Magie: Napříč Shamutantskou pahorkatinou

Magie: Napříč Shamutantskou pahorkatinou https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41132/mid_magie-napric-shamutantskou-pahorkat-E9O-41132.png 5 59 7

Fighting fantasy. Magie série

1. díl >

Pátrání po legendární Koruně králů tě zavede do Shanutantských hor. Hemží se to zde nepřátelskými bytostmi, krvežíznivými monstry a tvory bez zákona. Země je protkána léčkami a pastmi, čekajícími na neopatrné poutníky. Podaří se ti bezpečně projít horami a dosáhnout druhé části svého putování – nebo při průchodu zahyneš! Společně se všemi kouzly, která budeš potřebovat, může být dobrodružství Shamutantských hor hráno jak samostatná kniha, tak jako součást celé ságy. Vydalo nakladatelství Perseus.... celý text

Dobrodružné Fantasy Gamebooky
Vydáno: , Perseus
Originální název:

The Shamutanti Hills , 1983


více info...

Přidat komentář

nevermore3
17.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Kus Spolieru. Asi nejlehčí z celé tetralogie. Důležité je nejít do hor, ale údolím :) najít už se tu dají artefakty jako flétna, ucpávky medailonek, vosk, lepidlo a hlavně! pletená čepice, která je docela schovaná, jinak si myslím, že se to dá projít s minimem starostí. Zajímavý: morová vesnička, nepřekonatelní Lovci Lebek, lehce sundatelná Mantikora.

rosta75
15.12.2017 5 z 5

Vlastním celou sérii,je to pro mne svým způsobem má první počítačová hra.Mám i jiné,ale tahle série je neporazitelná.


pusheko
27.07.2017 5 z 5

1. díl 4dílné série nás zavede do Shamutantských kopců, přes které je nutno přejít do hlavního města Kakhabadu - Kharé.
První díl je jemný, v podstatě jednoduchý na dohrání, ale přitom nabízí spoustu variací, jak se do cíle dostat. Pokud hrajete v rámci celé série, budete se v dalších dobrodružstvích divit, jak důležité kontakty, postřehy a předměty zde naleznete, ačkoliv Vám to při hraní tohoto dílu vůbec nebude připadat důležité. To je mistrovský um Steva Jacksona, kdy vše v příběhu recykluje. Skvělá práce s proviantem, přespáváním, získávání kouzelných předmětů pro vyvolávání složitějších kouzel, nádherné ilustrace....Jak jinak, než plný počet hodnocení.

Luvák
02.06.2016 5 z 5

Vyníkající, střihl jsem si před dvěma lety a bavilo jako za mlada. Pět hvězdiček je hlavně za výborné ilustrace Johna Blanche.

Mimochodem atmosféra i geografické názvy jsou inspirovány cestou Steva Jacksona po Nepálu.

alfredczcz
26.04.2016 5 z 5

Tohle je sakra dobrej gamebook!

Cryptkeeper
23.09.2015 5 z 5

Přenádherný gamebook.
Pro mě jeden z nejlepších,možná vůbec nejlepší série,jaká kdy byla.
Naprostá srdcovka :)

Wries
18.04.2013 5 z 5

I dneska hraju Gamebooky na Androidu a ze série Fighting Fantasy jsem hrál naprostou většinu, jen některé mi unikly. Nicméně když pominu konkurenčního Lone Wolfa, tak Magie je v podstatě jediný gamebook, který na sebe navazuje (s přivřenýma očima nad např. Labyrint smrti a jeho nepřímý následovník Zápas mistrů), ovšem velmi mistrně. Jednak lze každý ze čtyř dílů Magie hrát samostatně, ale jako celek to dává dimenzionální rozdíl. Samozřejmě za předpokladu, že nepodvádíte a do Knihy kouzel se nedíváte, zkrátka pokud hrajete dle pravidel.

Napříč Shamutantskou pahorkatinou není na pět hvězd, tím oceňuji celou sérii, ale Kharé, Sedm mystických hadů a Koruna králů už za plných pět opravdu jsou. Kouzla, boje, bohyně, skřítek Dobby (dodnes si ho pamatuju, chudák mi ho bylo líto v jedné pozici), známí i nepřátelé... Série Magie je opravdu megalomanská, i když často hodně obtížná a zemřít třeba v Sedm mystických hadů nebo dokonce v Koruně králů není žádný třináctý úkol pro Asterixe a rozhodně to naštve (resp. nasere). Ale jinak... Lahoda!

Štítky knihy

gamebooky

Autorovy další knížky

Steve Jackson
britská, 1952
1994  77%Čaroděj z Ohňové hory
1996  88%Pekelný dům
1998  91%Magie: Napříč Shamutantskou pahorkatinou
1997  91%Magie: Koruna králů
1999  82%Strašlivý netvor

Kniha Magie: Napříč Shamutantskou pahorkatinou je v

Přečtených90x
Doporučených4x
Knihotéce51x
Chystám se číst8x
Chci si koupit11x