Falešná společnice

Falešná společnice https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470416/bmid_falesna-spolecnice-QmI-470416.jpg 4 78 18

Julie Walkerová není jako ostatní dívky. Vdát se? Připravit se o nezávislost a stát se domácí puťkou? Ani náhodou! Odmítla už osm nápadníků… a devátý jí rozhodně nebude překážkou! Když markýza Knightová začne hledat novou společnici, kterou by dohodila svému synovi Brandonovi jako vhodnou nevěstu, Julie vymyslí plán: vymění si role s komornou a bude zpovzdálí ovlivňovat vývoj situace, aby zůstala svobodná a zbavila se dalšího namyšleného hejska. Její záměry jsou však vzápětí odhaleny, a Julie se ocitá v moci intrikánky, na kterou jsou všechny hry a lsti krátké. A ke všemu se objeví i samolibý Brandon Knight! Nesnáší ho a snaží se mu zprotivit, aby ji nevyhledával. Jenomže proti markýziným mocným tahům nemá nikdo šanci. A už vůbec ne, když jde o lásku…... celý text

Přidat komentář

Satan-démon
31.07.2023 4 z 5

Knihu jsem četla na dovolené. Příběh byl nenáročný a četl se dobře.

vcielka
14.05.2023 4 z 5

4,5* Bolo mi sprvu čosi čudné, keď som ju čítala. Na prvých stranách sa mi zdala hlavná hrdinka príliš hrrr a nezrelá a jej konanie a hovor bol trochu od veci, ale kupodivu sa to neskôr celé zlepšilo a kniha ma naozaj zaujala. Niečo mi ale stále bolo divné na štýle, čo som celkom nevedela uchopiť. Pozrela som sa na titulku a chvíľu som premýšľala, či je to ženské alebo mužské meno. Som si tak povedala, že možno toto bude to, čo muži pri romantických príbehoch uprednostnia a nenapíšu tam veci, čo by tam zrejme žena napísala, ale mužov to neuzaujíma. Avšak človek rozdiel v tom, že tú romancu písala žena alebo muž v tomto prípade ano nepozná. Klobúk dole pred tým autorom.


Ennie
16.12.2022 4 z 5

Ke knize jsem se dostala náhodou a jsem za to ráda. Moc poutavá oddechová kniha. Když jsem jí četla, tak jsem vzdávala hold autorovi. Je vážně k nevíře, že něco tak skvostného romantického, v podstatě román pro ženy napsal muž. O to víc smekám teď, když zjišťuji, že je to dokonce Čech. No jsem pyšná . Víc takových chlapů. Rozhodně sáhnu i po dalších jeho knihách.

JK96
06.10.2022 5 z 5

Příjemná četba. Doporučuji.

mariva
09.08.2022 5 z 5

Odpočinková četba, ale příjemná a s prvky humoru. Nepoznala jsem, že ji napsal český autor.

NikiGrouse
05.07.2022 4 z 5

Takový hezký odpočinkový román.

Ála1968
15.04.2022 3 z 5

Příběh mi přišel takový trošku jednoduchý.Nebylo tam žádné napětí,prostě jednoduše plynul.Ne,že by byl špatný,ale četla jsem lepší

happy19
07.08.2021 4 z 5

Slušně povedený kousek!
Jako klobouček...absolutně nepoznáte,že to napsal český autor

„Proměňte svůj život v sen, a své sny ve skutečnost“

mina_harker
26.07.2021 3 z 5

Román je podobný mnoha jiným historickým romancím, které jsem četla. K ději nemám až tak výhrady, ale postavy mi šly na nervy tím, jak téměř neuměly promluvit bez toho, aby nezvyšovaly hlas a nehádaly se. Obrovským překvapením po dočtení bylo zjištění, že autorem je muž a Čech k tomu. To by mě nikdy nenapadlo. Určitě to nebylo horší než díla mnohých zavedených amerických autorek.

