Tajný deník Hendrika Groena: Malé překvapení

Tajný deník Hendrika Groena: Malé překvapení https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446691/bmid_tajny-denik-hendrika-groena-male-pr-Huv-446691.jpg 3 13 8

Hendrik Groen série

< 3. díl >

Jak se Hendrik a Evert dostali do potíží. Poklidný život dvou nizozemských důchodců, kteří se každý pátek scházejí na šachy, něco dobrého k jídlu a hlavně k pití, vykolejí docela malá holčička. Unesené miminko v kočárku, které Evert jednoho dne přiveze k Hendrikovi na návštěvu. Povedený fórek? Asi jen pro senilního staříka... Naši hrdinové však nic takového nejsou, takže si rychle uvědomí, že je třeba dítě okamžitě vrátit. Pátrání však už běží na plné obrátky a nenápadná akce je tedy vyloučena... O zábavu tak tedy bude na pár dní postaráno!... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Een kleine verrassing , 2019


více info...

Přidat komentář

DominaCZ
09.11.2022 1 z 5

Patrně inspirace z Mr.Beana, tam taky dítě s rudým balonkem v kočáru když ho nechtěně "unesl"...
Uhm, čeho je moc, toho je...

denib
08.10.2022 3 z 5

Kniha je vtipná, i když do předchozích dvou má daleko. Škoda, že autor nezůstal u historek z domova důchodců. Nápad ukrást mimino ve mě totiž vyvolává hrůzu a všechen humor je nakažen obavou, jak hrozně se asi museli cítit rodiče. Ale poctivé tři hvězdy si zaslouží.


Čoklitka
05.01.2021

To s Hendrikem nemělo moc společného, hodně jsem se musela přemáhat, abych knihu dočetla.

Agatha84
13.12.2020

Není to deník, není to vtipné, není to Hendrik tak, jak ho známe a máme rádi. Nedočteno.

iceVS
13.11.2020 3 z 5

Nikdy bych si nemyslela, že mému oblíbenci Henkovi dám tak malý počet hvězdiček...Ale nápad ukrást miminko v kočárku neměl dostat ani Evert, ani autor. Fakt ne.

Finn69
10.11.2020 3 z 5

Hendrik s Evertem potřetí, a bohužel už to není ono. Vracíme se v čase někam k Hendrikovým sedmdesátinám, oba kamarádi ještě žijí samostatně a dům s pečovatelskou službou je teprve někde v budoucnosti.
Kupodivu je sedmdesátiletý Hendrik daleko méně zábavný než třiaosmdesáti- či pětaosmdesátiletý. Je to spíš takový ten typ otravného důchodce bombardujícího z nedostatku jiných zájmů místní samosprávu peticemi. A Evert mi připadá vyloženě senilní, konečně jak by jinak mohl přijít na nápad sbalit někde kočárek s miminem?
Jinak je to vcelku zábavné čtení, to zase nemůžu popřít, ale už tomu chybí jakákoliv výjimečnost, ničím to nevyniká. Takový výškrabek z šuplíku, tipuji.

Corso
07.09.2020 3 z 5

Ja Ti neviem, oproti predoslym dvom kniham mierne sklamanie. Pretoze to nie je ten dennik, ktory som si oblubil. V podstate je to kratsia bezna proza, pribeh o zmiznutom batolati (dufam ze nevyzradzam prilis,tam hore je to rovno napisane :) A o tom ako sa to postupne viac a viac zamotava. Mne to pripada ako nieco co najskor nemalo nic spolocne s Henkom a Everetom, mozno to lezalo aj v supliku, a neskor tam nasi dochodci boli "naroubovani". Ale je to zabavne, rychlo sa to cita, netreba premyslat, par vtipnych scenok a postrehov sa tam najde, nie je to strata casu. Slusne poctive 3. Viac nemozem dat, chyba tomu ta autenticka uprimnost predoslych dennikov, takze nazov beriem skor ako podvod a pouzitie mena uspesnej serie. Duo dedkov sa v podstate od polovice knihy vyskytuju uz len sporadicky a vsetko ide mimo nich. A ak som dobre pochopil, vlastne sa to odohrava este davnejsie pred Henrikovych zivotom v starobinci???

sporran
26.08.2020 5 z 5

Kniha právě "vylezla" z tiskárny a voní novotou. Autor mě opět nadchl svým stylem. Mám moc ráda jeho příběhy hlavního hrdiny Hendrika.

Autorovy další knížky

Hendrik Groen
nizozemská, 1954
2017  77%Tajný deník Hendrika Groena
2019  66%Žít a nechat žít
2018  82%Nový tajný deník Hendrika Groena, 85 let
2020  60%Tajný deník Hendrika Groena: Malé překvapení
2022  91%Poslední tajný deník Hendrika Groena: Zvesela do cílové rovinky, 90 let

Kniha Tajný deník Hendrika Groena: Malé překvapení je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce44x
Chystám se číst11x
Chci si koupit4x