Hugh Laurie: Nespokojený melancholik

Hugh Laurie: Nespokojený melancholik https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44392/hugh-laurie-nespokojeny-melancholik-44392.jpg 4 46 13

„Měl jsem štěstí a vždycky jsem si našel nějakou práci. Ale často jsem se sám sebe ptal: Opravdu se na tohle hodím? Chci to vážně dělat? Neměl bych toho nechat a jít někam učit? Nebo si sednout a napsat Odyssea? Jenže to už někdo udělal.“ Říká o sobě Hugh Laurie, významný britský herec, spisovatel a muzikant, pro mnohé z nás spíš Dr. House. Tento výrok přesně vystihuje povahu osobitého umělce a hlavně nespokojeného melancholika. Katty Joyce pro nás vytvořila jeho dokonalý portrét, v němž nám představuje jeho názory, myšlenky, očekávání i zklamání. Před námi tak vyvstane obraz, z něhož na nás hledí charismatický člověk s neutuchající snahou být stále dokonalejší ve všem, co dělá… ... celý text

Přidat komentář

Vesper001
14.08.2020 3 z 5

"Pořád se tak loudám kupředu a nenacházím odpovědi. Nikdy jsem žádnou nenašel." Hugh Laurie je mnohem víc než jen... všechno, co umí. ;) Knihu bych zkrátila o fiktivní a vyumělkované rozhovory, i celkově je třeba brát ji s nadhledem, protože většina Hughových vět je vytržená z kontextu. Vypadá to, že autorka se buď hledá, nebo si na něco hraje. Přesto jde o zajímavý portrét, který stojí za povšimnutí. Nikoli však za bernou minci.

piittii
25.04.2018 odpad!

Hugh Laurie je určitě zajímavá osobnost, spousta věcí pro mě byla překvapivá. Ale forma a styl knihy, to je katastrofa, která mě 80 stránek před koncem zabila a už k tomu nevrátím.


adela2230
29.03.2018 5 z 5

Kniha se velmi dobře čte. Je to zajímavý pohled na Hugha Laurieho. Občas mi vadilo přeskakování v ději. Líbilo se mi přiblížení života herce, který nezapadá úplně do klasické škatulky herec.

terush2300
07.11.2017 2 z 5

Kniha je čtivá, ale velmi mi vadilo, že dle mého názoru nedodržovala jakousi časovou přímku. A také mi přišlo, že se tam spousta věcí omílala stále dokola. A samozřejmě ty rozhovory, které byly stylizované tak, jako by je autorka prožila spolu s postavami.

pejty
28.06.2016 4 z 5

Hugh Laurie a jeho ztvárnění Dr. House je pro mě srdcová záležitost, tak jsem si řekl, že se překonám a jednou si přečtu také knihu o známé osobnosti a jeho životě. Musím říct, že jsem byl mile překvapen a hltal jsem jednu stránku za druhou a pak mi to najednou došlo a já zjistil, že mě ta kniha vlastně baví. Katty Joyce pojala tuto knihu velmi svérázným způsobem a dokázala mě opravdu zaujmout a vylíčit život Laurieho a jeho osobnost a názory, tak příjemným a čtivým způsobem, že jsem se po celou dobu čtení velmi dobře bavil a najednou jsem zjistil, že se ocitám na poslední stránce knihy a že už není odpoledne ale večer.

danekdj
26.07.2014 5 z 5

Hlavně pro lidi kteří se trochu zajímají o osobní život pana Laurieho, než jenom jako o postavu House MD. I přes určité aspekty knihy kterým je zatěžko uvěřit, se stačí podívat na "Swan song" (dokument o natáčení Dr. House a zároveň poslední, bonusová epizoda seriálu) a nakonec uvěříte že opravdu takový je. Pro mě osobně jako pro fanouška který byl na jeho koncertě spolu s Cooper Bottom Bandem úžasná literatura.

Kadrama
30.06.2014 2 z 5

Nějak nevím, jak se k téhle knize vyjádřit.
Na jednu stranu je čtivá, nápad byl jistě dobrý, oceňuji citace, ale... nefunguje.
Hugha Laurie samozřejmě osobně neznám, ale to chování a vyjadřování, které nám autorka podsouvá ve smyšlených (podle autorky založených na skutečných rozhovorech) rozhovorech, se mi ani v nejmenším nezdá. Nevěřím tomu. Nakonec jsem měla problém uvěřit i různým faktům a informacím, raději abych knihu pročítala spolu s Wikipedií, než abych si odnášela lživé poznatky. Dále mi nesedělo vkládání různých myšlenek panu Lauriemu do úst. Ano, autorka je mohla někde vyčíst, ale opakuji: Již ani nemám zájem jim věřit.
Škoda, na přečtení jsem se těšila.

dexterman
03.05.2014 4 z 5

Nevim na kolik byli hovory Huga Laurieho a jeho přítele Stephana Frye opravdové ři ne . Nicméně se kniha četla celkem dobře. Docela dost zajímavostí obrázků a hodně čtiví ext . Hlavně citáty a rozhovory Laurieho pro různé deniky jsou opravdu zajímavé. Kniha mi celkem rychle utekla . Nicméně si myslím že se dá napsat o dost zdařilejší životopis. Četla se docela dobře.

TedTonks
18.01.2014 3 z 5

Samozřejmě jsem si rád přečetl o mém oblíbeném herci a autorovi Obchodníka se smrtí, avšak mnoho věcí mě otravuje. Psát biografii i herci, který je stále aktivní a stále něco dělá je blbost, protože kniha je téměř ihned neaktuální. Autorka se také často opakuje, občas mi její vyprávění přijde příliš nesouvislé a jak už někteří v komentářích pode mnou správně poukázali, menší kreativní chvilky autorky také knize zrovna nepomohly. Rozhovory s Fryem a Thompsonovou mě však velmi bavily, navzdory autorčiným chybám.

BooksLucyKing
09.06.2013 5 z 5

Moc povedená biografie. Kombinace vyprávění autorky, citace Hugha, jeho přátel a kolegů, výstřižky kritik, sem tam nějaká ta fotografie a to vše podtrhnuté humorným stylem autorčina psaní a do toho fiktivní rozhovor Hugha a jeho nejlepších přátel u něj v bytě v Americe. A dokonce se nám tady mihne i House :D Opravdu mě to moc bavilo, hltala jsem stránku za stránkou, Hugha mám moc ráda a konečně jsem se dozvěděla něco pořádně i o jeho začátcích.

Barkku
07.07.2012 1 z 5

Kdyby tato kniha neobsahovala i pravdivé informace, musela bych ji považovat za strašnou. Nelíbilo se mi, jak si autorka pohrávala s mícháním reálných informací a vlastních "tvůrčích" chvilek a člověk pak musel, podle mne zbytečně, přepínat mezi tím, jestli se to skutečně stalo, nebo si zase hraje na to, že seděla za rohem, když si Hugh povídal s přáteli.

Peter.Melon
02.05.2012 3 z 5

Souhlasím se čtenářem WEILEM,má pravdu.V knize se vyskytují fotky,rozhovory i Laurieho ocenění.Dávám této knize 60 procent.

WEIL
26.09.2011

Psát o někom knihu, to je pro hodně autorů východisko z nouze.

Štítky knihy

životopisy, biografie

Autorovy další knížky

Katty Joyce (p)
česká, 1984
2010  77%Hugh Laurie: Nespokojený melancholik
2012  59%Český konec světa
2011  77%Fimbul
2014  77%Kafe v pět
2010  77%Zabijte je všechny!