biki
16.06.2021 3 z 5

Ze tří knih, které jsem od autora četla, se mi tato líbila nejvíc. Podařilo se mu vytvořit velmi slušnou historickou romanci s obvyklými atributy žánru, se sympatickými hlavními hrdiny, i s několika zajímavými dějovými zvraty. Jednu * ale musím strhnout za ty rodičovské manipulace - těch se mi zdálo už trochu moc.

tittanie
08.06.2021

Líbila se mi obálka a neměla jsem co číst, tak jsem si půjčila tuhle knihu. A nevím, asi jsem tohohle žánru přečtená.

alnahu
01.06.2021 4 z 5

Odpočinková romantická oddechovka s pěknou obálkou-krásné počteníčko.

knihomolka27
30.05.2021 4 z 5

(SPOILER) Na knize jsou překvapivé hned dvě věci............Za prvé, že je napsána mužem, což u takového žánru nebývá zrovna obvyklé.....a ještě neobvyklejší je, že je napsána takhle povedeně a přirozeně jako kdyby tuto knihu napsala nějaká velmi romantická žena. A další wow, které chci zmínit, je že autor je Čech..........což jsem se dozvěděla až po dočtení knihy. A musím říct, že jak obálkou tak stylem psaní, nevidím rozdíl mezi tímto autorem a mými oblíbenými anglickými nebo americkými autory. A to už je co říct, protože já na zahraniční autory nedám dopustit.

Autorovi se, ale stejně jako v mé další oblíbené knize od něho Krvavá Mary podařilo velmi věrohodně popsat atmosféru a také postavy a jejich pocity a jednání. Navíc obdivuji to, že kniha neztratila nic ze své romantičnosti a erotičnosti, i když jsme jako čtenáři nedostali žádnou sexuální scénu....to je v tomhle žánru věc velmi nevídaná. U mě tím kniha vlastně stoupla, protože dokázala fungovat převážně na dialozích a vtipných hláškách než jen na sexuálních scénách.......tahle kniha tedy nepotřebovala žádnou tuto sexuální berličku a vystačila si sama o sobě. I když samozřejmě bych se třeba jedné sexuální scéně určitě nebránila.


A ted už k postavám a ději. Co se týká charakterů postav, tam se žádná velká inovace nekonala. Autor sází na přesně ty typy postav, které v tomto žánru už nějakou dobu kralují......ON je na oko dokonalý adonis se zástupem milenek a prostopášným stylem života, samozřejmě velmi arogantní, ale né tolik aby jste ho doopravdy nenáviděli, a ONA je jedna dívka z milionu, stará panna co se nechce nechat ničím spoutávat a už vůbec ne takovým lvem salonu, má dostatečně ostrý jazyk a nadmíru roztomilý vzhled a je krásná, i když ne tolik jako ON. Otázkou je jestli má cenu tyto postavy podrobovat nějaké kritice, kvůli jejich neoriginalitě...........protože není právě to, co od takové knihy očekáváme a chceme od ní dostat. Podle mě ano. Víc by nás asi urazilo, kdyby to skončilo jinak než si představujeme nebo chceme, než to, že postavy budou v tomhle žánru tak ojedinělé asi jako zmínky o kráse postav, omdlívání slečen atd....

Postavy byly sympatické........a to opravdu hodně. Budu si je, ale pamatovat třeba za týden? Takhle.....takových podobných postav je v takových knížkách 99 procent ze sta..........a postava Julie a jejího hraběte i přesto, že byli napsaní skutečně dobře a asi i nadprůměrně vzhledem k žánru.......stejně vám asi za nějaký čas trochu splynou.....každopádně by, ale bylo nefér nezmínit.....že pár překvapujících věcí v knize bylo. I když chvílemi to bylo tedy pořádně zamotané....a to není úplně myšleno v dobrém. Hlavní zápletka s výměnou rolí, nakonec vlastně vůbec pro příběh důležitá nebyla.....ze začátku mě to možná trochu zklamalo, ale i přesto, že jsem se nedočkala svého oblíbeného tématu mě kniha vlastně dost bavila.

