Město zlata a stínů

Město zlata a stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86409/felse-mesto-zlata-a--86409.jpg 4 15 5

Felse série

< 12. díl >

Když archeolog Alan Morris zmizí, vzpomíná na něho jeho praneteř tak, že se jde podívat na římské sídliště Aurae Phiala na welšské hranici, které strýc dlouhá léta prozkoumával. Události i nálezy na sídlišti nejsou ale jednoduché, a tak se případu opět ujímá oblíbený inspektor Felse.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

City of Gold and Shadows , 1973


více info...

Přidat komentář

Ira13
08.12.2021 2 z 5

Taková stará klasika, místy překombinované. Moc mě to nezaujalo, ale přečíst se to dalo

alekis
29.10.2021 5 z 5

Sadistické vraždy... Potoky krve... Mučení... Lidé pohřbení zaživa, čekající marně na záchranu... Neznámé symboly vyřezané do kůže bledých studených mrtvol, pohozených na nejnemožnějších místech... Indicie, ve kterých se nelze vyznat a nad kterými si týmy kriminalistů lámou hlavy... Laboratoře zkoumající DNA, počítačoví experti pátrající v tisících stránek na internetu... Geniální mozky zapojené do řešení nejstrašnějších zločinů... Stateční detektivové zachraňující krásné dívky podezřelé z vraždy, jejichž láska je jim posléze odměnou...
Tak nic z toho v této skoro obyčejné anglické detektivce odehrávající se ve Walesu, vůbec není!
Naštěstí pro mě, protože děsuplné krváky vyhledávám opravdu sporadicky... a tuto příjemnou krimošku, v níž je zásadním motivem chamtivost a zas jen chamtivost, jsem si opravdu s chutí přečetla. Moc mě bavila. Kniha je velmi příjemná ke čtení, děj spěje od začátku ke konci, žádné přeskoky, nic těžkého k zapamatování kdo je kdo a co a proč, všechno je jasné, prostě fajn.
Hodně zajímavé jsou informace o (fiktivním?) archeologickém nalezišti z římských časů, nakonec rozvráceném a zničeném Velšany. Přála bych si dozvědět se víc a ještě víc bych si přála přečíst z podobného místa a doby nějaký román.
Vraha jsem samozřejmě neodkryla, ale to není až tak smyslem čtení, aspoň pro mě. Pobavit se... vo tom to je :-).


lisc
25.09.2017 3 z 5

Klasická anglická detektivka, vcelku pohodové čtení, i když chvilkami trošku nudné.

Lenka4
07.07.2016 3 z 5

Oddechová detektivka ze zajímavého prostředí. Při hlubším zamyšlení sice vyvstanou některé nelogičnosti (helma), ale kniha vcelku nezklame. Leč ani nadmíru neuchvátí.

Selinute
08.03.2014 4 z 5

Pohodová, nenáročná a odpočinková četba. Určeno pro milovníky klasické anglické detektivky.