Krvavá pole

Krvavá pole https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510728/bmid_krvava-pole-MBk-510728.jpg 4 15 2

Hannibal série

< 2. díl

Jeden z největších vojevůdců v dějinách chystá římským legiím krvavou porážku Velitelé římských legií neustále odkládají konfrontaci s kartaginskou armádou, ale Hannibalovi se podaří je vyprovokovat k boji pomocí lsti. Nejdříve u Trasimenského jezera a poté u Kann, kde v srpnu 216 př. Kr. zasadí početně mnohem silnější římské armádě zdrcující porážku. Na bojišti položí život téměř 50 000 Římanů a tato bitva se zapíše do dějin jako jedna z nejkrvavějších. Další dramatické osudy hrdinů z prvního dílu: Hanna, Quinta a Aurelie.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

Hannibal: Fields of Blood , 2014


více info...

Přidat komentář

21olaf
21.05.2023 5 z 5

99% - to jedno procento jsem strhnul jen proto, že nemohou pokračovat ve čtení další části...

nero 13
11.04.2023 5 z 5

(SPOILER) Druhý díl historické trilogie o Hannibalu Barkasovi mapuje období kdy s Kartaginskou armádou překročil Alpy a svedl dvě významné bitvy, první u Trasimenského jezera kdy nastražil léčku a vylákal římany do prostoru mezi jezerem a horami kde nemohli nijak manévrovat a pak je zmasakroval, mnohem víc římanů se vlastně utopilo v jezeře než bylo zabito v boji.
Druhá bitva u Kann byla pro římany ještě katastrofálnější, tady se asi nejvíc projevila Hannibalova genialita, přestože čelil téměř dvojnásobné přesile, tak obratným manévrováním se svými oddíly římskou armádu obklíčil a naprosto ji zdevastoval, to vše je stejně jako v prvním díle vyprávěno příslušníky jedné římské a jedné kartaginské rodiny.
Jen pro zajímavost, vypadá to že v dnešní skvělé ekonomické době museli nakladatelství začít šetřit na šířce papíru, protože první díl má 430 stran a šířka knihy je 4,5 cm. a druhý díl 400 stran a 2,5 cm. a to nám čtenářům chce odborník Stanjura ještě zvednout dph na knihy z 10 na 14 %, fakt by měla už tahle vláda roztáhnout krovky a odletět do končin kde slunce nevychází.