Šelmy se plíží tmou, nikoho nečapnou!

Šelmy se plíží tmou, nikoho nečapnou! https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456495/bmid_selmy-se-plizi-tmou-nikoho-necapnou-cuh-456495.jpg 4 17 4

Emil a upíři série

< 5. díl

Víte, co se stane, když mladí česnektariáni tráví prázdniny na hřbitově? No jasně, zažijí neuvěřitelné dobrodružství! Tentokrát se tvrdý boj mezi lidmi a upíry přenese zpátky mezi hroby a ani jedna strana tu druhou rozhodně nešetří. Do boje se zapojí nejen pan učitel Komár proměněný v upíra, ale také dvě paní učitelky, které ani netuší, v jaké šlamastyce se ocitly. Zachrání je naši upírobijci, nebo se obě ocitnou na straně zla? Pro děti od 6 let.... celý text

GaleW
GaleW
22.01.2024 3 z 5

Bohužel, asi nejslabší díl z celé série, škoda, protože jinak to bylo povedené a zábavné čtení pro děti a těch není tolik.

marketa3815
marketa3815
21.11.2023 5 z 5

Naší třeťačce se celá série líbila moc, přečetla všech 5 knížek během jednoho dne, donutila mě udělat bramboráky a česnečku. A ilustrace jsou vážně krásné.


Aknel26
Aknel26
11.04.2022 3 z 5

Kdybych tento díl měla napsat sama, asi bych toho od skutečného autora moc neopsala. Především bych vynechala tu část o španělské vlajce a šicím stroji a naopak bych věnovala víc prostoru samotnému pobytu česnektariánů u dědečka a soubojům s upíry.

broskev28
broskev28
06.07.2021

Tuze moc jsem se na další Emilova dobrodružství těšila, ale zažívám zklamání.
Rozčarování se dostavovalo celkem polehounku - nejprve jsem nějak nepřišla na chuť "španělským šatům" paní učitelky, poté mě do očí doslova udeřilo vízo (naskočilo mi vízum, ale kde by se tam, na konci školního roku, vzalo?), nesedlo mi ani babiččino vyzvání ku pomoci se zavazadly (Miloš snad měl na hřbetě šerpovskou konstrukci?). Opékat, ale nedusit - to mě taky mátlo; kdyby tam aspoň bylo třeba slůvko nejprve!
Nenaladěna těmito úvodními stránkami jsem potom neskousla ani hřbitovní "tvrdý boj mezi lidmi a upíry", Klárčin úlet či policejní asistenci. Ale třeba je chyba ve mně a v mém momentálním rozpoložení, takže neklesám na mysli a těším se na další komentáře i na následující, v pořadí už šestý díl.

Kniha Šelmy se plíží tmou, nikoho nečapnou! je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chci si koupit3x