Emil a detektivové

Emil a detektivové https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106659/emil-a-detektivove-106659.jpg 4 111 19

Po několika letech vychází znovu oblíbená dětská knížka známého německého autora o chlapci Emilovi a celé tlupě kluků, která v ulicích Berlína honí zloděje. V této dětské detektivce sleduje autor humorně a živě všechny její hrdiny ve zdánlivě prohrané hře až k úspěchům dosaženým společným úsilím, důvtipem a pohotovostí. Výchovná morálka vyplývá z celého příběhu přirozeně a nenásilně.... celý text

Žánr:
Detektivky, krimi , Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , SNDK - Státní nakladatelství dětské knihy
Originální název:

Emil und die Detektive , 1929


více info...

Přidat komentář

bigben
30.09.2022 4 z 5

K této knize jsem se vrátila díky letošní čtenářské výzvě a padlo mi na ní okno v knihovně na chalupě...i když je to dětská literatura, za mě moc dobře napsaná a vtipná...jen nevím, jestli si dnešní děti dokážou představit život bez mobilů, internetu a počítačů :-)

jprst
30.08.2022

Tuto knihu jsem kdysi jako kluk četl a docela se mi líbila. Před několika lety jsem ji podstrčil vnoučatům, která si sice odpustila své "útrpné" pohledy směrem k dědovi, ale jinak to svorně označila za "trapák", v dnešní době děti prostě čtou jiné knihy. Nezazlívám jim to, naopak jsem rád, že čtou.


Hakate
28.08.2022 4 z 5

Velmi vtipná dětská detektivka. Skvěle se čte.

Marekh
03.04.2022 3 z 5

Od autora jsem v minulosti četl knihu LÉTAJÍCÍ TŘÍDA, která se mi líbila více než kniha EMIL A DETEKTIVOVÉ. Příběh chlapce Emila, který jede do Berlína navštívit babičku a během jízdy ve vlaku je oloupen o peníze. Následuje pátrání po pachateli..

RADOST
26.11.2020 4 z 5

Po přečtení Luisy a Lotky jsem hledala další knihy E. Kästnera. Touto knihou ve mně probudil celoživotní vášeň pro detektivky.

draka
06.08.2020 5 z 5

V deseti letech, když jsem ji dočetl, bych na otázku: „Která detektivka je historicky nejlepší ?“ odpověděl bez zaváhání, že tato. Budu ji muset konečně začít číst vnoučatům.

m_martina
07.06.2020 5 z 5

Kniha se dobře čte hned od prvních stránek. Četla jsem ji zároveň se svými dětmi, protože detektivky mám ráda. A vůbec mi nevadilo, že je tato pro děti. Líbila se nejen jim, ale i mně. A později ji určitě doporučím i vnučkám.

Lessana
09.05.2020 4 z 5

Milé osvieženie na dva teplé májové podvečery a zároveň pekná spomienka na detstvo, samozrejme. Kto by si nepamätal na príbeh o slušnom a dobre vychovanom Emilovi Tischbeinovi, ktorý má rád svoju obetavú mamičku? Emilovi cestujúcom k tete, sesternici, strýkovi a starkej do veľkého sveta - Berlína (krásne sú porovnania nemeckého vidieka a tohto veľkomesta, ako aj ľudí žijúcich v nich). Emilovi, ktorému po krádeži peňazí vo vlaku pomôže skupina miestnych chlapcov, aby napokon odhalili... ale to už by som prezradila priveľa. Prečítajte si! :)
Pekný jazyk, vtipné i poučné dialógy, milé ilustrácie, krátke kapitoly, spád deja, odvaha a česť hlavných hrdinov, zmysel pre spravodlivosť a rodinu, to sú atribúty, ktoré určite zaujmú (nielen) deti.

kapr
11.01.2019 4 z 5

Knížku začínám číst opět po mnoha letech. Patřila v dětství, stejně jako autor, mezi mé oblíbené. Knížku chci paralelně přečíst i v originále tak, abych si němčinu trošku připomněl. Rád bych zkusil v originále i audioknihu. Skutečný komentář napíši, až dočtu poslední stránku, knížku zavřu, vrátím a ohodnotím. Prozatím mám určitý problém s ilustracemi Galiny Miklínové, na které jsem v knize narazil. Za ty bych knize přisoudil dvě hvězdy, ale při hodnocení dám nejspíše přednost hodnocení textu a to bude vysoké, nebo dokonce nejvyšší.

pista53
27.10.2018 4 z 5

Četli jsme s osmiletým synkem a bylo to velmi hezké, vtipné i napínavé. Bylo skvělé číst synovi o tom, jak se parta kamarádů, zpočátku úplně cizích kluků, vydá pomoci Emilovi s polapením zloděje. Myslím, že vzájemná pomoc a účast jsou hodnoty, které by se měly dnešním dětem připomínat. A v této knize je to popsáno s humorem a krásným nadhledem. Dialogy jsou zde jako z Poláčkových Bylo nás pět a to mě moc bavilo.

M-arta
10.12.2017 5 z 5

Napínavý příběh o tom, jak byl hrdina příběhu - chlapec Emil - při cestování okraden, jak to řešil a jak to díky úžasné spolupráci s dětmi z okolí zloději vůbec neprošlo. Knížka trochu připomíná dospělejší verzi "Honzíkovy cesty" s parádně detektivními prvky a pěknou dávkou kuráže, rozhodnosti a asertivity.

keiko33
02.11.2017 5 z 5

Po rokoch citane detom, bavilo ich to rovnako ako mna.

Morčička
26.12.2016 5 z 5

Moc hezké.

adelinka
06.12.2016 5 z 5

Veľmi milé čítanie.....aj keď kniha je určená pre deti, môže si prečítať aj dospelý.

Madlenka_Knihy
12.06.2016 5 z 5

Výborné! Originální námět! Rozesmál mě Gustav, jak se poprvé potkal s Emilem a "pochválil" mu šaty :-))) Doporučuji :-)

kacaabba
05.03.2016 4 z 5

Protože jsem to četl až jako dospělý, nemohu říci, že by to bylo super super, ale rozhodně to pěkné je. Já od autora mnohem více oceňuji Luisu a Lotku, nedivil bych se však, kdyby to děti měly naopak. :-)

bondula
22.10.2015 5 z 5

Klasika, ku ktorej som sa dostal až teraz, ako dospelý pri vlastných deťoch. Napínavé tak, že som si to popredu dočítal sám, nevedel som sa dočkať, ako to skončí! Cítiť z neho ducha doby, mnohým veciam možno už dnešné deti neporozumejú, ale jeden pekný, pozitívny príbeh ešte nikdy nikomu neuškodil.

Svatojánek
13.10.2015 odpad!

Dočetla jsem to s těží

Alisce
03.09.2015 4 z 5

Posloucháno jako audiokniha s pětiletým bráchou. Příběh je poutavý, ale naštěstí ne nějak dlouhý, protože by to jinak bylo horší na udržení pozornosti. Doporučuji.