Fucking, loving Ireland / Až vyrostu, chci být Ir!

Fucking, loving Ireland / Až vyrostu, chci být Ir! https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217360/mid_fucking-loving-ireland-az-vyrostu-c-qz3-217360.jpg 4 30 11

Píše se léto 2005. Tři studenti: Karolína, její přítel Marek a jeho mladší bratr Ondřej vyrážejí do irského Dublinu za prací. Na zelený ostrov přilétají s jasnou vizí: zdokonalit se v angličtině a trochu si přes léto přivydělat. Toho času je irský pracovní trh cizincům otevřený. Minimální mzda je zde vysoká. Najít si sezónní práci by tedy teoreticky neměl být problém. Jakmile však vykročí do vlhkých dublinských ulic, rychle pochopí, že realita může někdy mít příchuť deště, šmíru a majonézy, ale dokud se neztratí humor, vše se s nadhledem překoná. A že zamilovat si něco, co zdánlivě nenávidíte, je snazší, než by jeden myslel. Nelehké začátky přinášejí veselé konce!... celý text

Romány Literatura česká
Vydáno: , JaS (JaS nakladatelství)
Originální název:

Fucking, loving Ireland


více info...

Přidat komentář

tess.de.veles
14.07.2018

Jsem v polovině knihy......a mam stejný pocit jako MUFKA, že tam autorka byla poslaná za trest. V Irsku jsem strávila pár let, autorka píše o Dublinu, já žila v Corku ,ale nemůžu se s jejím náhledem na Irsko ztotožnit. Nevím zda je možné, že by to v hlavním městě chodilo AŽ TAK MOC jinak, než v druhém největším po něm- Cork. Asi jsem měla velkou kliku, že jsem si tam žila jako královna z platu ošetřovatelky. Ale v Dublinu jsem byla jen na letišti, takže se to těžko srovnává. Po přečtení téhle knížky bych se do IRSKA pracovat asi nevydala....Ale musím říct, bylo to tam báječné..LIDI, PRÁCE, EURA , ZĚMĚ. Takže kdo se tam chystáte, nebojte !!! P.s. pamatujte na PPS number...bez něho se tam neobejdete- a nevím jak autorka, ale jediné, co jsem musela udělat já, abych ho obdržela, bylo napsat motivační dopis v češtině!!!! a vyplnit formulař...a bylo to :)

Mufka
09.07.2018 3 z 5

Na tuhle knihu jsem se těšila, vzhledem ke svému "proirskému" sklonu. Četla se docela rychle, ale chvílemi jsem měla pocit, že autorka snad byla do Irska vyslána za trest... tolik negativ na prostředí, do kterého se vydala, jsem v tak útlé knížečce vážně nečekala.. :-) Jestli vydá pokračování, snad už na "zeleném ostrově" nalezne více pozitiv než dosud.. :-)


Lenny33
22.02.2018 3 z 5

Bylo to oddychové příjemné čtení, ale nemohla jsem se zbavit dojmu, že i když se kniha snaží prezentovat jako humorná, tak autorka vše popisuje strašně negativně...
Prostě jedna z těch knih, které přečtete rychle a s chutí, ale za měsíc nevíte, že jste jí vůbec kdy četli.

LuciLux
13.10.2016 2 z 5

Banální příběh, který by mohlo napsat mnoho příslušníků mé generace. Mé vlastní deníky ze zahraničních pobytů obsahují historky místy mnohem vtipnější a neuvěřitelnější, než autorka čtenářům předkládá, rovněž mi chybělo podrobnější zachycení jak irského místopisu, tak tamního životního stylu. Přišlo mi, že navzdory dlouhodobému pobytu autorka stále pracuje se zažitými klišé, která občas přizdobí až nepřirozeně originálními přirovnáními ("zmalovaná jak moravská truhla", stále přemýšlím, zda je to spíš k smíchu či k pláči). Co se tomu nedá upřít je fakt, že to je kniha, která hovoří z duše mé i mých vrstevníků. Čím jsme žili, co jsme zažívali. A takových jsem zatím moc nenašla. Čert vem ten lehce přemazlený školní styl psaní.

bookcase
18.02.2016 3 z 5

Tak tady jsem byla trošku zklamaná. Čekala jsem spíše cestopis, více Irska, vlastně více všeho irského. Navíc jsem z toho cítila, že humor v příběhu je nucený. Bylo ho až moc a všude se nehodil.

Misa.K1
08.02.2016 4 z 5

Čtení mě bavilo, dá se doporučit všem, co se zajímají o život a práci v zahraničí popsané na základě vlastní zkušenosti.

kilometr
10.08.2015 3 z 5

Těšil jsem se že se dovím něco o Irsku a dověděl jsem se dost málo.Vlastně ani nechápu,proč se ti tři do Irska zamilovali.Jinak se mi četlo prima a párkrát jsem se i dobře zasmál.70%.

suzu
14.04.2015 5 z 5

Moc jsem se pobavila. Hned mám chuť se do Irska vydat. Všem, kteří hledají odpočinkové čtení, moc doporučuju.

niknikita
09.04.2015 4 z 5

Klidně bych dala pět hvězdiček, protože jsem se dobře bavila. Vždycky jsem toužila poznat Irsko a teď si to přeji ještě víc, tak jenom pro sebe podotýkám: "V příštím životě chci být Ir!"

st.me
28.03.2015 3 z 5

Přečteno rychle, vzhledem k velikosti knihy to není až takové překvapení. Příběh a jednotlivé historky v něm mě bavily. Měla jsem chuť se hned vydat do Dublinu a zažít to na vlastní kůži. Jen malá poznámka, Irové mají trojlístek, ne čtyř.

st.me
28.03.2015 3 z 5

Přečteno rychle, vzhledem k velikosti knihy to není až takové překvapení. Příběh a jednotlivé historky v něm mě bavily. Měla jsem chuť se hned vydat do Dublinu a zažít to na vlastní kůži. Jen malá poznámka, Irové mají trojlístek, ne čtyř.

Štítky knihy

Irsko Dublin mladí lidé české romány

Kniha Fucking, loving Ireland / Až vyrostu, chci být Ir! je v

Právě čtených1x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce5x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x