna kritiky. Některým hráčům totiž leží v žaludku, že se takhle nový hráč snadno dostal k vzácnému mountovi, a korporace se v obavě ze ztráty příjmů rozhodne nabídnout šanci na získání Timovy wyverny každému, kdo ve stanovené lhůtě zvládne jeho postavu zabít. Nic takového si ovšem Tim nehodlá nechat líbit, a tak začíná divoký útěk plný skrývání, úskoků a zoufalého vymýšlení strategií proti mnohem silnějším hráčům. Má totiž jen dvě možnosti: buď dokáže využít vlastní vynalézavost a málo známé herní mechaniky naplno, nebo přijde o svůj klíč k hromadě peněz, které jeho sestra potřebuje na operaci. I v druhém díle Temného bylinkáře obhajuje Michael Atamanov svou pozici mezi elitou autorů LitRPG. Bohaté herní prostředí, sympatické postavy a futuristické zasazení světa jen dokreslují příběh plný zvratů a toho nejlepšího, co může virtuální realita nabídnout. Každý rád fandí slabšímu a goblin Amra rozhodně má na to, aby si podal mnohem mocnější protivníky, než je on sám!... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Сохранить крылья (Sochranit' kryl'ja) , 2016


více info...

Přidat komentář

Frizer
17.04.2023 4 z 5

Pořád velice zábavné a oddychové. Sice už jsem narazil na mnohem lepší díla Lit žánru....zejména Wandering Inn, ale kniha by vás měla bavit. Jediné co bych vynechal je "reálná" linka a zaměřil se jen na upířího goblina, bylinkáře jakožto originální a zajímavou postavu.

roso.mak
06.09.2021 4 z 5

Zábavný díl, kde se hlavní hrdina musí kupodivu i snažit. Nechybí ani okořenění problémy z reálného života a trochu drama na konci.


Andi
14.05.2021 4 z 5

Navazující pokračování, tentokrát se přesuneme na moře. Je to fajná oddechovka, která se snadno čte. Děj nabírá na komplikovanosti a graduje. Těším se, až poznám další části toho jejich virtuálního světa. Škoda, že není pro nás čtenáře k dispozici mapa. No, události ve "skutečném" světě jsou přehnané, vlastně mi ta tendence postavě v obou světech všechno zařídit v její prospěch vadí. Pustím se do dalšího dílu, protože už ho mám půjčený, tak uvidíme, co dalšího Goblina čeká.

NextOne
30.04.2021 5 z 5

Druhý díl Temného Bylinkáře od Michaela Atamanova s názvem Stále ve střehu je další skvělé pokračování ze Světa bez hranic. První díl nastavil laťku opravdu vysokou a druhý se té laťky veleúspěšně drží.

Líbí se mi jak se děj přesunul někam jinam a začal nám ukazovat herní svět v plné parádě. Děj se odehrává na moři, na zemi i pod zemí. Autor nám neustále podsouvá nějakou akci a zápletku, tudíž příběh tak nestojí na jednom místě. Jak ve hře, tak i v reálném životě to nemá hlavní hrdina jednoduché. Naštěstí mu občas přeje štěstí víc než je zdrávo. Atamanovi tenhle LitRPG žánr vyloženě sedne a čtenář musí být po přečtení této knihy velice nadšen.

IG: next_fantasy_one

Elkiss
11.03.2021 5 z 5

Uzasna serie! Autor nenecha ctenare vydechnout. Dej je do puntiku promysleny, az me to nekdy zarazi, jakou ma hlavni hrdina kliku a vsechno mu tak vychazi. Poslednich 30 stran jsem napetim ani nedychala a bala se nevyhnutelneho. Nechci spoilerovat, takze si to sami prectete. Docitala jsem tento dil ve 2 rano a misto spanku, jsem okamzite chtela vedet co bude dal. V me skromne knihovne je maximalne jeden nebo 2 autori, kteri dokazi psat s takovou lehkosti a zaroven napinave, ze knihu nepustim, dokud ji nedoctu. Doporucuji!

Awča
10.03.2021 5 z 5

Knihu jsem přečetla snad na jeden nádech.
Příběh plynule navázal na první díl, vůbec neztratil dech, postavy měly svůj vývoj, i když štěstí možná přálo Amrovi více než dost.
Opravdu dobře se tu prolíná svět reálný a virtuální.
Zkusím i třetí díl nebo mám přestat v nejlepším?

