Ezau

Ezau https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22506/bmid_ezau-Gls-22506.jpg 4 19 6

Podtitul: Poslední tajemství Himaláje odhaleno Dobrodružný thriller o himalájské výpravě, která pátrá po tajemství yettiho. Jack Furness, proslulý americký horolezec, přináší své přítelkyni-archeoložce lebku prastaré zkameněliny, kterou nalezl v ledovcové himalájské jeskyni. Antropoložka však zjistí, že lebka pochází z nedávné doby. Do Himalájí se vydává další výprava. O tuto oblast však z politicko-obranných důvodů projevuje zájem i Pentagon a tak se z původně vědecké expedice, zajímající se o objevení yettiho, stává drama, měnící se v boj na život a na smrt. Výprava objeví údolí, kde přebývají yettiové, rozhodne se však ponechat Himalájím jejich tajemství.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Esau , 1996


více info...

Přidat komentář

1972Sixo
10.10.2022 4 z 5

James Rollins nariedený Michaelom Crichtonom v mierne B-čkovom prevedení.

V odľahlých končinách Himalájí sa nájdu kosterné pozostatky prapredkov človeka, ktoré ale nie sú fosílie. Medzinárodná expedícia putuje na miesto nálezu, dokonca sa načas kvoli tomu preruší aj Indicko - Pakistánsky vojnový konflikt. A tam začína dobrodružstvo so starým známim Yetim.

Ak vám niečo hovoria pojmy ako Australopithecus, alebo Ramapithecus, kniha je presne pre Vás. Ja som si ju užil. Predsa len takýchto slušne napísaných dobrodružných thrillerov v modernom poňatí nie je veľa. Dokonca nevadí ani priamočiarosť deja, čo je pre tento žáner štandardom.

A ako obdivovateľ Hitchcockových filmov si neodpustím ešte jednu hnidopichšskú poznámku: Spomínaný film A. Hitchcocka "Vertigo, r. 1958" nepatrí do jeho rannej tvorby ako je uvedené v knihe, ale do jeho vrcholnej tvorby.

Meda77
17.01.2022 4 z 5

Čtivá záležitost o Yetim s mírnou konspirační zápletkou. Nehledat žádné poučení nebo vědecké vysvětlení, kniha je psána pro zábavu a napětí. Za mě jako oddechová beletrie od vcelku dobrého autora, proč ne. Tři by byly asi nespravedlivé, takže slabší 4starsy.


čef
29.05.2015 4 z 5

Kniha, která ničím nevyčnívá mezi obdobnou literaturou. Námět yeti je dosti ohraný a těžko se zde proto hledá něco nového. Autor se pokusil okořenit děj motivem zapojení CIA, což sice stačí k přečtení, nikoliv však k nadšení nebo zapamatování na delší dobu. Pobav se a zapomeň.

Ence
10.10.2014 3 z 5

Ale jo, naivní to je, ale kupodivu jsem to dočetl.

Ječmínek
20.02.2014 2 z 5

Dobrodružné, trochu pohádkové, trochu naivní.

petka-2007
18.11.2013 4 z 5

Moje první setkání s tímto spisovatel a byla jsem spokojena. Já osobně bych trochu omezila (zkrátila) počáteční věděcké poznámky (to ale samozřejmě záleží na vkusu čtenáře-mě těch informací přišlo zbytečně moc), po jejich překlenutí má pak kniha spád, je napínavá, baví.