Eliška Rebelka

Eliška Rebelka https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508333/bmid_eliska-rebelka-5O4-508333.jpg 5 21 5

Eliška série

< 2. díl >

Ahoj! Jmenuju se Eliška a chodím do druhé třídy. Včera jsme ve škole dostali za úkol napsat slohovou práci na téma Můj domácí mazlíček. Já jediná ze všech nenapsala ani čárku. Všichni ze třídy mají alespoň křečka, rybičky nebo tak něco. To se pak píšou slohovky! Maminka ale nechce o žádném zvířeti ani slyšet. Držte mi palce, ať se mi podaří ji nějak přesvědčit. Strašně moc si totiž přeju kočku. Nebo ještě raději psa!... celý text

Přidat komentář

levánoha
23.03.2024 5 z 5

Knížka se dceři moc líbila. Začala sice číst od třetího dílu zpětně k prvnímu, ale vůbec to nevadí. Všechny tři knihy mají krásné ilustrace, pěkně se čtou, velikost i styl písma je ideální a obsahově zaujmou malého čtenáře. Těšíme se, jestli přibude letos další díl s novým dobrodružstvím.

TaLu
18.09.2023 5 z 5

Další dobrodružství Elišky a jejích kamarádů. Vyrábění a pouštění draka, záplavy, spletitá cesta k pořízení pejska, výlety s rodinou. Nudit se děti určitě nebudou. Lze doporučit i jako první čtení.


broskev28
25.06.2023 5 z 5

Eliška rebelka je prý už druhý díl příběhů Elišky a její rodiny, já se s ní setkávám poprvé a jsem moc ráda, že jsme se v každoroční záplavě dětských knih neminuly. Příběh čtyřčlenné, kdysi pražské rodiny, žijící nyní v Žitíně, a jejich příhod, které se týkají nejen školních zážitků jejich dětí, ale také přátelství s rodinou Gruberových, především s jejich dětmi Hedvikou a Arnoštem, jakož i s dvojčaty Aňou a Martinem, je velmi dobře napsaný a parádně ilustrovaný.
Eliška i její bráška Toník se těší na pejska - v Praze ho maminka rezolutně odmítala, ale teď přece mají zahradu, takže hlavní překážka je odstraněna. Jenže se ukáže, že to vůbec nebude jednoduché, a to ani poté, co se jim podaří maminku přesvědčit . . .

hippiesak
29.05.2023 5 z 5

Tak "dvojka" se nám líbila více :) I dětem. Už to nebylo tak depresivní, jako "jednička" :) Takže snad se dočkáme i pokračování ;) Prosba, pokud to čte autor/vydavatel. Nedávejte tam obrázky na dvojstranu, ale vždy na jednu stranu, kdy na druhé straně je text. Baví to i menší děti a oni se rádi dívají na obrázek během čtení textu. Když je dvojstrana bez obrázku, pak se otočí a najednou dvojstrana s obrázkem bez textu, tak se jen "juknem" a otáčím dál pro další dvojstranu jen textu, tak ta menší dcera protestuje :) dííík ;)

Knižní střípky
28.01.2023 5 z 5

Příběh byl tentokrát hodně dobrodružný, dostaneme se na hrad Kokořín, kde straší, jsme svědky povodně, která Žitín postihne, a díky ní děti v příběhu vidí, jak moc je důležité si v časech zlých navzájem pomáhat. Nudit se rozhodně nebudou malí čtenáři, ale ani jejich rodiče či prarodiče.

Kapitoly jsou krátké, písmo je ideální pro začínající čtenáře a spousta nádherných ilustrací navodí krásnou atmosféru.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.