Lethania
22.01.2021 5 z 5

Druhý díl byl snad ještě lepší než ten první a to už je co říct! Od knihy jsem se nedokázala odtrhnout, byla jsem do ní tak moc vtažená, že na nějakou interakci se skutečným světem prostě nebyl čas a ani nálada. Měla jsem ji snad i přečtenou rychleji, protože prostě v tu chvíli neexistovalo nic, jen dobrodružství hlavního hrdiny a jeho přátel.
Autor dokáže skvěle popsat jednotlivé bytosti tak, aby byli zajímavé a něčím odlišné od ostatních. I rozmanitost skrytých úkolů je skvělá. A konec? Málem se mi zastavilo srdce. Ještě štěstí, že vlastním i třetí díl, protože potřebuju nutně vědět, jak se příběh bude dál vyvíjet!

vandalindakova
29.12.2020 5 z 5

Kniha mi byla poskytnuta na recenzi v rámci spolupráce s Fantom Printem.

Druhý díl Temného bylinkáře mě bavil snad ještě o chlup víc než díl první.
Tři čtvrtě knihy se odehrává v herním světě, který je suprově popsaný a vtáhne vás s sebou. Opravdu jsem měla pocit, jak kdybych ten příběh prožívala s nimi a hrála to současně taky. Celou dobu to bylo nabité akcí, prakticky se tam nepřestalo něco dít.
Co ale tady bylo skvěle provedené je to, jak se promísil herní svět s tím reálným. Je tu krásně vystavěná hranice, kdy je ještě v pohodě ponořit se do hry, a kdy už naopak nikoliv. Také tu je skvěle zobrazeno, co se může honit hlavou postiženému člověku a s čím se musí potýkat.
No a závěrečná zápletka byla jedno velké WoW. To jsem zůstala stát s pusou dokořán, protože jsem to vůbec nečekala!
Pokud si občas někdy zahrajete nějakou tu hru, tak tohle vážně mohu jedině doporučit.

Turlogh
27.12.2020 5 z 5

Perfektní knížka, od té se prostě neodtrhnete, dokud ji nepřečtete! Řekl bych, že ještě lepší než první díl. Hurrá na trojku v sérii. Howgh.

elenai
21.11.2020 5 z 5

Další díl mám za sebou a musím říct, že byl ještě prošpikovanější akčními událostmi než ten první. S Amrou a jeho partou se čtenář potká v podstatě ve chvíli, kdy se s ním v jedničce rozloučil, a pak už to sviští. A nejen ve Světě bez hranic. Realita Timova světa je pěkně drsná, o čemž se několikrát sám přesvědčí na vlastní kůži. Do toho musí řešit ženské, od nové šéfové, přes "přítelkyni" a sestru po otravnou dryádu Angeliku ve hře. Posledně jmenovaná mi pila krev neskutečně.

Zkrátka a dobře jsem se opět velmi skvěle bavila, ovšem byla bych ráda, kdyby se Timovi pořád takhle nedařilo. Někdy se chová jako ňouma a nebýt nymfy Valerianny, byl by v písku. ****1/2

Roscata
07.10.2020 5 z 5

Jízda pokračuje. Timothy se díky nečekané náhodě dostane k vzácnému mountovi ale to se některým (čti většině) hráčům nelíbí. Aby společnost neztratila dobře platící hráče, rozhodne se vedení uspořádat hon na Timothyho a jeho mounta. On si to ale nenechá jen tak líbit a proto začíná honička plná skrývání a taktizování proti mnohem silnějším hráčům. Naštěstí má po boku nejen svou sestru ale i přátele a spřátelené NPC postavy. Daří se mu tak unikat nástrahám nepřátel. Ale štěstí je vrtkavé a tak se i Timothy musí vypořádat s pořádnou porcí smůly a špatných situací.
Strašně se mi líbila pirátská část příběhu a vůbec by mi nevadilo další pokračování v tomhle prostředí. O mnoho víc by se mi ale líbilo, kdyby měl konečně Timothy šanci opravdu hrát jako temný gobliní bylinkář a ne jen improvizovat a hledat únikové cesty před ostatními hráči. Snad se toho dočkám v dalším díle.

IG: zrzi_cte

Artep25
21.09.2020 5 z 5

Za mně i druhý díl skvělý ,stejně ,jako první .Vůbec jsem se nenudila a o to přece jde .Skvělé čtení a těším se na další díl .

rimar
29.08.2020 5 z 5

No co říci bylo to super. Skvěle napsané příběh chytí a táhne člověka pořád dál a dál. Hlavní postava jde stále výš díky svým schopnostem a pomocí sestry, přátel a dalších postav. Levlovani tu nepůsobí rušivě a je to hlavně o příběhu. Už první díl mne moc příjemně překvapil a pořád se to ten příběh zlepšuje. I po emoční stránce je hlavní postava čím dál simpatictejsi. Ikdyz pravda v reálném životě je trochu mimoň ale co také čekat od člověka který žije tak jak on.

nikola3989
20.08.2020 5 z 5

Skvělé. Navíc mě baví, jak Atamanov i ostatní Rusáci píšící LitRpg, naráží na knihy svých kolegů. Fakt povedená série.

