Fantómová Ada a hrôzostrašná oslava

Fantómová Ada a hrôzostrašná oslava https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298041/bmid_fantomova-ada-a-hr-zostrasna-oslava-5eK-298041.jpg 4 32 7

Fantómová Ada série

< 2. díl

Ada DeFantomová a jej kamaráti zažívajú ďalšie hrôzostrašné dobrodružstvá. Na Hrôzohrade práve prebiehajú prípravy Oslavy splnu a Hrôzohradnej súťaže v pečení. Z celého Anglicka prichádzajú slávni šéfkuchári a halový hájnik Zlosson sa ako zvyčajne správa veľmi podozrivo. Ako keby toho nebolo dosť, záhadná komorná Komôrková skrýva šokujúce tajomstvo a všetci zrejme zase zabudli, že sa blížia Adine narodeniny.... celý text

Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Goth Girl and the Fete Worse than Death , 2014


více info...

Přidat komentář

Evaho73
03.02.2024 4 z 5

Knihu sme čítali spolu s dcérou, teda opravujem, ona čítala a ja som počúvala.
Pri počúvaní príbehu mi nedalo nostalgicky zaspomínať na časy, kedy boli našimi hrdinami statoční a čestní princovia a princezné, ktorí bojovali proti drakom, obrom a iným príšerám.
Pre terajšie deti musia autori vymýšľať iných hrdinov, napríklad fantómov ako v tejto knihe, lebo princovia a princezné už nie sú v kurze...
Dcére sa kniha odohrávajúca na Hrôzohrade, kde žije fantómová Ada so svojimi kamarátmi veľmi páčila.
Nakoniec som aj ja ocenila dôležitosť priateľstva, odvahy a spolupráce, ktoré kniha zobrazuje. Dcére som vysvetlila to, na čo poukazuje kniha, že aj malé deti dokážu robiť veľké činy.

KubaHanzelin
08.05.2022 3 z 5

Nemohu objektivně hodnotit, čteno do čtenářské výzvy (africký autor) jinak příjemná kniha pro děti a hezkými ilustracemi


Aykiru
11.01.2022 4 z 5

Musím říct, že letošní čtenářská výzva číslo 3. (Kniha od afrického autora), mě trošku přiměla se zapotit. Naštěstí jsem si před dvěma lety koupila tuto knihu, bez mučení přiznávám, že především kvůli kresbám, a musím říct, že mě nezklamala.
Příběh je sice trošku jednodušší a na můj vkus je tam také příliš nových postav, ale suma sumárum se jedná o příjemně oddychovou knihu pro děti obsahující velké množství překrásných kreseb.

Annkag
16.03.2019 4 z 5

Príjemné čtení k jarnému večeru.
Autor príbeh zbytočne nerozpisoval i keď postáv tam bolo viac než dosť.
Je vidieť,že autor si vypožičal niečo z Drákuli či Letopisov Narnie.
Že má v oblibe Leonarda Da Vinci....ale dal tomu všetkému len zvláštny odkaz na niečo iné.
Na to že je táto kniha určená mladším čitatelom je celkom zábavná a nadchne.

Mosula
07.03.2019 4 z 5

Z knížky jsem byla naprosto nadšená, zklamal mě akorát lehce uspěchaný konec. Riddellovy ilustrace jsou nádherné, úlohu spisovatele také plní na jedničku. Zajímavý příběh je plný vtipných slovních hříček (utkvěla mi obora nezdaněných daňků), těším se na další díly.

parvitas
17.10.2017 5 z 5

Milujem jeho ilustracie, musela som sa drzat, aby som ich nezacala vyfarbovat. Milujem slovne hracky pana prekladatela, (Vladislav Galis) proste som si knihu uzivala aj ja a mozno viac ako mala , lebo ona nepoznala tie suvislosti.. tak som vysvetlovala a vysvetlovala.
Proste z tej som nadsena. Aj ked goticky pribeh pre 7-rocnu dobku je doooost... ale pisu ze je kniha pre 9r., co je uz onedlho. Takze kludne smelo do toho! A na konci knih je vzdy maly bonus, komiks (v jednotke o myciakovi Mysmaelovi a jeho dobrodruzstvach aka Gulliver, a v druhej casti o mlcanlivej komornej - medvedici). Proste rozkosne.

Attia
09.03.2017 4 z 5

Příběh mi přišel trochu zmatený, překombinovaný, zdánlivě bez hlavy a paty, ale samozřejmě se všechno logicky vyřešilo a dopadlo dobře jako správná pohádka, jak řekl můj bráška, kterému jsem knížku předčítala.