Těžký soupeř

Těžký soupeř https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/230227/bmid_tezky-souper-Rft-230227.jpg 4 15 7

Extreme série

1. díl

Bývalý praporčík SAS Joe Gardner bojoval s nepřáteli na těch nejpustějších místech na Zemi – a vždycky vyhrál. Teď se však chystá ta nejtěžší zkouška… Poté, co během tajné operace v Afghánistánu přišel o ruku, je Gardner nucen odstoupit z aktivní služby.

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Hard Target , 2012


více info...

Přidat komentář

čef
22.05.2021 3 z 5

Akční pohádka o nezdolném Joe Gardnerovi, tohoto hrdiny tvrdého jako James Bond kříženého s Terminátorem. Jedna akce stíhá druhou, hrdina nejí, nespí, nepije, jen dává a dostává velké nakládačky a střelné rány. Padouchů nepočítaně, ale na něj samozřejmě nakonec nemají. Závěr je sice otevřený pro další díly, ale nedivím se, že je nakladatelství raději už nevydává. V angličtině si ovšem můžete další dobrodružství této série nadále náležitě vychutnávat.

Renda698
08.11.2020 5 z 5

nádhera zápletky v nejvyšších kruzích


ThomasRuhe
20.06.2020 3 z 5

Ryanovu tvorbu čtu celkem pravidelně. Těžký soupeř je hodně akční a příběh nás dostane do různých koutů světa, např. favely Ria de Janeira, Gibraltaru, Bělehradu a dalších míst. Hlavní postava Joe Gardner mnohokrát unikne smrti v poslední chvíli. Tady je trochu problém, proti akci nic nemám, ale zde je toho už příliš, a navíc Gardner opravdu přežije některé situace doslova zázrakem v poslední vteřině...
K hodnocení přistupuji s ohledem k jiným dílům, no a tento si vysloužil 3 hvězdy a to jen tak tak.

ahomonicky
27.02.2019 odpad!

To byla snad nejhorší kniha, co jsem kdy četl. Naprosto neuvěřitelné scény, zhovadilé jednání hlavního hrdiny, který je v jednu chvíli Rambo a ve druhé udělá nějaký nesmysl, který se tam prostě autorovi hodil. Několikrát jsem se fakt i zasmál, jak mohl někdo takovou blbost vymyslet. Po hodně dlouhé době kniha, kterou jsem nebyl schopen dočíst a to jsem se fakt snažil a dostal se tak na 80% přečteného. Ale hromadí se mi tu knihy, které za něco stojí a tuhle díky nechuti čtu již přes týden a nejsem ochoten tomu obětovat již ani hodinu navíc. Za mě....slátanina a nesmysl a vůbec nechápu, jak to může mít 80%

Pampalini
17.02.2019 3 z 5

Adrenalín zmiešaný s testosterónom. V jednom kuse akcia, postupne do deja vstupuje ďalší a ďalší zlosyn. Preskakujeme z jednej krajiny do druhej - všetky lokality sú podriadené spádu a krutosti deja. Ženské postavy len do počtu. Vždy je lepšie zachraňovať vnadnú devu ako obyčajný svet, no nie? Odfláknuté korektúry.

CharlesWard
26.09.2018 4 z 5

Už už jsem si myslel, že půjde o historicky první dokonalou ryanovku. Někde v půli knihy ale autor začal používat svou klasickou šablonu. Na konci už na mně hlavná hrdina působil dojmem nepřekonatelného terminátora.

Plútarchos
02.07.2015 4 z 5

Joe Gardner je při jedné válečné operaci v Pákistánu zraněn a vyřazen z aktivní služby u elitní vojenské jednotky SAS. O šest let později mu zavolá jeho bývalý spolubojovník John Bald, který mu tehdy zachránil život, že je v maléru a požádá Joe Gardnera, aby mu pomohl: "Favela Barbosa. Přímo uprostřed zasranýho Ria de Janeira. Jsem asi moje číslo jednotky krát čtyřicet severně, tvoje číslo jednotky krát dvacet západně od Kristovy sochy. Pohni sebou, Joe. Ať jsi tu co nejdřív." Joe sedne na letadlo, aby Johnovi pomohl. Netuší, do jakých problémů se dostane, kolika a jak nebezpečným nepřátelům se bude muset postavit, kolikrát bude hledět do tváře smrti. Kniha je nadupaná bojem, tajnými agenty a zabijáky, gangy a mafií, akce střídá akci, Joe musí cestovat po celé zeměkouli... Nechybí ani romantický vztah s Aimée. Možná, že ta přemíra akce a nesmrtelnost hlavní postavy je důvod, proč nedávám hodnocení 100% - vždycky je co zlepšovat! Každopádně doporučuji k přečtení těm, kteří mají takovéto akční příběhy v oblibě.

Autorovy další knížky

Chris Ryan (p)
anglická, 1961
2007  90%Jediný unikl
2007  77%Blackout
2010  82%Pomsta
2012  89%Zóna smrti
2000  82%Bouda na Kreml

Kniha Těžký soupeř je v

Právě čtených1x
Přečtených26x
Knihotéce34x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x