Rukojmí

Rukojmí https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/295418/bmid_rukojmi-jZg-295418.jpg 4 140 43

Eve Rossi série

1. díl >

„Jeden z nejlepších thrillerů roku!“ Library Journal, Suspense Magazine Ikonický svatostánek ohrožuje teror, který srazí New York na kolena. Ztichlý Manhattan brzy ráno… Před katedrálou svatého Patrika stojí mladá žena, v ruce drží dřevěnou destičku s nápisem „POMOZTE MI“. Je vyděšená, nemluví, a když se jí někdo pokusí vyhovět, umírá zasažena přesně mířenou ranou do čela. Poklidná předvánoční atmosféra rázem vezme za své. Pro jednu agentku FBI, několik rukojmí neznámého šílence a celé město začíná dlouhý a trýznivý den. Útočník trvá na tom, aby byla přivolána zvláštní agentka Eve Rossiová. Odmítá vyjednávat a má opravdu nezvyklé požadavky. Hrozí výbuchem katedrály a těch, kteří v ní zůstali uvězněni. A přitom chce tak málo – jen vyslechnout pětici „svědků“, obyčejných lidí, které podle všeho nic nespojuje. Všem hodlá položit stejnou, jednoduchou otázku: Čím jste se provinili? Za špatnou odpověď však následuje trest…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Hostage Taker , 2015


více info...

Přidat komentář

Antaki_Thorin
05.03.2022 4 z 5

Po delší pauze jsem zpátky a rovnou píšu hodnocení na tuhle parádní knížku. Napínavá, čtivě zpracovaná, do poslední stránky jsem netušila, jak to dopadne. To miluju - už už si myslíte, že víte naprosto přesně, jak to skončí. A pár stránek na to už zase víte jen to, že nevíte nic :-)

Jurajovamaka
28.02.2021 5 z 5

Táto kniha ma naozaj velmi prekvapila. Dej bol velmi zaujimavý. Kniha ma drzala v napatí az do samotneho konca. Citala sa velmi lahko. Vrelo odporucam.❤
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡


pifffka
23.09.2020

Přečteno a zapomenuto.

monulam
04.03.2020 4 z 5

Skvěle napsaný thriller, překvapivý konec.

evik_svistik
04.12.2019 5 z 5

Po pomalejším začátku (seznamování s postavami) to nabralo rychlost a už jsem se vezla! No a ten konec! Za mě velmi povedené, moc se mi to líbilo.

Lalina3
16.04.2019 2 z 5

Nebavila mě.

LuciKo
03.03.2019 4 z 5

Za mě povedený thriller se sympatickou hlavní hrdinkou v podobě schopné vyjednávačky FBI a její super partičkou bývalých zločinců, nyní tajných agentů. Rozuzlení nečekané, ráda si přečtu další příběh této autorky.

Janík511
02.03.2019

Knihu jsem zakoupila ve výprodeji za pár korun a mohu říci, že jsem nevyhodila penízky nadarmo. Četla se mi dobře, děj od půlky dále má už pravý náboj a konec celkem překvapivý, že nic není takové, jaké se zdá.

Oliva2010
15.07.2018

Zajimava knizka, pokud bych mela neco najit tak mi vadi ze jedwn svedrk zdthl a pak uz se ani neanazili ho najit, tim mohli hodne zariskovat. A taky moc nerozumim tomu proc nejvetsi sanci na uspech - tunelem poslali cloveka, ktery na zo evidentne nemel a jeste samotneho. To ze to zvladl jedost neuveritelne. Ale celkovy dojem dobry.

E_Lan
14.03.2018 4 z 5

Ale ano, slušná odpočinkovka, která na začátku a ke konci hezky graduje. Prostředek je takový vláčný, ale ne zas úplně nudný. Přijde mi, že jsem navíc přišel na pár chyb (odstřelovač a jeho ruka), ale jinak jsem si to užil. Je dobré si někdy u čtení odpočinout.

pe.placha
11.03.2018 4 z 5

Knížku jsem přečetla, nemůžu napsat, že by se mi nelíbila, ale měla pro mě slabší místa. Chvílemi mi přišlo vše trochu "překombinované" ale rozhodně přečtení nebyla ztráta času..

trudoš
10.03.2018 3 z 5

Akční thriller s rychlou rozehrávkou, ale jinak s celkově pomalejším průběhem. Stefanie Pintoffová sází na osvědčenou metodu atypických vyšetřovatelů/zločinců, kteří jsou zde v pozici specialistů, jež mají pomoci s patovou situací. Naneštěstí, jak se spisovatelka snaží udržet nakladatelsky zajímavý rozsah, dochází k otravnému opakování stejných otázek. Nehledě na několik slibných motivů, které v průběhu vyprávění jednoduše vyšumí. Což je škoda, protože adrenalinu je v románu požehnaně a tahle vata ho jen nařeďuje. Podobné je to i s překombinovaným závěrem, který sice šokne jak má, jenže ty zvraty člověk čeká, vzhledem k tomu, že na něj autorka neustále pomrkává.
Samotný tým Vidocq je zábavný i atraktivní, ačkoliv představování jednotlivých členů mohlo být kratší, stejně jako rozebírání jejich osobních problémů. Navíc ne všichni mají v zápletce klíčový význam, takže některé etudy působí účelové, jen aby všichni protagonisté měli využití. Přičemž disfunkční „spolupráce“ je málem až hraná.

Mug
05.02.2018 5 z 5

Knihu jsem přečetla za půl den, jedním dechem, s přestávkami na občerstvení. Chytla mě od prvních stránek a nepustila. Bavila mě tématika, hlavní hrdinové, umístění děje i rozuzlení. Tentokrát nebyl vrahem zahradník.

Bablu
28.01.2018 4 z 5

Dost napínavé, jen některé ty zvraty byly trochu zvláštní. Ale četlo se to velmi dobře.

konicekbily
06.01.2018 3 z 5

Někdy jsem plně všechno nechápal, připadalo mi to nějak rozvláčné a zbytečně děj byl natahován. Závěr byl naopak urychlen - a s překvapením.

jarmila6295
19.12.2017 4 z 5

No..., šlo to :-), je pravda, že až do konce jsem netušila, jak to dopadne.

Mini.Baby
27.11.2017 3 z 5

Budu si protiřečit. Kniha se mi líbila, ale nebavila mě. Vadilo mi, že Cassidy Jonesovou často nazývali Cassidyovou, ale to je takové moje hnidopišství. Rozhodně knihu nezatracuji, ale jsem ráda, že jsem ji po takové době konečně mohla zařadit do Přečtených

dalia1769
14.08.2017 5 z 5

Vynikající, napínavý thriller. Na úzkém časovém úseku jednoho dne sledujeme snahu vyjednavačky a jejího týmu o osvobození rukojmích. Příběh je spletitý s několika zvraty a překvapivým závěrem, čte se velmi dobře a hlavní hrdinka působí sympaticky a uvěřitelně. Určitě mohu doporučit.

Mark
19.06.2017 3 z 5

Kniha mě moc nenadchla očekával jsem víc. Bylo to takové nemastné neslané.

haWranka
09.06.2017 2 z 5

Moc jsem se na knihu těšila, začátek mě navnadil, ale pak jsem se nějak nedokázala začíst. Pokud jsou u podobně závažného tématu všechny postavy ukradené, pak je něco špatně. Bylo mi vlastně jedno, jak to všechno dopadne, dočítala jsem jen ze setrvačnosti.