Český konec světa

Český konec světa https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192641/bmid_cesky-konec-sveta-hau-192641.jpg 3 26 10

Panika, hlad, děs a anarchie... a humor na uklidnění přeživších, kteří u večerního táboráku okusují kosti už ne tak moc živých kamarádů. Konec světa. A že Čechy jsou jeho součástí, ani těm se tato zlomová událost nevyhne. V minisbírce Český konec světa můžete nahlédnout nejen do apokalyptické budoucnosti české kotliny, kde nezůstal kámen na kameni, ale také do života těch, které apokalypsa teprve čeká, kteří se jí snaží zabránit, nebo ji naopak přiblížit. Čeká vás šest povídek, které vás vyděsí, zhnusí, ale i rozchechtají. Vítejte na Českém konci světa!... celý text

Přidat komentář

LussyP
05.08.2022 3 z 5

3,5 hvězdičky

V podstatě mě bavily jen dvě povídky z knihy, Válka a Blábol a Když nahoře je dole. Obě dvě by si zasloužily samostatnou knižní adaptaci... Ty ostatní... Jako povídky stačily. :)

lucie.dc
02.06.2022 3 z 5

Jako u vetsiny knih, kdy napise nekolik spisovatelu kratke, vesmes obsahujici snad jen prostredek z cele povidky, pribehy... neco bylo horsi, neco lepsi. Par stranek prectenych za den, jednohubka.

Skládá se ze 6 povidek:

Hlad - jako horor - dobry, skoda, ze to nema ten zacatek, jak to vzniklo a konec, jak to cele dopadlo (pokud nezustal na svete sam).

Válka a Blábol - Nedocetla jsem a dost preskakovala.

Transformace - zajimave, taky chybi vysvetleni, to neco "vic."

Apokalyptický kalendář - To me celkem bavilo. Chytrak nakonec tak chytrej nebyl, ale asi bych to zkusila taky :D

Když nahoře je dole - socialismus (pravdepodobne komunisticky)... dejte pokoj. Zacatek zajimavy, pak uz to byla celkem nuda. Nakonec mu to konecne doslo, socialismus (potazmo komunismus) je plna huba lží nekde bohuzel dodnes, dost jsem pak preskakovala, ale konec vypadal tak, ze byl nakonec asi stejny jako otrokari.

Detska hra - zajimave, ale tu kurzivu jsem v textu nepochopila.


Rolada88
31.03.2020 2 z 5

Další kniha namátkově vybraná e knihovny k vůli karanténě :) no bylo to lepší než příběh lidské vlhkosti . Docela se mi líbila povídka když nahoře je dole připomínalo to Silo od holeya akorát teda to bylo veledílo tohle byl takovej bobeček v povídce a pak ještě mayskej kalendář taky nebyl špatnej dávám 50% neurazí ani nenadchne

Alena_S
29.04.2019 4 z 5

Skvělá sbírka pro pobavení i k zamyšlení! Obvykle povídky nevyhledávám, ale už Hlad si mě získal, a rovnou jsem slupla i ty ostatní - slovy autora, "Všechny jsem je sežral". :-)

Luffi
08.02.2019 4 z 5

Jednodenní jednohubka. Svěží, vtipná. Povídka o Armagedonu by zasloužila samostatně rozvinutou a víc propracovanou knihu, ta mě opravdu nadchla a bavila. :-)

Alma-Nacida
03.12.2016 3 z 5

Jako u většiny povídkových knih, něco je horší a něco lepší, celkově lepší průměr a sympatická oddychovka.

svatas007
16.02.2016 3 z 5

Od knihy jsem si až tak moc nesliboval, ale zabavila. Tu a tam se najdou originální nápady, ale asi mne nic nedonutí se ke knize vracet. Je to zajímavý pohled do české tvorby.

Lenourt
01.08.2014 2 z 5

Nic moc. Dle mého splácané na honem u příležitosti očekávaného konce světa. Jediná povídka, která by dostala 5* je ta o Armagedonovi, u té jsem se smála nahlas :-D

bondula
21.05.2014 4 z 5

Veselá až polovážňa apokalypsa v podaní mladých českých autorov.
Poviedky Hlad a Když nahoře je dole šklbali kútikmi, boli super. Válka a blábol, môj osobný favorit, mi šklbala kútikmi tiež, ale tento raz vedome, aby som sa nesmial na celé kolo. Ostatné tri príbehy trochu zaostávajú. Udeľujem štyroch jazdcov apokalypsy z piatich možných.

Abiosis
31.01.2014 3 z 5

Celkom podarená zbierka šiestich poviedok, škoda však, že všetky poviedky od Koláčka (tri) zahrnuté v tejto zbierke možno nájsť aj v jeho sólo jazde "Sedmero plastových panen"; teda od neho tu žiadna nová nie je. Strnad ma svojimi dvomi poviedkami potešil a rozhodnutie dať jeho "Hlad" ako úvodnú poviedku bolo správne - naozaj výborný a uvoľnený rozjazd ("Všechny jsem je sežral. Všechny. Tondu, Frantu, Karla i Pepu. A nakonec i tu Mařenu."). No a Hejlovej poviedka je taká jemná, "ženská", možno ako autorka sama. :)