Fifineek
10.08.2020 5 z 5

„To je přesně ten přístup, jaký korporace od svých hráčů očekává. Ale hráči se ve velké většině zdržují ve městech a nechce se jim projít branami ven, do rozlehlého neznámého světa. Místo toho se snaží objevit něco nového v místech, které před nimi navštívily tisícovky jiných hráčů.“

Timothymu se v prvním díle podařilo získat velmi vzácného létajícího mounta. Díky tomu, se zapsal do opravdu krátkého seznamu hráčů, kterým se také povedlo získat létajícího mounta. Jak už to ale bývá, herní komunitě se to rozhodně nelíbí. Proč by taky měl nováček mít něco tak velmi vzácného? Proto se korporace rozhodne udělat dvoutýdenní lov na Timothyho. Stačí, aby náš hrdina zemřel a o mounta přijde. Jak jednoduché. Zatímco tedy Timothy utíká před svými pronásledovateli, dostává opravdu pestrou řadu nabídek od nejlepších klanů a objevuje krásy moře, protože se mu povedlo stát se kapitánem pirátské lodi, musí se vypořádat i s problémy v reálném světě, které jej nečekaně zastihly.

Hned po přečtení prvního dílu jsem se vrhl na díl druhý, který pokračuje přesně tam, kde první skončil. Kniha je plná zvratů a napínavých scén, které mám opravdu rád. Ale autorovi bych vytknul jednu věc – ani jednou nebyl v knize zmíněný seznam aktivních questů. Je to škoda, protože když se Timothymu na konci knihy podařilo splnit quest z prvního dílu, bylo to pro mě celkem překvapení, protože se autor jeho vývojem nijak nezaobíral a ani jednou ho za celou dobu nezmínil. Co mě ale opravdu potěšilo, byl malý Easter egg před koncem knihy v podobně odkazu na důl Pryke z LitRPG série Cesta šamana. Bohužel je v knize opět značné množství překlepů a vynechaných slov, ale při takové rychlosti překládání se s tím už tak nějak počítá. Snad se co nejdřív dočkáme 3. dílu!

Tazz1
21.07.2020 5 z 5

Tak to byla jízda. Poslední dny jsem nedělal nic jiného a jen četl a četl. Ještě, že jsem měl dovolenou :-) . Fantazii mohu panu Atamanovi jen závidět. Zvrat střídá zvrat a to jak v herním, tak v "reálném" prostředí. Už se těším na další díly. Snad nás Fantom Print nenechá dlouho čekat. Ušák Amra je prostě borec :-)

Bulma
15.07.2020 5 z 5

Zase pořádná jízda. :D
Myslím, že můžu říci, že druhý díl se mi líbil víc jak první. Líbí se mi, že se odehrává drama u nich i v reálném světě a ne jen v tom virtuálním. Moc líbí a doporučuji. :)

witko
13.07.2020 5 z 5

Je vidět že i goblin může být dobrý námořník. :-) Jsem natěšen na Amru jako letce.

kruppe
09.07.2020 4 z 5

Atamanov pokračuje ve stejnem duchu i v druhém díle. Ten je o trošku zajímavější. Ale pořád mi zde něco chybí. Amra nebojuje, nevyužívá svých schopností. A když už se něco heroického udá, tak z velké části je to dílem náhody nebo deus ex machina. Chybí tomu nosný děj. Protože samotná kniha je roztříštěna na epizodní děje zastřešené honem na mounta (i tohle vyřešeno zásahem shůry). Potěšila aluze na Mahana ( Měděný důl Pr ke). Škoda že Amra není opravdu temným bylinkářem...(takový witch doctor by byl super postava pro litRPG)

HakaHori
06.07.2020 5 z 5

Jako vždy od Atamanova, vše jedním dechem :)
Perfektní LitRPG.

Štítky knihy

LitRPG (herní svět + fantasy/sci-fi)

Autorovy další knížky

Michael Atamanov
čečenská, 1975
2018  90%Sektor osm
2020  91%Herní tester
2019  90%Za smrtí
2019  91%Nová smlouva
2020  85%Hledání těla

Kniha Stále ve střehu je v

Přečtených232x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených12x
Knihotéce117x
Chystám se číst12x
Chci si koupit13x