Hadie oči

Hadie oči https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522606/bmid_hadie-oci-lco-522606.jpg 5 243 74

Počas spánku vyvraždili celú rodinu. Špeciálna agentka FBI Nina Guerrerová a jej nový tím majú za úlohu zistiť, či existuje nejaké spojenie medzi týmto útokom a ďalšou trojnásobnou vraždou spred štyroch rokov, ktorá sa udiala viac ako dvetisíc míľ odtiaľ. Počas pátrania objavia prefíkaného sériového vraha, ktorého hrozná stopa smrti trvajúca takmer tri desaťročia bola až doteraz neodhalená. Každé miesto činu pripomína Nine príznačnú latinskoamerickú ľudovú rozprávku La Llorona. Tá ju vydesila, už keď bola opusteným a zraniteľným dieťaťom. Teraz ju opäť prenasleduje. Nina poznala zlo, ale tieto strašidelné rekonštrukcie sú rovnako znepokojujúce aj mätúce. Musí odhaliť význam rituálov a dôkazy ju zavedú nečakaným smerom – oveľa bližšie k domovu, ako si ktokoľvek dokázal predstaviť. Keď tím vyberie jedného podozrivého, Nina znova čelí svojej minulosti a tentoraz sa musí obetovať.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

A Different Dawn , 2021


více info...

Přidat komentář

monte
01.03.2024 5 z 5

Waw, to se vážně moc povedlo. Doporučuji

EmillyT
28.01.2024 4 z 5

Agentku Ninu jsem si oblíbila již v prvním díle. Příběh je napínavý, poutavý a skvěle se četl. Nečekala jsem takovou spojitost s Nininou minulostí.


Jiparis
07.01.2024 5 z 5

Skvěle napsaný příběh o hledání vlastních kořenů, citové otupělosti, lidské zlobě, ale i o křehkosti rodinných vztahů.

MisakCZE
13.12.2023 3 z 5

První díl Šifra mě spíše zklamal, ale nakonec jsem se k přečtení další knížky odhodlal a to zejména kvůli výborně napsané postavě Niny a zájmu o její další vývoj.
A rozhodně jsem neudělal chybu, Hadí oči je o mnoho lepší počteníčko a já už se těším na díl následující.

daja51
30.10.2023 5 z 5

Velmi dobře napsaný kriminální thriller - doporučuji.

moudivlacek
01.07.2023 5 z 5

Další skvělý díl s agentkou Ninou. Vrah, který nemá city, nechápe emoce a jde krutě a tvrdě za svým. Rozhodně se nechce nechat zastavit agenty FBI ani policií. Ale vrah nepočítá s něčím, co ho donutí změnit plány. Nina s týmem pátrá po důkazech potřebné k případu, ale i to, po čem v srdci nejvíce toužila. A také začíná chápat, co znamená "tým" a jaké vztahy jsou důvěra a víra v druhé.
Moc se těším na další díl.

iveta3689
14.06.2023 4 z 5

Parádní, ještě lepší než první díl. Svižné, napínavé. Dobře promyšlená zápletka.

bedkniha
17.05.2023 5 z 5

Perfektní série. Nejvíce se mi líbila Šifra, pak Sokolník a nakonec Hadí oči. Ráda přivítám další díl.

evonra
10.05.2023 5 z 5

Předchozí pilotní díl Šifra se mi hodně líbil, takže očekávání bylo velké.
Ovšem, Hadí oči, tak ty mé očekávání ještě o stupínek předčily...
Perfektní, výborně a smysluplně propracované, žádné zbytečnosti, odbočky nebo zavádějící nesrovnalosti. A že autorka dříve nosila "odznak a zbraň", tak to je pomyslná třešinka na dortu, napsané je to vskutku bravurně.
Samotná postava Niny je čtenářsky zajímavá a sedla mi od první chvíle, což se mi tak úplně nestává...
Všem milovníkům dobrých detektivek
doporučuji, rozhodně nebudete litovat!

vera4669
06.05.2023 4 z 5

Druhý díl se mi líbil o dost více než první.. Začínám přicházet tomuto týmu na chuť a jsem zvědavá na další knihu.
Byly tam napínavé chvilky, kniha zajímavá, čtivá, určitě mohu doporučit

harena
07.04.2023 5 z 5

Výborný thriller, má spád a je hodně napínavý. Autorka bohatě zužitklovala své vlastní zkušenosti a vyšetřování probíhá věrohodně a realisticky. Užila jsem si napětí, stránky jenom letěly, konec mě i trochu dojal, prostě prima čtení.

