Gladiátoři

Gladiátoři https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/81543/bmid_gladiatori-zO7-81543.jpg 4 12 3

Gladiátorské hry římského světa zahrnovaly bitvy pro zábavu a zabíjení pro zisk. Ačkoli neblaze prosluly využíváním válečných zajatců, otroků a odsouzených zločinců, přesto se našli i dobrovolní zájemci o gladiátorskou profesi. Atrkativní podívaná byla nade vše: bojovníci byli povzbuzováni k prolévání krve protivníka a prodloužení jeho utrpení. Pro občany i císaře předváděli gladiátoři drama plné násilí - a publikum je za to milovalo. Tato kniha rozebírá, jak se muži - a také ženy - ocitli v aréně. Podrobně rovněž popisuje různé typy gladiátorů, jejich výzbroj a výstroj, jaký byl jejich každodenní život a výcvik - a jak vše vyvrcholilo vstupem do arény.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Computer Press (CP Books)
Originální název:

Gladiators 100 BC - AD 200 , 2001


více info...

Přidat komentář

Hor89
11.01.2024 4 z 5

Malá knížka z edice Osprey publishing - kniha je přehledná a plná fotek/ilustrací. Jen popisky k barevné příloze bych umístil umístil hned naproti dotyčné ilustraci, a ne až na konec knihy. Téma kniha je zajímavé a čtivě podané. U jedné kresby z barevné přílohy bohužel chybějí čísla k popiskům - aspoň u mého výtisku.

boxas
06.06.2023 5 z 5

O gladiátorech je tu snad úplně všechno.


Massek
08.01.2022 5 z 5

Od Gladiátorů jsem čekal klasickou Ospreyovku, ale nevím proč, nějak mě to téma strašně bavilo a i když má tahle knížka pouhopouhých 59 stran, tak jsem měl pocit, že jsem se dozvěděl spoustu nových informací. Ilustroval ji navíc Angus McBride, od kterého si pamatuji parádní sci-fi obrázky a tady potvrdil kvalitu. Trošku mi teda vadí, že u takhle krátkých knížek dá Computer Press pevnou vazbu, takže taková tenká knížka je nakonec zbytečně tlustá a v knihovně zabírají prostor hlavně desky. Taky jsem postrádal u dvou obrázků měřítko a u jednoho odkaz k popiskům. Chtěl jsem proto strhnout jednu hvězdu, ale víte co? Mě ta knížka vážně bavila a to je hlavní, takže plný počet.

Štítky knihy

starověký Řím gladiátoři římské dějiny

Autorovy knížky

2008  85%Gladiátoři