Flashpoint

Flashpoint https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517732/flashpointbi1d9P-Ili-.jpg 4 14 2

BARRY ALLEN JE HRDINA. Chrání nevinné a bojuje proti zlu jako Flash – nejrychlejší muž světa. Jenže nyní se ocitá ve světě, který nezná. V tomto světě Wonder Woman a Aquaman pohroužili miliony obyvatel do temnoty války, žádný člověk se tady nestal Green Lanternem, Batman má na rukou stejně tolik krve jako jeho protivníci, nikdo tady nikdy neslyšel o Supermanovi... ...a nejrychlejší muž světa je tady jenom obyčejným člověkem. Bezmocný a osamělý Barry si pamatuje realitu, jaká bývala kdysi. Nyní musí přesvědčit podivné a nebezpečné hrdiny – pokroucené verze mužů a žen, po jejichž boku kdysi bojoval – aby mu pomohli dát svět do pořádku. Bude to chtít čas – jenže to je to jediné, čeho se mu nedostává. A ať uspěje nebo selže, svět už nikdy nebude jako předtím. Série FLASHPOINT, kterou vytvořili Geoff Johns (NEJTEMNĚJŠÍ NOC) a Andy Kubert (BATMAN), patří mezi nezapomenutelné události, a stala se předlohou celovečerního filmu Flash (2023)!... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Flashpoint , 2011


více info...

Přidat komentář

GoodGames
17.09.2023 4 z 5

Flashpoint je rozhodne zaujímavý superhrdinský komiks, ktorým sa inšpiroval aj najnovší film Flash. Sluší sa však dodať, že sa inšpiroval len voľne a v komikse je toho výrazne viac, ako postáv, tak aj iných udalostí. Scenár je dostatočne šikovne napísaný a bolo fajn vidieť známe postavy v úplne iných polohách.

fvalek
07.07.2023 5 z 5

Flashpoint, už ani nevím, kolikátý, nejspíš druhý, to rozjíždí opravdu ve velkém a okamžitě nás vrhá do akce bez jakéhokoliv vysvětlení. Každý v podstatě tuší, kdo to nejspíš udělal, stejně jako to tuší Flash, takže finální rozuzlení je docela překvapivé. Flash jako takový se okamžitě snaží pomáhat a vše napravit, takže je to typicky kladná postava, což asi může být trošku otravné, ale já přesně takhle Flashe zbožňuju, takže výborné. Ostatně na tom závěru se ukáže, jaký je rozpor mezi morálkou a dobrem a snahou pomáhat až sobectvím.

Jinak fikční svět naprosto dokonalý. Tady se pokazilo snad vše, co mohlo, takže to je fakt jízda, přestože nějak postrádám tu pointu v tom, že by Flash něco změnil a tím to způsobil, což jde proti té základní premise Flashpointu. Nicméně zlá Wonderka a Aquaman, zatopená Evropa, zničená Británie... Proč ne, je to na DC velmi originální a udělalo mi to radost. Stejně tak paralelní osudy různých postav, od Thomase až po Clarka, nicméně jsem ocenil i výskyt méně důležitých postav a jejich osudů. Zajímavým prvkem bylo pátrání po špehovi, které se snažilo zavádět a myslím, že se vydařilo, protože kdo je špeh jsem vážně nečekal. některé postavy ale byly trošku nevyužité, třeba Steve Trevor, který tam měl nějakou zajímavou chvilku s Dianou a pak z toho úplně sešlo, nebo Lois a odboj.

Docela mě zklamal závěr, který byl ukrojený, aby mohl Flash vyřešit celý problém. Chápu to, hodně to podporuje myšlenku, jak je vlastně Flashpoint nevyzpytatelný a fiktivní, ale docela mě zajímalo, jak celá válka dopadne. Kéž by tak v Česku vyšly nějaké doplňkové příběhy, protože rozhodně stojí za to. No, rozhodne už neuvidím Dianu jako doteď. :)