Zdenas5
28.03.2023 5 z 5

I já přidávám autorku do oblíbených. Zdařilé pokračování Šifry.

šipek
27.03.2023 5 z 5

Tak má první kniha od této autorky a musím říct velké překvapení. Očekávání jsem měl, ale kniha mé očekávání ještě předčila. Okamžitě musím sehnat první díl této série. Souhlasím s komentářem uživatelky lucakuca, já měl podobné pocity, když jsem knihu dočetl.

Peggy2711
19.03.2023 5 z 5

Perfektní, stejně jako Šifra a už se těším na Sokolníka. Hlavní plus v této sérii vidím v tom, že nám autorka ukazuje, jak se vyšetřovatelé pomalými krůčky dostávají k vrahovi, všechno postupně odhalují a my můžeme přemýšlet s nimi, kterým směrem se vydat. Vše je tím pádem reálné a uvěřitelné, žádní superhdinové a zběsilé honičky se nekonají.

Evka27
17.03.2023 5 z 5

Za mě maximální spokojenost, přidávám další oblíbenou spisovatelku.

Jana65
08.03.2023 5 z 5

Velmi čtivá kniha, nedalo se od ní odtrhnout. Hlavní hrdinka konečně zjistila něco o své minulosti, velmi hezké zakončení a já jdu číst díl třetí.

lucakuca
04.03.2023 5 z 5

Uf.
Co teď?
Kde v tuhle nocni hodinu seženu další díl?! Mám se vloupat do knihovny nebo coooo???? Co teď jako? Nutně potrebuju další návykový knihfet od Maldonady.

Milonak
11.02.2023 2 z 5

Není mně moc jasné, proč má kniha takové hodnocení. Za mě to byla jedna z mnoha, která má jako hlavní téma sériového zabijáka. První polovina něco mezi 3-4*, ale od okamžiku, kdy přijde první náznak toho, kdo vlastně je hlavní hrdinka, tak to jde šupem dolů. Na těch téměř 400 stran se tam celkem málo děje, hodně času je o poradách týmu a schází tomu "drajv". A ten předpokládaný závěr - v podstatě Červená knihovna, přičemž celá druhá polovina knihy se díky tomu nese částečně v tomto duchu. O to víc mně překvapilo, že autorka sama má ze života reálnou dlouholetou praxi v FBI jako vyjednávačka. Tahle kniha se moc nepovedla.

hanjarda
09.01.2023 5 z 5

Další vynikající kniha této autorky, velmi zajímavé provedení s agentkou FBI. Mohu jedině doporučit. za mne plný počet . .......

hanzmb
03.01.2023 5 z 5

Vynikající pokračování vynikajícího 1.dílu. Nemá cenu opakovat superlativy z předchozích komentářů. Teď ale nezbývá než doufat, že nám nakladatelství co nejdříve dodá nejnovějšího Sokola. Zatím byly oba díly propojeny s Nininou minulostí, nevím, co z ní autorka vytáhne pro tento poslední (snad zatím) díl. Schválně pro porovnání jsem tuto knihu četl po posledním Dánovi. Samozřejmě sériový vrah a možnosti FBI je o něčem jiném než denní práce party z Nášho mesta. Hlavní rozdíl je ale právě v té "partě". I když je vytvořena nová skupina, zůstává Nina pořád hlavní sólistkou a zbytek jen sekunduje a doplňuje. To a specifický druh zločinu by mohl být v budoucnosti omezující prvek. To Dánovi naštěstí rozhodně nehrozí.