G2R: Tajemná hra

G2R: Tajemná hra https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77329/g-r-tajemna-hra-77329.jpg 4 16 7

Nerozluční kamarádi Marek a Karlos objevili na internetu záhadnou počítačovou hru, která se svou dokonalostí vymyká všemu, co doposud poznali. Karlos se s chutí pustí do boje o planetu Teralago, jeho kamarád je naštěstí opatrnější… Ve vyšší úrovni hry se totiž z náruživého hráče Karlose stane skutečný žoldák ve válce mezi obyvateli planety, obojživelnými Anury, a dobyvačnými Hirudy, kteří léta plují vesmírem a hledají nový domov. Před Markem a Karlosovou sestrou Veronikou stojí nelehký úkol: zachránit lapeného Karlose. Musejí se však včas správně rozhodnout, komu v neznámém světě důvěřovat. Poslední bitva se blíží...... celý text

Přidat komentář

LucyEcstasy
17.05.2023 3 z 5

G2R: Tajemná hra - Zdeněk Ležák

Karlos objeví novou počítačovou hru a rozhodne se o svém objevu říci svému kamarádovi Markovi. Samotná hra je tak trochu záhada a přesahuje všechny, doposud známé, hry. V čem? Například v tom, že ve vyšší úrovni vtáhne hra Karlose dovnitř a ten musí bojovat o svůj život v bitvě mezi Anury a Hirudy. Mezitím se Marek a sestra Karlose pokouší vymyslet plán, jak kamaráda a bratra zachránit. Podaří se jim to?

Tato kniha je řazena do literatury pro děti a mládež a já si úplně nejsem jistá těmi dětmi. Knihu bych totiž doporučila věkově od cca 13 let. Příběh je totiž místy krvavý s popisem zraněných či zabitých vojáků. Taky jsem se místy ztrácela v časovém posunu, který by mohl být lépe rozpoznatelný.

Autor si dal velkou práci s vytvořením dvou nových civilizací a to se mu povedlo. Je propracovaná do nejmenších detailů, včetně jejich historie. To samé platí o prostředí, kde se příběh odehrává. Vše doplňují barevné ilustrace, které se mi velice líbily.

Příběh je ukázkou pravého přátelství a odhodlání. Marek je statečný hoch, který dostane na konci zaslouženou odměnu. Karlos je oproti tomu typickým případem puberťáka, který naletí a je snadno ovládaný. Naštěstí mu včas svitne v hlavě.

Celkově mi kniha hodně připomínala Enderovu hru, kterou mám ráda. Tady mi cosi chybělo. Nějaká jiskra nebo jak to popsat, která by dodala příběhu ten správný říz. Za mne nenadchne ani neurazí, ale je to slušná práce z pera českého autora.

Hodnotím 3/5

Áňa 998
09.04.2023 4 z 5

Nejsem si úplně jistá, pro jakou věkovou skupinu knihu doporučit. Celkem hodně jmen, názvů.. zápletka je ale skvělá a čtivá :-)


Terunkaa
02.07.2020 4 z 5

Podle mě celkem čtivá kniha. Občas mě mátlo skákání sem a tam v čase. Ale jinak celkem promyšlený příběh a líbilo se mi to. :) Takové hezké oddechové čtení tahle knížka. :))

Safira55
07.07.2019 4 z 5

Neni to spatné, čititelné, napinavé

Denaille
21.06.2014 3 z 5

Tahle kniha mi dala vážně zabrat. Zařadila bych ji jako dětskou literaturu, proto mám teď pocit, jako bych někde ztratila svou nabytou inteligenci a vrátila se zpět o několik let v čase. Jinak si totiž nedokážu vysvětlit, jak je možné, že mi dělalo problém vyznat se (orientovat se) v tak "jednoduchém" příběhu. Možná už jenom při slovech jako "počítač" nebo "technika" se můj mozek sekl a odmítal trochu zapracovat, ale vážně jsem se ze začátku dost ztrácela, kdo patří ke které civilizaci, co vůbec mají v úmyslu a proč to tak je. Paradoxně jsem ale byla ještě více zmatená v závěru, kdy se tyto věci začaly odkrývat.
Na začátku knihy je člověk vtržen do děje s nějakými informacemi, v dalším průběhu čtení se dozvídáme další detaily a nové informace, do stále postupujícího příběhu začínají zasahovat retrospektivní pasáže, které říkají, že to, co jsme se dozvěděli na začátku bylo vlastně úplně jinak, takže jsem ve výsledku byla docela zmatená.
Můj mozek si to nakonec dokázal dát nějak dohromady, ale kdybych se k této knize dostala o pár let dřív, cítila bych se nejspíš jako Alenka v Říši divů.
Je to prostě kniha, která bude bavit pouze určitou zápalenou skupinu lidí, a kteří ji dokáží ocenit. Na můj vkus bylo potřeba mnohem více logiky a paměti, než se běžně v mém výběru literatury požaduje (což je trochu smutné, ale raději upíry a vlkodlaky než programování :D).

Lenka Žofka
20.04.2012 3 z 5

Náááááhodou se to moc hezky četlo! Sice nejspíš nejsem cílová skupina - je to pro mladší, ale i tak mě to bavilo a svět kteří si císaři vytvořili byl úžasný....až na to, že se jim to kapánek vymklo z rukou....

kmenicka
08.11.2011 4 z 5

Zajímavý a čtivý příběh je snížen výrazovostí autora. Špatně se lze orientovat v čase.