Brandon byl fajn chlápek, který dokázal zaujmout a je pravda, že při nějakých jeho arogantních sebezahleděných hláškách jsem ho taky měla chut praštit stejně jako Julie, Julii jsem obdivovala přes její rozhodnost a chápala jsem, proč si chce lidi držet dál od těla. Vůbec by mi nevadilo, kdyby ten rok během , kterého se musela postavit sama na nohy, byl v knize více rozepsaný...podle mě by to knihu ještě více povzneslo....přeci jenom rok je rok.........třeba v Jane E. , se mi právě líbí jak Jana také ,, utekla" z panství a od svého milého a protloukala se životem sama tak jak v tu danou chvíli uměla. Podle mě to příběhu dalo jednu z těch mnoha velkých hloubek, které má.........A věřím, že s Juilí stejně jako s Janou by byla zábava objevovat svět jejíma očima, překonávat s ní překážky všedního života a sledovat její strastiplnou cestu až k vytouženému vydání knihy........na jednu stranu samozřejmě chápu, že jsme o tohle byli ochuceni z čistě praktických důvodů......kdyby se, ale kniha rozpracovala na dva díly, autor přihodil třeba příhodu s Trevorem, který by se zčistajasna vrátil nějak do hry, plus bysme právě prožívala ten rok podrobněji s Julií ....atd.....asi bych dala i těch pět hvězdiček. Ale zase je to jen moje představa, a ostatním to třeba takhle vyhovuje.

Matky dohazovačky byly taky napsány dostatečně věrohodně, obzvlášt pak ,, zákeřná "vikomtka ......její jednání s vyhořelým domem už bylo vážně přes čáru a nedivím se, že to nějakou dobu trvalo než s ní mohl vlastní syn zase normálně mluvit.

Verdikt: Co plyne z této knihy? No tak asi......nedělat si unáhlené předsudky, nezamotávat se do vlastních lží, dát šanci i něčemu co vypadá naprosto bez šance, jít za tím co chceme.....atd.

AliceTief
01.05.2021 5 z 5

Tahle kniha mě opravdu bavila, pořád se něco dělo. Sice je zřejmé jak to dopadne už od začátku, ale člověk se určitě nenudí!

N04
29.04.2021 5 z 5

Romantika se vším všudy, sympatická hlavní hrdinka, pohledný „rytíř“, který samozřejmě není jen pohledný, zábavné slovní přestřelky, nepředvídatelné zvraty a přímo kouzelná příroda. Tomu se nedá odolat. Krásné čtení, jedním dechem.

rampapa
20.04.2021 5 z 5

Na tenhle příběh jsem se hodně těšila a jsem nadšená. Hlavní postavu Julii jsem si velmi oblíbila. Brandona jsem si hnedka zamilovala. Knížka se mi moc líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další knížku od autora.

Petronyla83
19.04.2021 5 z 5

Zaujala mne krátká anotace, potřebovala jsem nějakou oddechovku, příběh mne vtáhl od prvních řádků, hlavni hrdinka mi opravdu sedla a nemohla jsem se odtrhnout....:) Krásně líčené scény v přírodě, zahrada a pak jezero... Držela jsem Julii palce ve spisovatelské kariéře a byla smutná když příběh skončil. Zamilovala jsem si tento příběh.
Za mne určitě nebude ztráta času si přečíst.

Kessy1990
18.04.2021 5 z 5

Krásný příběh u kterého jsem se i bavila. Sice konec byl předvídatelný ale děj ne. Kniha se autorovi povedla a určitě se k ní vrátím.

Štítky knihy

historické romance

Autorovy další knížky

David Kaps
česká, 1982
2019  77%Boss
2015  70%Pád noci
2020  77%V zajetí vášně
2019  72%Kráska a netvor
2018  71%Ďáblova nevěsta

Kniha Falešná společnice je v

Přečtených91x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených5x
Knihotéce111x
Chystám se číst42x
Chci si koupit7x
dalších seznamech3x